Θεσσαλονίκη: Η Νέα Παραλία αποκτά το δικό της σήμα

Θεσσαλονίκη: Η Νέα Παραλία αποκτά το δικό της σήμα

Θα τοποθετηθεί απέναντι από τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου

Παράλιο σήμα που θα ενημερώνει για την ιστορία της νέας παραλίας τους επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη, θα τοποθετηθεί απέναντι από τις δημοφιλείς ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και θα ενημερώνει για δράσεις και εκδηλώσεις της πόλης.  

Το ενημερωτικό παράλιο σήμα θα λειτουργήσει ως ένας ενημερωτικός ιστορικός και πολιτικός οδηγός της παραλίας, με αναφορές στα στάδια εξέλιξης ενός εμβληματικού σημείου της πόλης. Το project του παράλιου σήματος οργάνωσαν οι Φίλοι της Νέας Παραλίας με την υποστήριξη της ΕΥΑΘ ΑΕ και σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής.

Ο διαγωνισμός για τον καλύτερο σχεδιασμό του παράλιου σήματος έληξε και αποδόθηκαν τα βραβεία, όπου και κέρδισε η ομάδα Λητώ Δημητριάδου, Γεωργία Μουστάκα και Στέλιος Στυλιανού. Οι εργασίες για το σήμα θα αρχίσουν από το τέλος Οκτωβρίου στην παραλία και θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Ο πρόεδρος των Φίλων της Νέας Παραλίας και αρχιτέκτονα, Πρόδρομος Νικηφορίδης, με μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε το στίγμα του για την προσπάθεια της ομάδας:

«Μετά από αγώνες και προσπάθειες 3 ετών είμαστε στο παρά 5'. Ξεκινήσαμε την ιδέα το Φθινόπωρο του 2016, κάναμε Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής ένα φοιτητικό διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του λεγόμενου Παράλιου Σήματος και όλο αυτό με την υποστήριξη της ΕΥΑΘ ΑΕ.

Συμμετείχαν 88 ομάδες αρχιτεκτόνων με πάνω από 250 φοιτητές. Κέρδισε η ομάδα Λητώ Δημητριάδου, Γεωργία Μουστάκα και Στέλιος Στυλιανού. Τα βραβεία δόθηκαν, η έκθεση έγινε στο Μουσείο Μπενάκη πριν από 2 χρόνια ακριβώς και μετά από αλληλογραφίες, άπειρες συνεννοήσεις, εισηγήσεις Υπηρεσιών, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, μικρούς και μεγάλους θυμούς εμπλεκομένων και την χορηγία της εταιρίας Europa βρισκόμαστε όπως έγραψα στο παρά 5'. Όταν ξεκινάμε μία προσπάθεια ... δεν την εγκαταλείπουμε!!!

 Ιδιαίτερα αν πρόκειται για το κοινό καλό, την αρχιτεκτονική και τους νέους Με Bernard Cuomo, Eleni Foka, Maria Stefanouri, Antonis Karagiorgas, Evangelia Mihou, Χαρά Νικηφορίδου, Έφη Μαυρίδου, Κυριάκο Χατζηιωάννογλου, Αμαρυλλίς Παπαμιχαήλ και όλες τις Φίλες και Φίλους της Νέας Παραλίας», σημείωσε.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια