Νέο καθεστώς φορτοεκφορτώσεων στο δήμο Θεσσαλονίκης μέχρι τις αρχές του 2020

Νέο καθεστώς φορτοεκφορτώσεων στο δήμο Θεσσαλονίκης μέχρι τις αρχές του 2020

Έως τις αρχές του 2020 σχεδιάζει η νέα δημοτική αρχή να εφαρμόσει ένα νέο καθεστώς φορτοεκφορτώσεων στο δήμο Θεσσαλονίκης, προκρίνοντας το σύστημα των ζωνών, σε κάθε μία από τις οποίες θα ισχύει διαφορετικό ωράριο. Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του δήμου, της αστυνομίας και επαγγελματιών, ενώ το επόμενο διάστημα το θέμα θα περάσει από την επιτροπή ποιότητας ζωής και το δημοτικό συμβούλιο.

Βασικό επιχείρημα στη σημερινή σύσκεψη ήταν ότι το ωράριο που ισχύει σήμερα (φορτοεκφορτώσεις μεταξύ 20.30 το βράδυ μέχρι τις 8.30 το επόμενο πρωί) δεν εξυπηρετεί, καθώς οι μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να απασχολούν υπαλλήλους μεταμεσονύκτια για την παραλαβή των εμπορευμάτων. Επίσης δόθηκε έμφαση στο ζήτημα του τονάζ, καθώς με το ισχύον καθεστώς απαγορεύεται η είσοδος σε φορτηγά μεγαλύτερα του 1,5 τόνου ωφέλιμου βάρος. Όπως τόνισαν οι επαγγελματίες υπάρχουν φορτηγά με το ίδιο μήκος, που μπορούν να μεταφέρουν μεγαλύτερο βάρος, αλλά απαγορεύεται η είσοδος τους, με αποτέλεσμα τα φορτηγά μικρότερου τονάζ να πρέπει να κάνουν πολλαπλάσια δρομολόγια. Επίσης θίχτηκε το θέμα του κόστους μεταφοράς, που καταλήγει να μετακυλύεται στον τελικό καταναλωτή.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Σωκράτης Δημητριάδης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι εξετάζεται η λύση της εφαρμογής διαφορετικών ωραρίων σε διαφορετικούς δρόμους (πχ Λ. Νίκης, Ανθέων), ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι λειτουργίες της πόλης. Επίσης σημείωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα αφαιρέσει πασαλάκια από δρόμους όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα (όπως πχ. στη Λ. Στρατού και τη Λαμπράκη) ενώ σε συνεργασία με την τροχαία εξετάζει και το ενδεχόμενο αμφιδρόμησης της οδού Ίωνος Δραγούμη, για να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος λόγω των έργων του μέτρο μεταξύ Ερμού και Εγνατίας.

Ο γενικός διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης ταξίαρχος Θωμάς Γερμένος τάχθηκε επίσης υπέρ του συστήματος ζωνών φορτοεκφόρτωσης.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια