Θεσσαλονίκη: Σε απεργιακό κλοιό η πόλη – Οι 5 πορείες σήμερα στο κέντρο

Θεσσαλονίκη: Σε απεργιακό κλοιό η πόλη – Οι 5 πορείες σήμερα στο κέντρο

Πέντε συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα (2/10) η χώρα καθώς Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της ΓΣΕΕ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ ενώ στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζονται 5 συγκεντρώσεις και πορείες. Ειδικότερα:

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το ΕΚΘ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι το νέο πολυνομοσχέδιο "που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και των εργοδοτών και κατατέθηκε στη Βουλή για διαβούλευση, δεν πρέπει να περάσει". Όπως αναφέρει, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων, που βάζει πολλούς αστερίσκους στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που υποβαθμίζει τις ζωντανές Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων και που βάζει εμπόδια και χειραγωγεί τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 2 Οκτωβρίου έχει κηρύξει και το ΠΑΜΕ. Το ραντεβού του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη είναι για τις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και στις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας από την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Λίγο αργότερα, στις 10.30 ραντεβού στο ίδιο σημείο έχει δώσει και η ΟΚΔΕ, ενώ υπάρχει επίσης κάλεσμα για συγκέντρωση και απεργιακή πορεία στις 12 στην Καμάρα από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου στην οποία συμμετέχουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Επίσης, νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιεί και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Σε 24ωρη απεργία από τις 6 σήμερα το πρωί και οι δημοσιογράφοι της χώρας.

Η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε 5ωρη Στάση Εργασίας 10.00 – 15.00 στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, για την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που περιορίζει Εργασιακά και Συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, 2 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει και ο ΟΑΣΘ,. Κατά την ημέρα της απεργίας τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη θα κινούνται μόνο με προσωπικό ασφαλείας. Το πρώτο δρομολόγιο θα γίνει από 04:45' και το τελευταίο περίπου στις 23:00.

Οι νυκτερινές λεωφορειακές γραμμές τον αεροδρομίου (01 Ν και 1 Ν) θα λειτουργήσουν κανονικά όπως επίσης θα λειτουργήσουν κανονικά και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν Μετακίνηση των Α.με.Α..

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια