Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία και τον κόσμο να κατακλύζει κάθε γωνιά της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης το 16ο Oktoberfest,η παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας. Μικροί και μεγάλοι πέρασαν μια όμορφη ηλιόλουστη ημέρα στους ξεχωριστούς χώρους του σχολείου με τη συνοδεία βαυαρέζικης και ελληνικής μουσικής, παραδοσιακών γερμανικών εδεσμάτων και μπύρας καθώς και δράσεις για τα παιδιά από το Summer Day Camp Generation Next.

Το Oktoberfest, μια γιορτή που φιλοξενείται στον αύλειο χώρο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΓΣΘ), διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων του σχολείου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη. Τα έσοδα της γιορτής συμβάλλουν στη χρηματοδότηση των σχολικών δραστηριοτήτων της Γερμανικής Σχολής, ένα μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό σχολείο επιδοτούμενο από τη Γερμανία, στο οποίο όλοι οι μαθητές που εισάγονται φοιτούν με υποτροφία της τάξης του 50%.

Φέτος το παραδοσιακό «άνοιγμα του βαρελιού» που σηματοδότησε και την επίσημη έναρξη της γιορτής, έγινε σε εορταστικό κλίμα από τη Γενική Πρόξενο της Γερμανίας κ. Σίβυλλα Μπέντικ. Την Πρόξενο πλαισίωσαν και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι βουλευτής κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος και Δημήτρης Κούβελας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, φωτογραφία-1
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, φωτογραφία-2

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια