Διαδημοτική Δράση Κοινωνικής Ποδηλασίας σε 3 δήμους της Θεσσαλονίκης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με τους Δήμους Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων Μενεμένης στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, διοργανώνουν τη διαδημοτική Δράση Κοινωνικής Ποδηλασίας (Social Biking Challenge), στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη χρήσης των εναλλακτικών - και φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον - μέσων μετακίνησης.

Η δράση που φέρει τον τίτλο «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας» (Social Biking Challenge) και διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλη την Ευρώπη, είναι ένας πρότυπος ευρωπαϊκός διαγωνισμός, ο οποίος θα λάβει χώρα από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Στο διάστημα των τριών αυτών εβδομάδων πολίτες από όλη την Ελλάδα που δέχονται να συμμετάσχουν στην “πρόκληση”, καλούνται να διανύσουν με το ποδήλατό τους καθημερινά όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορούν, συγκεντρώνοντας πόντους και λαμβάνοντας ως επιβράβευση δώρα (ποδήλατα, κράνη, αξεσουάρ ποδηλάτου) που είναι μια ευγενική χορηγία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εταιρεία που συμπλήρωσε 20 χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου.

Για τη συμμετοχή τους στην Πρόκληση της Κοινωνικής Ποδηλασίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει από σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, αφού κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τους (android, iOS) την εφαρμογή BikePrints, να επιλέξουν την ομάδα “Thessaloniki West” και να ξεκινήσουν τις ...ορθοπεταλιές.

Πληροφορίες συμμετοχής στη δράση “Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας”

Η περίοδος συλλογής πόντων για τους συμμετέχοντες θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Ο ποδηλάτης θα πρέπει να ενεργοποιεί την εφαρμογή BikePrints (πατώντας το κουμπί Start BikePrinting) κάθε φορά που ξεκινάει να κάνει ποδήλατο.

Η εφαρμογή καταγράφει την κίνηση του/της και μετατρέπει τα διανυόμενα χιλιόμετρα σε πόντους (1 χλμ = 1 πόντος, για απόσταση μεγαλύτερη από 0,51 χλμ. θα δίνεται ένας ολόκληρος πόντος). Κατά συνέπεια, όσους περισσότερους πόντους συλλέγει ο ποδηλάτης, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιο βραβείο.

Κάθε εβδομάδα της δράσης κοινωνικής ποδηλασίας (Social Biking Challenge) αποτελεί κι ένα διαφορετικό στάδιο του διαγωνισμού:

1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (16-22/09/2019): ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ο ποδηλάτης παρακολουθεί τις βόλτες του και κερδίζει πόντους για τα χιλιόμετρα που καλύπτει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (23-29/09/2019) ΣΤΑΔΙΟ ΖΕΥΓΟΥΣ 2 ΑΤΟΜΩΝ

Ο ποδηλάτης μπορεί να καλέσει έναν φίλο του ή να βρει έναν άλλο συμμετέχοντα (ήδη εγγεγραμμένο στην εφαρμογή) για να σχηματίσει ένα ζευγάρι. Σε αυτό το στάδιο, οι συμμετέχοντες μπορούν να κερδίσουν δύο είδη πόντων:

• Πόντοι κοινής διαδρομής: Όπου ένα διανυόμενο χιλιόμετρο σε κοινή διαδρομή αντιστοιχεί σε δύο πόντους (1 χλμ. = 2 πόντοι). Οι πόντοι κερδίζονται όταν ένας ποδηλάτης ακολουθήσει τη διαδρομή του ζευγαριού του (όχι ταυτόχρονα)

• Πόντοι κοινής ποδηλασίας: Όπου ένα διανυόμενο χιλιόμετρο αντιστοιχεί σε τρεις πόντους (1χλμ = 3 σημεία). Οι πόντοι αυτοί κερδίζονται όταν το ζευγάρι ποδηλατεί ταυτόχρονα.

3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (30/9-6/10/2019) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 4 ΑΤΟΜΩΝ

Ο ποδηλάτης μπορεί να καλέσει τρεις φίλους ή να βρει τρεις συμμετέχοντες (ήδη εγγεγραμμένους στην εφαρμογή) για να διαμορφώσουν μια ομάδα των τεσσάρων. Σε αυτό το στάδιο, οι συμμετέχοντες μπορούν να κερδίσουν δύο είδη πόντων:

• Πόντοι κοινής διαδρομής: Όπου ένα διανυόμενο χιλιόμετρο σε κοινή διαδρομή αντιστοιχεί σε δύο πόντους (1 χλμ. = 2 πόντοι). Οι πόντοι κερδίζονται όταν τουλάχιστον δύο μέλη της ομάδας ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή (όχι ταυτόχρονα)

• Πόντοι κοινής ποδηλασίας: Όπου ένα διανυόμενο χιλιόμετρο αντιστοιχεί σε τρεις πόντους (1χλμ = 3 σημεία). Οι πόντοι αυτοί κερδίζονται όταν τουλάχιστον δύο συμμετέχοντες της ομάδας ποδηλατούν ταυτόχρονα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Twitter: @Thess_West

Facebook: BikePrints

•          Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου

www.kordelio-evosmos.gr E: [email protected]

Τ: 2310 703 394, 2310 705 442, 2313 302 163

•          Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

www.ampelokipi-menemeni.gr E: e-mail:[email protected]

T: 2310 725775, 2313 300 953

•          Δήμος Παύλου Μελά

www.pavlosmelas.gr E: [email protected]

Τ: 2313 302 961

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Be the first to rate
(0 ratings)
Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις
Log in ,
to rate and recommend

Σχόλια

Οικονομία
Βυθίστηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό – μειώθηκε κεφαλαιοποίηση κατά 2,472 δισ. ευρώ σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση. Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαΐου του 2019 υποχώρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών που βρέθηκε σε κλοιό μεγάλων πιέσεων χάνοντας και τη «μάχη» των 800 μονάδων, μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων από κοροναϊό αλλά και εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο Γενικός...
Οικονομία
Την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για την ασφαλιστική κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "TA NEA", στην πλατφόρμα αυτή θα πρέπει 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες να επιλέξουν έως το τέλος Φεβρουαρίου την ασφαλιστική κατηγορία βάσει της οποίας επιθυμούν να καταβάλουν εισφορές για ολόκληρο το 2020, όπως προβλέπεται στο νέο ασφαλιστικό νομο...
Διάφορα
Τι αναφέρουν παράγοντες της αγοράς και υπεύθυνοι καταστημάτων Σκηνικό… Ιταλίας παρατηρείται στα σούπερ -  μάρκετ της Θεσσαλονίκης μετά την ανακοίνωση για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην πόλη, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε πως υπάρχουν ακόμη δύο κρούσματα στη χώρα (σ.σ. το ένα είναι το παιδί της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο αφορά γυναίκα που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»). Από την ώρα που ανακοινώθηκε επίσημα χθες το μεσημέρι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, Θε...
Κοινωνία
Μπορεί τα δύο κρούσματα κορωνοϊού να έχουν τρομάξει αρκετούς Θεσσαλονικείς όμως υπάρχουν κι εκείνοι που αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας 30χρονος, ο οποίος βγήκε στους δρόμους της πόλης φορώντας φόρμα χημικής προστασίας και μάσκα αερίων. Κάποιοι τον κοιτούσαν με περιέργεια ενώ άλλοι γελούσαν με την αμφίεσή του. Η βόλτα του νεαρού Θεσσαλονικού κατέληξε στην παραλία. Εκεί τον περίμενε η παρέα του για καφέ. Δεκά...
Κοινωνία
Κοινή δήλωση Νοτοπούλου – Βούγια Άμεση και οργανωμένη προληπτική εξέταση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των εργαζομένων του Δήμου που συμμετείχαν εκ της θέσεώς τους στην Συνεδρίαση καθώς και των δημοτών που παρευρέθηκαν σε αυτήν, ζητούν με κοινή δήλωσή τους η Κατερίνα Νοτοπούλου για την παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ» και ο Σπύρος Βούγιας για την παράταξη «ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Ζητούν επίσης άμεση και έγγραφη ενημέρωση από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρ...
Διάφορα
Εκτιμάται ότι πρόκειται για δυο περιπτώσεις οδηγών Έρευνες για τον εντοπισμό οδηγών ταξί που μετέφεραν την 38χρονη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ ως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωναϊού στη χώρα μας, βρίσκονται σε εξέλιξη  στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται ενέργειες από την Πολιτική Προστασία για να εντοπιστεί αν υπάρχει κάποιος ταξιτζής που να την μετέφερε μέσα στην πόλη μετά την επιστροφή της από το ταξίδι της στο Μιλάνο. Όπως δ...
Κοινωνία
Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, πως ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε πανελλαδικό επίπεδο, για λόγους πρόληψης απέναντι στον κορωνοϊό. Όπως είναι γνωστό, το καρναβάλι της Ξάνθης είναι ευρέως γνωστό και κάθε χρόνο αποτελεί προορισμό για χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι γιορτάζουν τις Απόκριες στην «καρναβαλική πρωτεύουσα» της Βορείου Ελλάδος. Εκπρόσωποι από την τοπική κο...
Διάφορα
Σε αχαρτογράφητα νερά βαδίζει η παγκόσμια αλλά και η ελληνική τουριστική βιομηχανία μετά και την εμφάνιση του κορωνοϊού, με το πρώτο μεγάλο chrash test για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα το 2020 να είναι η περίοδος των διακοπών του Πάσχα. Μέχρι σήμερα, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος, δεν υπάρχουν προβλήματα ακυρώσεων σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, πέραν αυτών σε Σαντορίνη...
Υγεία
Η επιδημία του κορονοϊού "χτυπά" και τις τιμές διαφόρων προϊόντων. Ο κορονοϊός στην Κίνα έχει επηρεάσει τις τιμές καταναλωτή, διαταράσσοντας τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση. Το μεγαλύτερο πλήγμα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Financial Times, έχουν δεχτεί οι τιμές των σκόρδων, του τζίντζερ και του τσίλι. Όπως γράφουν οι Financial Times, περιγράφοντας την αύξηση των τιμών η τιμή του σκόρδου από την Ισπανία αυξήθηκε περίπου 25%, δηλαδή από 2,20 ευρώ...