Θεσσαλονίκη: Άνοιξε τις πύλες του το εργαστήριο συντήρησης του Επταπυργίου

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε τις πύλες του το εργαστήριο συντήρησης του Επταπυργίου

Τις πύλες του άνοιξε σήμερα το εργαστήριο συντήρησης του Επταπυργίου, ενόψει του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης την Κυριακή και δεκάδες μαθητές αλλά και γενικότερα πολίτες της Θεσσαλονίκης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του.

Συντηρητές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης, ενημέρωσαν τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες, για τις εργασίες που πραγματοποιούνται και τον τρόπο συντήρησης των αγγείων, των ψηφιδωτών και των τοιχογραφιών που φιλοξενούνται στο εργαστήριο.

«Είναι ένας θεσμός που γιορτάζεται φέτος για δεύτερη χρονιά. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας, διότι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την επιστήμη της συντήρησης και μαθαίνουν για το έργο των συντηρητών, που δεν είναι ευρέως γνωστό», τόνισε η προϊσταμένη του τμήματος συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Ο Αστέριος Καραγεωργίου, εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Μυγδονίας, επισήμανε πως «είναι ένα ζωντανό μάθημα η σημερινή επίσκεψη. Στη σύγχρονη εκπαίδευση το να μπορούν τα παιδιά να επισκέπτονται τέτοιους χώρους και να παίρνουν πληροφορίες για τη συντήρηση των αρχαιοτήτων, αλλά και να βλέπουν από κοντά ζωντανά κομμάτια της ιστορίας μας, είναι ζωτικής σημασίας. Γι’ αυτό το λόγο και εμείς το επιδιώκουμε με κάθε ευκαιρία».

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια