Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην οικία της προξένου της Ινδίας στη Θεσσαλονίκη

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η οικία της Προξένου της Ινδίας στη Θεσσαλονίκη.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ''Αναρχικές-οι''.  Αναλυτικά η ανάληψη ευθύνης:

Από την Ελλάδα μέχρι την Ινδία να γίνουμε χώμα στα γρανάζια του καπιταλισμού

«...έχουμε διαθέσιμα πάνω από 1 δισ. δολάρια για επενδύσεις στην Ελλάδα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ινδός πρόεδρος της Δημοκρατίας Ραμ Ναθ Κοβίντ, μιλώντας στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Ινδίας που διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο, εκεί όπου βρίσκεται και το στρατηγικό σημείο επανεκκίνησης της διακρατικής αυτής στρατηγικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, υπογράφοντας 3 Μνημόνια Συνεργασίας (MOUs), μεταξύ ελληνικών και ινδικών φορέων. Κατά το επιχειρηματικό φόρουμ είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 200 διμερείς συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματικών κύκλων (100 ελληνικών και 34 ινδικών) υπό την επίβλεψη των εμπορικών επιμελητηρίων και των πολιτικών αντιπροσωπιών των 2 χωρών.

Η Ινδία αυτή τη στιγμή κατέχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία διεθνώς. Αρκεί να υπολογίσουμε πως οι μελέτες της HSBC για τα τελευταία δημοσιονομικά έτη αποδίδουν σχεδόν διπλάσιο ποσοστό στον ετήσιο ρυθμό της Ινδίας από τη μέση οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Ασίας (πχ 7,1% έναντι 4,9% αντίστοιχα για το έτος 2017). Η Ινδία αποτελεί την 6η μεγαλύτερη οικονομία διεθνώς παρά τη κρίση ρευστότητας που αντιμετώπισε 2 χρόνια πρίν-με προοπτικές ανόδου στην 3η θέση μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα την Ινδία έρχεται να κατοχυρώσει την διακρατική ανάπτυξη και επενδυτική πολιτική σε τομείς όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία, οι αμυντικές δαπάνες και η εξοπλιστική αναβάθμιση, ο ενεργειακός ιμπεριαλισμός μέσω της εξορυκτικής δραστηριότητας (χημικά-πετροχημικά, μέταλλα) και η αγροτική βιομηχανία. Το ελληνικό κράτος ως αιχμή του δόρατος της ΕΕ, στην ουσία παρέχει γεωγραφικά τις βάσεις στο σταυροδρόμι των 3ων ηπείρων, για την ινδική επενδυτική πολιτική. Μια σχέση αλληλεξάρτησης με κέρδη για τις οικονομικές ελίτ των 2 κρατών και περαιτέρω υποβάθμιση για τις τοπικές κοινωνίες στην ελληνική αλλά και την ινδική επικράτεια.

Λίγες μόνο από τις ινδο-ελληνικές επενδυτικές συνεργασίες που δείχνουν και τί μέλλει γενέσθαι είναι οι εξής:

Η σύμπραξη της εταιρείας παραγωγής χάλυβα Tatasteel, μέλος του διεθνούς επιχειρηματικού κολοσσού Tata (ένα από τους πρώτους επενδυτές στην Ελλάδα) με τον όμιλο Έλαστρον, δημιουργώντας το Κέντρο Επεξεργασίας Χάλυβα «TATAΕΛΑΣΤΡΟΝ Α.Ε.» για τη διανομή και εμπορία (εξαγωγή) χαλυβουργικών προϊόντων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Οι πληροφορίες για εγκατάσταση υπερπολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην Χαλκιδική από τον ίδιο όμιλο (Tata).
H συνεργασία της εταιρείας Θέων Αισθητήρες, (μίας από τις τρεις ηγέτιδες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά του Night Vision) με την ινδική TATA Power SED για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού (μονόκυαλα) στις ειδικές δυνάμεις της κυβερνητικής αστυνομίας της Andhra Pradesh.
Τέλος ίσως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο επενδυτικό διακύβευμα είναι η σύμπραξη της GMR Airports Limited (θυγατρικής της GMR Infrastructure Limited που συγκαταλέγεται στους πέντε μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως, στη διαχείριση και λειτουργία αεροδρομίων), με τους ντόπιους εγκληματίες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην οποία παραχωρήθηκε ο σχεδιασμός, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση, για περίοδο 35 ετών, του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Η επένδυση υπολογίζεται στα 1 δις με την κοινοπραξία GAL-TΕΡΝΑ να είναι η μόνη που έχει καταθέσει προσφορά.
Όλες αυτές οι επενδύσεις που έπονται του δόγματος της δεξιάς «...ανάπτυξη για όλους» δια στόματος Μητσοτάκη υπόσχονται κέρδη για τα αφεντικά και νέες πιο εντατικές συνθήκες εκμετάλλευσης και υποβάθμισης των ζωών μας, ληστρικής αρπαγής της εργατικής μας δύναμης και καταστροφής του φυσικού κόσμου γύρω μας.

Όλοι εμείς οι καταπιεσμένες και καταπιεσμένοι, δε θα κάτσουμε με σταυρομένα χέρια, να βλέπουμε μέρα με τη μέρα τα μικρά και μεγάλα αφεντικά να κλέβουν απροκάλυπτα τις ζωές μας. Να συνάπτουν συμφωνίες δισεκατομμυρίων στις πλάτες μας και να μας πετάνε ψίχουλα. Παίρνουμε στα χέρια τις ζωές μας και οργανώνουμε την συλλογική κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Μέσα από ταξικές πρωτοβουλίες και κοινωνικά σχήματα αγώνα εντείνουμε την επίθεση στον κόσμο των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών. Μέσα από τοπικές πρωτοβουλίες αγωνιζόμενων και δικτυώσεις μετώπων αντίστασης, μπλοκάρουμε τα σχέδια της καπιταλιστικής ανάπτυξης που λεηλατεί τη φύση, αφανίζοντας κάθε ίχνος ανθρώπινης και μη ζωής. Μέσα από συλλογικές δομές αυτοπροστασίας και άμυνας προετοιμάζουμε το δικό μας πόλεμο για μια χειραφετημένη κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης.

Την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, 3 μέρες πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ και εν όψει του ερχομού διπλωματικής αντιπροσωπίας και ξένων βιομηχάνων στη Θεσσαλονίκη, επιτεθήκαμε στην οικία της Προξένου της Ινδίας, στην οδό Αλ. Σβώλου 27.

Η αλλαγή διακυβέρνησης αυτή τη στιγμή έχει σημάνει ένα νέο κύκλο επίθεσης στα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων. Νέα νομοσχέδια έκτακτης ανάγκης εντείνουν την ταξική εκμετάλλευση, κατοχυρωμένες προσωπικές και πολιτικές ελευθερίες (πχ άσυλο, νέος ποινικός κώδικας) θυσιάζονται στο βωμό των πολιτικοοικονομικών συμφερόντων, πρόσωπα και δομές του ευρύτερου αγώνα ενάντια στην εξουσία δέχονται συστηματική επίθεση (εκκενώσεις και επιθέσεις σε καταλήψεις, στοχοποιήσεις, συλλήψεις και προφυλακίσεις αγωνιστών-υπόθεση Χρ. Κορτέση), ενώ ολόκληρες κοινότητες μεταναστών και μεταναστριών δαιμονοπιούνται για ακόμη μια φορά με εκκενώσεις αυτοοργανωμένων δομών στέγασης, συλλήψεις και εγκλεισμό. Απέναντι στην επίθεση που βιώνουμε όλες και όλοι απαντάμε με το ίδιο νόμισμα. Θα σας χτυπάμε εκεί που σας πονάει.

Επίθεση στην καπιτα-ληστρική ανάπτυξη χτυπώντας τα διπλωματικά συμφέροντα του ελληνικού κράτους.

Αλληλεγγύη σε όσες και όσους αγωνίζονται μέσα και έξω από τις φυλακές ακόμα και για τα αυτονόητα, σε κάθε γωνιά της γης.

Στις 7 Σεπτέμβρη όλες και όλοι στα αντικρατικά-αντικαπιταλιστικά μπλόκ ενάντια στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ.

πηγή: seleo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Be the first to rate
(0 ratings)
Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις
Log in ,
to rate and recommend

Σχόλια

Οικονομία
Βυθίστηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό – μειώθηκε κεφαλαιοποίηση κατά 2,472 δισ. ευρώ σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση. Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαΐου του 2019 υποχώρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών που βρέθηκε σε κλοιό μεγάλων πιέσεων χάνοντας και τη «μάχη» των 800 μονάδων, μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων από κοροναϊό αλλά και εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο Γενικός...
Οικονομία
Την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για την ασφαλιστική κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "TA NEA", στην πλατφόρμα αυτή θα πρέπει 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες να επιλέξουν έως το τέλος Φεβρουαρίου την ασφαλιστική κατηγορία βάσει της οποίας επιθυμούν να καταβάλουν εισφορές για ολόκληρο το 2020, όπως προβλέπεται στο νέο ασφαλιστικό νομο...
Διάφορα
Τι αναφέρουν παράγοντες της αγοράς και υπεύθυνοι καταστημάτων Σκηνικό… Ιταλίας παρατηρείται στα σούπερ -  μάρκετ της Θεσσαλονίκης μετά την ανακοίνωση για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην πόλη, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε πως υπάρχουν ακόμη δύο κρούσματα στη χώρα (σ.σ. το ένα είναι το παιδί της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο αφορά γυναίκα που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»). Από την ώρα που ανακοινώθηκε επίσημα χθες το μεσημέρι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, Θε...
Κοινωνία
Μπορεί τα δύο κρούσματα κορωνοϊού να έχουν τρομάξει αρκετούς Θεσσαλονικείς όμως υπάρχουν κι εκείνοι που αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας 30χρονος, ο οποίος βγήκε στους δρόμους της πόλης φορώντας φόρμα χημικής προστασίας και μάσκα αερίων. Κάποιοι τον κοιτούσαν με περιέργεια ενώ άλλοι γελούσαν με την αμφίεσή του. Η βόλτα του νεαρού Θεσσαλονικού κατέληξε στην παραλία. Εκεί τον περίμενε η παρέα του για καφέ. Δεκά...
Κοινωνία
Κοινή δήλωση Νοτοπούλου – Βούγια Άμεση και οργανωμένη προληπτική εξέταση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των εργαζομένων του Δήμου που συμμετείχαν εκ της θέσεώς τους στην Συνεδρίαση καθώς και των δημοτών που παρευρέθηκαν σε αυτήν, ζητούν με κοινή δήλωσή τους η Κατερίνα Νοτοπούλου για την παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ» και ο Σπύρος Βούγιας για την παράταξη «ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Ζητούν επίσης άμεση και έγγραφη ενημέρωση από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρ...
Διάφορα
Εκτιμάται ότι πρόκειται για δυο περιπτώσεις οδηγών Έρευνες για τον εντοπισμό οδηγών ταξί που μετέφεραν την 38χρονη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ ως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωναϊού στη χώρα μας, βρίσκονται σε εξέλιξη  στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται ενέργειες από την Πολιτική Προστασία για να εντοπιστεί αν υπάρχει κάποιος ταξιτζής που να την μετέφερε μέσα στην πόλη μετά την επιστροφή της από το ταξίδι της στο Μιλάνο. Όπως δ...
Κοινωνία
Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, πως ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε πανελλαδικό επίπεδο, για λόγους πρόληψης απέναντι στον κορωνοϊό. Όπως είναι γνωστό, το καρναβάλι της Ξάνθης είναι ευρέως γνωστό και κάθε χρόνο αποτελεί προορισμό για χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι γιορτάζουν τις Απόκριες στην «καρναβαλική πρωτεύουσα» της Βορείου Ελλάδος. Εκπρόσωποι από την τοπική κο...
Διάφορα
Σε αχαρτογράφητα νερά βαδίζει η παγκόσμια αλλά και η ελληνική τουριστική βιομηχανία μετά και την εμφάνιση του κορωνοϊού, με το πρώτο μεγάλο chrash test για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα το 2020 να είναι η περίοδος των διακοπών του Πάσχα. Μέχρι σήμερα, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος, δεν υπάρχουν προβλήματα ακυρώσεων σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, πέραν αυτών σε Σαντορίνη...
Υγεία
Η επιδημία του κορονοϊού "χτυπά" και τις τιμές διαφόρων προϊόντων. Ο κορονοϊός στην Κίνα έχει επηρεάσει τις τιμές καταναλωτή, διαταράσσοντας τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση. Το μεγαλύτερο πλήγμα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Financial Times, έχουν δεχτεί οι τιμές των σκόρδων, του τζίντζερ και του τσίλι. Όπως γράφουν οι Financial Times, περιγράφοντας την αύξηση των τιμών η τιμή του σκόρδου από την Ισπανία αυξήθηκε περίπου 25%, δηλαδή από 2,20 ευρώ...