Θεσσαλονίκη: Ήρθαν οι «Ράμπο» για το παρεμπόριο - Η πρώτη επιχείρηση

Θεσσαλονίκη: Ήρθαν οι «Ράμπο» για το παρεμπόριο - Η πρώτη επιχείρηση

Ο στόχος της δημοτικής αστυνομίας

Στοχευμένη επιχείρηση για την πάταξη του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο πάρκο Κρήτης "Μηνά Πατρικίου" στη περιοχή του Ντεπώ, όπου είχε στηθεί παράνομη "λαϊκή αγορά".

Δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη νεοσύστατη ειδική ομάδα για θέματα παρεμπορίου που δημιουργήθηκε στους κόλπους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν επιχείρηση "σκούπα" στο σημείο, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχε λάβει η δημοτική αστυνομία και την αυτοψία που είχε προηγηθεί στο χώρο, πλανόδιοι μικροπωλητές πουλούσαν διάφορα είδη και είχαν κάνει κατάληψη σχεδόν στο σύνολο του πάρκου.

Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς κατασχέθηκαν όλα τα παράνομα εμπορεύματα τα οποία και καταστράφηκαν επί τόπου σε απορριμματοφόρο του Δήμου, όπως προβλέπεται από το νόμο για τα προϊόντα παρεμπορίου.

Οι παράνομοι μικροπωλητές όταν αντιλήφθηκαν την έφοδο τράπηκαν σε φυγή ωστόσο έγιναν 2 συλλήψεις. Στο σημείο έφτασαν και δυνάμεις από τη ΔΙΑΣ για να διασφαλίσουν το χώρο.

Αυτή ήταν η πρώτη κοινή επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας με την νεοσύστατη ειδική ομάδα στη Θεσσαλονίκη (σημειώνεται ότι αντίστοιχη ειδική ομάδα της αστυνομίας λειτουργεί στην Αθήνα από το 2011). Ανάλογοι έλεγχοι θα γίνονται με μεγαλύτερη συχνότητα αλλά και αποτελεσματικότητα από εδώ και πέρα, όπως δήλωσε στον Τύπο Θεσσαλονίκης ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής.

Σημειώνεται ότι και ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στο σύντομο απολογισμό του ενός μήνα της θητείας της νέας διοίκησης, είχε προαναγγείλει δράσεις για την πάταξη του παρεμπορίου με στόχο την αποκατάσταση της ευταξίας στην πόλη.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για παράνομα παρκαρίσματα

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι βεβαιώσεις παραβάσεων τόσο από τη δημοτική αστυνομία όσο και από την Τροχαία για παράνομα παρκαρισμένα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους αλλά και για παράνομη στάθμευση δικύκλων σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους.

Όπως επανέλαβε μιλώντας στον Τύπο Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Δαγκλής, η δημοτική αστυνομία βρίσκεται στη διαδικασία χαρτογράφησης όλων των διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης δικύκλων. Εκτιμάται ότι σύντομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχουν αναρτηθεί οι θέσεις αυτές (περίπου 650) στην ιστοσελίδα του δήμου και θα είναι διαθέσιμες από κάθε ενδιαφερόμενο. Παράλληλα, αναζητούνται και νέες θέσεις, καθώς η δημοτική αστυνομία αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη στάθμευση των δικύκλων. Πάντως από τη δημοτική αστυνομία στέλνουν το μήνυμα ότι ο ΚΟΚ είναι ξεκάθαρος και θα τηρείται απαρέγκλιτα.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια