Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην οικία της προξένου της Ινδίας στη Θεσσαλονίκη

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η οικία της Προξένου της Ινδίας στη Θεσσαλονίκη.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ''Αναρχικές-οι''.  Αναλυτικά η ανάληψη ευθύνης:

Από την Ελλάδα μέχρι την Ινδία να γίνουμε χώμα στα γρανάζια του καπιταλισμού

«...έχουμε διαθέσιμα πάνω από 1 δισ. δολάρια για επενδύσεις στην Ελλάδα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ινδός πρόεδρος της Δημοκρατίας Ραμ Ναθ Κοβίντ, μιλώντας στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Ινδίας που διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο, εκεί όπου βρίσκεται και το στρατηγικό σημείο επανεκκίνησης της διακρατικής αυτής στρατηγικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, υπογράφοντας 3 Μνημόνια Συνεργασίας (MOUs), μεταξύ ελληνικών και ινδικών φορέων. Κατά το επιχειρηματικό φόρουμ είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 200 διμερείς συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματικών κύκλων (100 ελληνικών και 34 ινδικών) υπό την επίβλεψη των εμπορικών επιμελητηρίων και των πολιτικών αντιπροσωπιών των 2 χωρών.

Η Ινδία αυτή τη στιγμή κατέχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία διεθνώς. Αρκεί να υπολογίσουμε πως οι μελέτες της HSBC για τα τελευταία δημοσιονομικά έτη αποδίδουν σχεδόν διπλάσιο ποσοστό στον ετήσιο ρυθμό της Ινδίας από τη μέση οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Ασίας (πχ 7,1% έναντι 4,9% αντίστοιχα για το έτος 2017). Η Ινδία αποτελεί την 6η μεγαλύτερη οικονομία διεθνώς παρά τη κρίση ρευστότητας που αντιμετώπισε 2 χρόνια πρίν-με προοπτικές ανόδου στην 3η θέση μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα την Ινδία έρχεται να κατοχυρώσει την διακρατική ανάπτυξη και επενδυτική πολιτική σε τομείς όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία, οι αμυντικές δαπάνες και η εξοπλιστική αναβάθμιση, ο ενεργειακός ιμπεριαλισμός μέσω της εξορυκτικής δραστηριότητας (χημικά-πετροχημικά, μέταλλα) και η αγροτική βιομηχανία. Το ελληνικό κράτος ως αιχμή του δόρατος της ΕΕ, στην ουσία παρέχει γεωγραφικά τις βάσεις στο σταυροδρόμι των 3ων ηπείρων, για την ινδική επενδυτική πολιτική. Μια σχέση αλληλεξάρτησης με κέρδη για τις οικονομικές ελίτ των 2 κρατών και περαιτέρω υποβάθμιση για τις τοπικές κοινωνίες στην ελληνική αλλά και την ινδική επικράτεια.

Λίγες μόνο από τις ινδο-ελληνικές επενδυτικές συνεργασίες που δείχνουν και τί μέλλει γενέσθαι είναι οι εξής:

Η σύμπραξη της εταιρείας παραγωγής χάλυβα Tatasteel, μέλος του διεθνούς επιχειρηματικού κολοσσού Tata (ένα από τους πρώτους επενδυτές στην Ελλάδα) με τον όμιλο Έλαστρον, δημιουργώντας το Κέντρο Επεξεργασίας Χάλυβα «TATAΕΛΑΣΤΡΟΝ Α.Ε.» για τη διανομή και εμπορία (εξαγωγή) χαλυβουργικών προϊόντων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Οι πληροφορίες για εγκατάσταση υπερπολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην Χαλκιδική από τον ίδιο όμιλο (Tata).
H συνεργασία της εταιρείας Θέων Αισθητήρες, (μίας από τις τρεις ηγέτιδες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά του Night Vision) με την ινδική TATA Power SED για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού (μονόκυαλα) στις ειδικές δυνάμεις της κυβερνητικής αστυνομίας της Andhra Pradesh.
Τέλος ίσως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο επενδυτικό διακύβευμα είναι η σύμπραξη της GMR Airports Limited (θυγατρικής της GMR Infrastructure Limited που συγκαταλέγεται στους πέντε μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως, στη διαχείριση και λειτουργία αεροδρομίων), με τους ντόπιους εγκληματίες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην οποία παραχωρήθηκε ο σχεδιασμός, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση, για περίοδο 35 ετών, του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Η επένδυση υπολογίζεται στα 1 δις με την κοινοπραξία GAL-TΕΡΝΑ να είναι η μόνη που έχει καταθέσει προσφορά.
Όλες αυτές οι επενδύσεις που έπονται του δόγματος της δεξιάς «...ανάπτυξη για όλους» δια στόματος Μητσοτάκη υπόσχονται κέρδη για τα αφεντικά και νέες πιο εντατικές συνθήκες εκμετάλλευσης και υποβάθμισης των ζωών μας, ληστρικής αρπαγής της εργατικής μας δύναμης και καταστροφής του φυσικού κόσμου γύρω μας.

Όλοι εμείς οι καταπιεσμένες και καταπιεσμένοι, δε θα κάτσουμε με σταυρομένα χέρια, να βλέπουμε μέρα με τη μέρα τα μικρά και μεγάλα αφεντικά να κλέβουν απροκάλυπτα τις ζωές μας. Να συνάπτουν συμφωνίες δισεκατομμυρίων στις πλάτες μας και να μας πετάνε ψίχουλα. Παίρνουμε στα χέρια τις ζωές μας και οργανώνουμε την συλλογική κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Μέσα από ταξικές πρωτοβουλίες και κοινωνικά σχήματα αγώνα εντείνουμε την επίθεση στον κόσμο των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών. Μέσα από τοπικές πρωτοβουλίες αγωνιζόμενων και δικτυώσεις μετώπων αντίστασης, μπλοκάρουμε τα σχέδια της καπιταλιστικής ανάπτυξης που λεηλατεί τη φύση, αφανίζοντας κάθε ίχνος ανθρώπινης και μη ζωής. Μέσα από συλλογικές δομές αυτοπροστασίας και άμυνας προετοιμάζουμε το δικό μας πόλεμο για μια χειραφετημένη κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης.

Την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, 3 μέρες πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ και εν όψει του ερχομού διπλωματικής αντιπροσωπίας και ξένων βιομηχάνων στη Θεσσαλονίκη, επιτεθήκαμε στην οικία της Προξένου της Ινδίας, στην οδό Αλ. Σβώλου 27.

Η αλλαγή διακυβέρνησης αυτή τη στιγμή έχει σημάνει ένα νέο κύκλο επίθεσης στα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων. Νέα νομοσχέδια έκτακτης ανάγκης εντείνουν την ταξική εκμετάλλευση, κατοχυρωμένες προσωπικές και πολιτικές ελευθερίες (πχ άσυλο, νέος ποινικός κώδικας) θυσιάζονται στο βωμό των πολιτικοοικονομικών συμφερόντων, πρόσωπα και δομές του ευρύτερου αγώνα ενάντια στην εξουσία δέχονται συστηματική επίθεση (εκκενώσεις και επιθέσεις σε καταλήψεις, στοχοποιήσεις, συλλήψεις και προφυλακίσεις αγωνιστών-υπόθεση Χρ. Κορτέση), ενώ ολόκληρες κοινότητες μεταναστών και μεταναστριών δαιμονοπιούνται για ακόμη μια φορά με εκκενώσεις αυτοοργανωμένων δομών στέγασης, συλλήψεις και εγκλεισμό. Απέναντι στην επίθεση που βιώνουμε όλες και όλοι απαντάμε με το ίδιο νόμισμα. Θα σας χτυπάμε εκεί που σας πονάει.

Επίθεση στην καπιτα-ληστρική ανάπτυξη χτυπώντας τα διπλωματικά συμφέροντα του ελληνικού κράτους.

Αλληλεγγύη σε όσες και όσους αγωνίζονται μέσα και έξω από τις φυλακές ακόμα και για τα αυτονόητα, σε κάθε γωνιά της γης.

Στις 7 Σεπτέμβρη όλες και όλοι στα αντικρατικά-αντικαπιταλιστικά μπλόκ ενάντια στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ.

πηγή: seleo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Διάφορα
Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, στις 10:51 ώρα Ελλάδας αρχίζει και τυπικά το Φθινόπωρο. Είναι ακριβώς η στιγμή που θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του φετινού Φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η Άνοιξη. Ειδικότερα η γραμμή ηλίου – γης είναι κάθετος στον άξονα περιστροφής της γης, με αποτέλεσμα η ημέρα και η νύχτα να έχουν ίση διάρκεια...
Σπορ
Σε ένα ματς-θρίλερ ΠΑΟΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην Τούμπα, για την 4η αγωνιστική της Super League. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Ιντέγε, οι «ασπρόμαυροι» ισοφάρισαν στο επόμενο λεπτό με τον Μάτος, το γκολ του Ματίγια στο 87′ έδωσε προσωρινό προβάδισμα στον Άρη, αλλά ο Μίσιτς με γκολ στο 90’+7′ γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από την ήττα. Πηγή: thesstoday.gr
Κοινωνία
Πτήσεις από 9 ευρώ «έβγαλε» σε προσφορά η γνωστή low cost αεροπορική εταιρεία Ryanair, για ταξίδια τον Νοέμβριο του 2019. Οι πτήσεις από 9 ευρώ είναι από Αθήνα προς Σόφια και Παλέρμο. Από τη Θεσσαλονίκη οι προσφορές της Ryanair ξεκινούν από 13 ευρώ. Ειδικότερα, 13 ευρώ στοιχίζουν οι πτήσεις προς Μάλτα, Μάντσεστερ, Μιλάνο (Μπέργκαμο) και Φρανκφούρτη. Από 15 ευρώ στοιχίζουν οι πτήσεις για Βαρκελώνη (Χιρόνα) και Μπολόνια, ενώ στα 17 ευρώ προσφέρονται εισιτήρι...
Διάφορα
Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καλημέρισε τους followers του. Η πρωινή γυμναστική για θετική ενέργεια και ευεξία, αλλά και ο σκύλος του που συνδράμει με τον τρόπο του, αποτελούν ένα από τα καθημερινά μυστικά του κ.Ζέρβα, που δεν διστάζει να μοιραστεί με φίλους και συμπολίτες στα social media. Σχόλια περί του πιο κουλ δημάρχου αναρτήθηκαν κάτω από την δημοσίευση του, μεταξύ άλλων. πηγ...
Διάφορα
Μια μεγάλη προσπάθεια καλλωπισμού και ανάδειξης σημαντικών για την πόλη σημείων ξεκίνησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και δεν έχουμε παρά να την επικροτήσουμε. Συγκεκριμένα, μια απόφαση άξια λόγου υλοποιείται- επιτέλους- και αφορά έναν τόπο με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό φορτίο. Ο λόγος για τα Κοιμητήρια Ευαγγελίστριας, που μετά από εισήγηση του κ. Κουρανιάδη, θα ενταχθούν στην Ένωση Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης (ASCE). Η Διαδρομή των Ευρωπαϊκών Κοιμητηρ...
Διάφορα
Τραγικές εικόνες αντικρίζει όποιος κάνει μία βόλτα στους κάθετους δρόμους της Λεωφόρου Στρατού στην Θεσσαλονίκη. Τα ογκώδη αντικείμενα που πετούν στα πεζοδρόμια ασυνείδητοι εμποδίζουν τους πεζούς να περάσουν από αυτά, ενώ δημιουργούν και εστίες μόλυνσης. Επιπλέον η εικόνα που υπάρχει είναι αποκρουστική. Την περίοδο αυτή το φαινόμενο έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς γίνονται ανακαινίσεις σπιτιών, ώστε να υποδεχθούν τους νέους φοιτητές που φτάν...
Εγκληματικότητα
Καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης πέτυχαν έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, συνέλαβαν δύο Έλληνες και έναν Αλβανό ηλικίας 34, 50 και 44 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Εγκληματική Συμμορία, παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών, Αντίσταση...
Κοινωνία
Άρθρο του Λευτέρη Παπαγεωργίου, CEO της Entranet και συγγραφέα του βιβλίου: «Startups. Από την ιδέα, στην παγκόσμια αγορά». Το 2011, κλείνω συνάντηση με μια εταιρία ανελκυστήρων, από τις μεγαλύτερες του κόσμου, στη Φινλανδία. Έχουμε ετοιμάσει ένα πρωτότυπο του talk2lift και θέλουμε να διερευνήσουμε την πιθανότητα συνεργασίας. «Στη χειρότερη των περιπτώσεων» σκεφτόμαστε, «θα πάρουμε πληροφόρηση από τους ειδικούς για να βελτιώσουμε το προϊόν μας». Η συνάντησ...
Κοινωνία
Πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως. Πλήθος κόσμου από τις πρωινές ώρες έχει κατακλύσ...
Σχετικά νέα