ΕΙΚΟΝΕΣ: Ένα επιβλητικό πολεμικό πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

ΕΙΚΟΝΕΣ: Ένα επιβλητικό πολεμικό πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ένα αξιοπρόσεχτο πλοίο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και όποιος το έχει δει μέχρι στιγμής έχει στα σίγουρα μείνει με το στόμα ανοικτό.

Ο λόγος για το αντιτορπιλικό «USS McFaul (DDG 74)» του 6ου στόλου των ΗΠΑ που αγκυροβόλησε χθες στα ανοιχτά του λιμανιού.

Το πολεμικό πλοίο έχει λάβει μέρος σε 25 αποστολές ανά τον κόσμο, η τελευταία εκ των οποίων ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατασκευάστηκε το 1998 από τη ναυπηγική βιομηχανία Ingalls στη Pascagoula του Μισισιπή. Η ονομασία του αποδίδεται στον Αμερικανό βατραχάνθρωπο Ντόναλντ Μακφόλ.

Ο τελευταίος σκοτώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1989 σε ηλικία 32 ετών κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων στον Παναμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το πλοίο διαθέτει ένα εξελιγμένο αντιπυραυλικό σύστημα το οποίο μπορεί να εντοπίσει και να εξουδετερώσει αποτελεσματικά πυραύλους.

Θα έλεγε κανείς πως δεν πρόκειται για ένα απλό μαχητικό μιας και αποτελεί έναν από τους καταστροφείς κατηγορίας Arleigh Burke του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ζυγίζει 9.000 τόνους και έχει μήκος 150 μέτρα, ενώ φέρει πλήρωμα 330 ατόμων, εκ των οποίων οι 30 είναι αξιωματικοί. Μάλιστα, το πλήρωμα στελεχώνουν στην πλειοψηφία τους νέοι ηλικίας 18-24 ετών.

Εάν έχεις την περιέργεια να το δεις, το πλοίο θα είναι στην πόλη για λίγες ακόμη ημέρες και έπειτα θα συνεχίσει το ταξίδι του για τη ναυτική βάση του Νόρφολκ, Βιρτζίνιας. Μέχρι τότε όμως, ρίξε μια ματιά στις εντυπωσιακές εικόνες:

ΕΙΚΟΝΕΣ: Ένα επιβλητικό πολεμικό πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης  , φωτογραφία-1
ΕΙΚΟΝΕΣ: Ένα επιβλητικό πολεμικό πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης  , φωτογραφία-2
ΕΙΚΟΝΕΣ: Ένα επιβλητικό πολεμικό πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης  , φωτογραφία-3Πηγή:  parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια