Συνεδρίασαν στη Σχολή της Χάλκης φορείς της Θεσσαλονίκης σε μια συμβολική κίνηση (ΦΩΤΟ)

Συνεδρίασαν στη Σχολή της Χάλκης φορείς της Θεσσαλονίκης σε μια συμβολική κίνηση (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το οδοιπορικό, του οποίου την πρωτοβουλία είχε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης,με στόχο την για πρώτη φορά από της ιδρύσεως τους εθιμοτυπική συνεδρίαση στη Σχολή της Χάλκης των Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Θ), της Ομοσπονδίας Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας (Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ) και της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Οι φορείς που μπήκαν μπροστά σε αυτό το εγχείρημα, προκειμένου να αναδείξουν εν τοις πράγμασι την αναγκαιότητα για τον παγκόσμιο πολιτισμό να είναι ενεργό ένα πνευματικό ίδρυμα του οποίου η σημασία για την σύγχρονη πνευματική δημιουργία αποκτά πανανθρώπινα χαρακτηριστικά, είχαν την χαρά και την τιμή να αρχίσουν αυτό τους το ταξίδι στην Πόλη των πόλεων λαμβάνοντας την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, παριστάμενοι στον εσπερινό που τελέστηκε παρουσία του Παναγιωτάτου στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Συνεδρίασαν στη Σχολή της Χάλκης φορείς της Θεσσαλονίκης σε μια συμβολική κίνηση (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-1

Η παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) κ. Γιώργου Καρανίκα και του Γενικού της Γραμματέα, κ. Μπόνη, καθώς επίσης η συμμετοχή των κ.κ. Αναστάσιου Τζήκα Προέδρου της Δ.Ε.Θ. HELEXPO A.E., Κυριάκου Ποζρικίδη-Διευθύνοντος Συμβούλου της Δ.Ε.Θ. HELEXPO A.E., Κυριακής Μηλίγκα-Πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, Κλεοπάτρας Αϊβαζίδου-Προέδρου του Σωματείου Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ιερισσού Χαλκιδικής, Βαρβάρας Μαυροφρύδη-Προέδρου Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, Νικόλαου Βογιατζή-Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Αξιούπολης, Αθανάσιου Τραχανίδη-Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισας, Σπυρίδωνα Μιχαηλίδη-Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, Χαράς Παπαδοπούλου-Γεν. Γραμματέως του ΣΕΓΕ, καθώς και πλήθους αντιπροσώπων μελών των ανωτέρω Σωματείων, έδινε στην όλη διοργάνωση το στίγμα της Πανελλαδικής Εκπροσώπησης του Επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, ο οποίος είναι γνωστό ότι με ιδιαίτερη ευαισθησία αγγίζει το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης.

Στις συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων των προαναφερόμενων φορέων, παρίστατο επίσης, η Εμπορική Ακόλουθος του Ελληνικού Προξενείου της Κωνσταντινούπολης κα Μαρία Ελένη Σεϊρλή.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε σε ολόκληρη την Ελληνική αντιπροσωπία, των 80 και πλέον ατόμων, η αναφορά του Παναγιωτάτου στη σημασία αυτής της συνάντησης, η ο οποία προσδιορίζονταν από το γεωγραφικό σημείο αναφοράς της, δεδομένου ότι η Θεσσαλονίκη για την Κωνσταντινούπολη αποτελεί πόλη ιδιαίτερης σημασίας, ως η Πόλις μετά την Πόλη, όπως συνήθιζαν να την χαρακτηρίζουν οι Βυζαντινοί.

Με ιδιαίτερη χαρά, τόσο ο Πρόεδρος του E.Σ.Θ, της Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ, Α΄Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ και Α’ Αντιπρόεδρος της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. Παντελής Φιλιππίδης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO και ιδρυτικό μέλος της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. Τάσος Τζήκας, επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν όλες εκείνες τις ενέργειες που δημιουργούν προϋποθέσεις οικονομικής και  κοινωνικής ευημερίας, ειρήνης και φιλίας ανάμεσα στον Ελληνικό και στον Τουρκικό λαό. Ως χαρακτηριστική τέτοια ενέργεια θεωρείται και η προσπάθεια που ανέλαβε η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για την σύσταση του Παγκόσμιου Δικτύου Βυζαντινών Πόλεων, την οποία επίσημα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινιάζει στις 19 Οκτωβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, ως προσκεκλημένος της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Συνεδρίασαν στη Σχολή της Χάλκης φορείς της Θεσσαλονίκης σε μια συμβολική κίνηση (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-2

Την επίσημη τελετή σύγκλισης των Δ.Σ. των παραπάνω φορέων στη Χάλκη, ακολούθησε επίσημο γεύμα που παρέθεσε για όλους τους προσκεκλημένους ο Επίσκοπος Ερυθρών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος, κ.κ. Κύριλλος, ενώ στην συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης υπέγραψε Μνημόνιο Επιχειρηματικής Συνεργασίας με ένα από τα πιο δυναμικά μέλη της ΤΟΒΒ, της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Takirdag.

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια