Πότε θα κυκλοφορήσουν καινούργια λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας

Πότε θα κυκλοφορήσουν καινούργια λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας

«Σχεδιάζουμε για τα λεωφορεία στην Αθήνα να κάνουμε ένα πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου. Θυμίζουμε εδώ ότι ένας διαγωνισμός που έγινε πραγματικά στο γόνατο ήρθε και ακυρώθηκε όχι από την κυβέρνηση, όπως μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την ίδια την Ανεξάρτητη Αρχή η οποία γύρισε και είπε ότι αυτή η διαδικασία και η σύμβαση και ο διαγωνισμός είχε πολλά προβλήματα. Επομένως αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς είναι να έχουμε έναν ανανεωμένο στόλο λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη». Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και την Κάτια Μακρή.

Όπως είπε ο υπουργός ο διαγωνισμός θα είναι έτοιμος εντός εξαμήνου και «θέλουμε μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες να δούμε καινούργια λεωφορεία στους δρόμους των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη. Είμαστε σε επικοινωνία και σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που θα χρηματοδοτήσει ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του διαγωνισμού και για πρώτη φορά θα δούμε και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ηλεκτροκίνηση σε κάποια λεωφορεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

Επίσης, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα, στις απεργίες, στην Εγνατία Οδό και στα διόδια.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα όπως αναρτήθηκε στο fb από τον κ. Καραμανλή:

 πηγή: politisnews.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια