Θεσσαλονίκη: Έρχονται 1.000 νέοι κάδοι στους δρόμους από τον Δήμο

Θεσσαλονίκη: Έρχονται 1.000 νέοι κάδοι στους δρόμους από τον Δήμο

Ξεκίνησαν οι πρώτες αντικαταστάσεις παλιών κάδων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Από την αρχή της εβδομάδας, οι μηχανές του δήμου δουλεύουν στο φουλ, με πάρα πολλές και διαφορετικές παρεμβάσεις, αλλά και «υποσχέσεις» για αμείωτη ένταση στις δράσεις που αποσκοπούν να συμμαζέψουν την πόλη.

Χθες, νέα επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από συνεργεία της Διεύθυνσης Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να απομακρυνθούν τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με στόχο να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζει το κυκλοφοριακό στην πόλη. Αυτή τη φορά ο δρόμος που άδειασε από παράνομα παρκαρισμένα οχήματα από γερανούς της Τροχαίας ήταν η Πολυτεχνείου.

Τις προηγούμενες ημέρες στο δρόμο είχαν τοποθετηθεί προειδοποιητικές ανακοινώσεις για παράνομο παρκάρισμα και όσοι δε συμμορφώθηκαν είδαν νωρίς σήμερα το πρωί τα οχήματά τους να σηκώνονται από το γερανό της Τροχαίας. Στο σημείο βρέθηκαν τόσο ο Διευθυντής της Τροχαίας, Θωμάς Γερμανός, όσο και ο Δημήτρης Δαγκλής, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, τονίζοντας πως στόχος είναι να ανακουφιστεί η πόλη από το κυκλοφοριακό και πως θα υπάρξουν κι άλλες ανάλογες επιχειρήσεις για την ευταξία της πόλης.

Ο δήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ικανοποίηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για τις χθεσινές παρεμβάσεις. «Συνεχίζουμε τη δέσμευση μας για ευταξία στην πόλη. Μετά την οδό Δωδεκανήσου, η δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την τροχαία απομάκρυνε σήμερα το πρωί με γερανό, τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα στην οδό Πολυτεχνείου. Θα ακολουθήσουν και άλλες κεντρικές αρτηρίες το επόμενο διάστημα».

Τραπεζοκαθίσματα και νέοι κάδοι από το δήμο Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, σε νέα απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων που αναπτύσσονται παράνομα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προχώρησε χθες το πρωί η δημοτική αρχή. Συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας και υπηρεσιών του δήμου «σήκωσαν» τραπεζοκαθίσματα από τον πεζόδρομο της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, με στόχο την απρόσκοπτη διέλευση και την απόδοση του δημόσιου χώρου στους πολίτες. «Προχωρήσαμε στην άρση των τραπεζοκαθισμάτων που καταλάμβαναν παράνομα κοινόχρηστο χώρο. Θα κάνουμε ό,τι ορίζει ο νόμος και ό,τι μπορούμε για να βελτιωθεί η καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη. Θα τα τρέξουμε όλα τα θέματα μαζί» δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής.

Τέλος, ο δήμος προχώρησε στην αντικατάσταση παλιών κάδων στη οδό Αγίου Δημητρίου και προλόγισε ανάλογες παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, αρχής γενομένης από τις οδούς Κασσάνδρου και Ολύμπου από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Το πρόγραμμα αντικατάστασης ξεκίνησε από τις συγκεκριμένες οδούς καθώς σε αυτές εντοπίστηκε, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Καθαριότητας, Νίκο Ζεϊμπέκη, το μεγαλύτερο πρόβλημα με παλιούς κάδους. «Έχουμε αρχίσει πιλοτικά εδώ και εβδομάδες το πρόγραμμα αντικατάστασης παλιών κάδων όπου υπάρχει ανάγκη και οι αντικαταστάσεις θα συνεχιστούν σε όλο το δήμο με αμείωτη ένταση. Συνολικά αναμένεται να τοποθετηθούν 1000 νέοι κάδοι», εξήγησε ο κ. Ζεϊμπέκης. 

Μάλιστα, από Δευτέρα θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο σάρωμα ογκωδών στο Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα, ενώ έρχονται πλύσεις δρόμων και κάδων μέσα στις επόμενες 15 μέρες.

πηγή: 

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια