Αρχίζει σήμερα το 5ο Thessaloniki Animation Festival

Αρχίζει σήμερα το 5ο Thessaloniki Animation Festival

Θα πραγματοποιηθούν συνεχείς προβολές ταινιών animation, αφιερώματα, ειδικές προβολές, ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του.

Ανοίγει τις πόρτες του το 5ο Thessaloniki Animation Festival για όσους αγαπούν την σύνθεση τεχνολογίας, τέχνης και αφήγησης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Δ', στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.  Το μοναδικό Animation Festival στην Θεσσαλονίκη και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, που θα διαρκέσει από τις 10 έως 13 Οκτωβρίου, πρόκειται να έχει αφιερώματα σε διεθνείς διοργανώσεις, που προβάλλουν το έργο γυναικών δημιουργών ταινιών κινουμένων σχεδίων, όπως το "Tricky Women/Tricky Realities" στην Αυστρία και το "KLIK Amsterdam" στην Ολλανδία, ομιλίες και εργαστήρια με καλεσμένους από όλο τον κόσμο, καθώς και με την υποψήφια για Όσκαρ μεγάλου μήκους animation ταινία περιπέτειας "Boy and the world" του Βραζιλιάνου Alê Abreu σε πρώτη πανελλήνια προβολή

Φέτος, φιλοξενεί , μεταξύ άλλων, τον Αλεχάντρο Χιμένεθ (Alejandro Jimenez) από το Blow Studio, παραγωγό επεισοδίων της δημοφιλούς σειράς του Netflix, "Love, death + robots", τον Μπράιαν Μόρις (Brian C. Morris), που δραστηριοποιείται στα ψηφιακά μέσα από το 1989 και θα παρουσιάσει το "Early Animation and Animation Devices" μέσα από ένα εργαστήριο/διαχρονικό ταξίδι στην αντίληψη και την κινούμενη εικόνα και Έλληνες δημιουργούς με διακρίσεις στο εξωτερικό που καταθέτουν τις δικές τους εμπειρίες και γνώσεις.

"Το 5ο Thessaloniki Animation Festival (TAF) φέτος εντάχθηκε στο παράλληλο πρόγραμμα δράσεων των 54ων Δημήτριων και μεταφέρθηκε στο λιμάνι" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Δημήτρης Σαββαΐδης, συντονιστής του Φεστιβάλ, από την AddArt, οργανισμό που διαδίδει και συνεισφέρει στον Πολιτισμό και τις Τέχνες και διοργανώνει τη μεγάλη γιορτή των κινουμένων σχεδίων κάθε χρόνο από το 2015.

Το Thessaloniki Animation Festival διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη του Heinrich-Böll-Stiftung και το δίκτυο οργανώσεων Select Respect.

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες του φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια