Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία η πολιτική προστασία της ΠΚΜ

Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία η πολιτική προστασία της ΠΚΜ

Ακροβολισμένα σε διάφορα σημεία είναι οχήματα έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει λόγω καιρού, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη.

Αν και δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη και στη Κεντρική Μακεδονία, η περιφέρεια είναι σε ετοιμότητα και όλες οι δυνάμεις σε επιφυλακή. «Kατά την διάρκεια της ημέρες θα υπάρξουν εντονότερες βροχοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν θα έχουμε τα προβλήματα της προηγούμενης εβδομάδας. Το καιρικό θα κινηθεί σε πιο νότια σημεία της χώρας, οπότε είμαστε σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών με εντολή του περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα» σημείωσε ο κ. Στεργιάδης, στο περιθώριο της άσκησης μαζικής καταστροφής στη Μονή Λαζαριστών.  

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει έως και αύριο, Τρίτη, και αναμένεται να χτυπήσεις σε περιοχές της Θεσσαλίας, Βόρειας και Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, Εύβοιας, στο Ιόνιο και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο αλλά και στα δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου.

«Από όσο γνωρίζουμε η εξέλιξη θα είναι θετική, από αύριο σταματάει και θα πάμε πάλι σε ζεστές ημέρες» ανέφερε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον καιρό, τονίζοντας πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές όλο τον Οκτώβριο.

\

Οδηγίες από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση με οδηγίες για την κακοκαιρία εξέδωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Ε.Μ.Υ. για σήμερα και αύριο. Αν και δεν υπάρχουν ακραία φαινόμενα στην πόλη, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης εφιστά την προσοχή των πολιτών για τα ακόλουθα:

- Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο, τη ραγδαία βροχόπτωση ή χαλαζόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

- Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική Υπηρεσία κλπ και ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

- Αποφύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

- Μεταβάλλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

- Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

- Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων.

- Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια