Απολογισμός δράσεων του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης

Απολογισμός δράσεων του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης

Περισσότερες από 100 δράσεις προβολής και μάρκετινγκ για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνονται στον μέχρι τώρα απολογισμό του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης για το 2019, τα στοιχεία του οποίου θα παρουσιαστούν στην ερχόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα στη χρονιά που πέρασε, ο ΟΤΘ πέτυχε την ισχυροποίηση της παρουσίας της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, στις γειτονικές βαλκανικές χώρες, αλλά και στις παραδοσιακές αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, του Ισραήλ και της Γερμανίας.

"Ο ΟΤΘ κερδίζει το στοίχημα της ισχυρής παρουσίας του στον ψηφιακό τουρισμό της Θεσσαλονίκης με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους μίας μεγάλης μελέτης που αφορά στην παρουσία της πόλης στα social media. Είναι ο μοναδικός φορέας που έχει αναλάβει και επενδύει συστηματικά στη διαδικτυακή προβολή της πόλης, συγκεντρώνοντας τα στοιχεία μίας μεγάλης και με πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά έρευνας, τα οποία θα αξιοποιηθούν στην ψηφιακή προώθηση μέχρι το τέλος του 2019" υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη μελέτη, υπενθυμίζεται ότι άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο, με στόχο τη διεύρυνση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού αλλά και του Οργανισμού στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook 25.500 followers, Instagram 15.500 Followers, συνεχείς αναρτήσεις, καμπάνιες,προβολή των εκδηλώσεων της πόλης), προσθέτοντας στα ήδη υπάρχοντα και τις πλατφόρμες Tripadvisor και LinkedIn.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης βάζει την πόλη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

-Στο πλαίσιο συνεργασίας του ΟΤΘ μ ετη Fraport Greece και με σκοπό την υποστήριξη των δυο πτήσεων της από Λονδίνο και Κίεβο προς Θεσσαλονίκη, η Wizz Air ανέλαβε και παρουσιάζει στην επίσημη σελίδα της στο Facebook την πόλη ως ιδανικό city break προορισμό για την γαστρονομία, τα μνημεία Unesco και την αναψυχή (η προβολή γίνεται σε όλες τις γλώσσες της ιστοσελίδας της Wizz Air, ενώ στην αγγλική και την ουκρανική υπάρχει και υπερσύνδεση με το επίσημο portal προορισμού της πόλης, thessaloniki.travel).

-Στην ίδια λογική, η Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί σε παραπάνω από 200.000 επιβάτες της αεροπορικής εταιρίας Transavia από τον ερχόμενο Νοέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο του 2020.

-Ο ΟΤΘ παρουσιάσε τον προορισμό σε τρεις διεθνείς εκθέσεις (Vakantiebeurs, ITB Berlin 2019, Greek Travel Show) και προβλήθηκε σε δύο παρουσιάσεις που ήταν ενταγμένες στο event Luxury Greece.

-Στις καινοτόμες δράσεις τουριστικής προβολής συμπεριλήφθηκε η απευθείας παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της πόλης στο ετήσιο meeting της Collette (2019 Global Sales Meeting), του μακροβιότερου και μεγαλύτερου tour operator των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή 120 sales managers της Collette.

-Στο Λονδίνο και στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του National Geographic Traveller, το Masterclass της «Θεσσαλονίκης των Γεύσεων» ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών.

-Μέσα στο 2019 , ο ΟΤΘ απέσπασε δύο χρυσά βραβεία, στις κατηγορίες Digital Tourism και Destinations- Tourist Attractions και ένα ασημένιο για την καμπάνια ιστορικής μνήμης «Salonica Front WWI» στην πρώτη του συμμετοχή στα Tourism Awards που διοργανώνονται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της «Marketing Greece» και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

-Στις αρχές του 2019 ο ΟΤΘ απέκτησε Διαχειριστική Επάρκεια τύπου Β' και Γ' και μπορεί πλέον να προκηρύξει, να αναλάβει και να υλοποιήσει ο ίδιος έργα, καθώς και τη μελέτη, προγραμματισμό, διοίκηση, επίβλεψη και εκτέλεση αυτοχρηματοδοτούμενων και συγχρηματοδοτούμενων έργων.

-Σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Σχολή Τουριστικών του ΤΕΙΘ ο ΟΤΘ διοργάνωσε δυο ημερίδες για τον τουρισμό στο πλαίσιο του Money Show και του Thessaloniki Design Week.

-Η παρουσία της τουριστικής Θεσσαλονίκης στις οθόνες ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του Thess Mall, είναι μία ακόμη από τις δράσεις συνεργασίας του ΟΤΘ και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

-Τους επιβάτες των πέντε κρουαζιερόπολοιων που κατέπλευσαν μέχρι σήμερα φέτος καλωσόρισαν τα στελέχη του ΟΤΘ, σε συνεργασία με τον ΟΛΘ και διένειμαν ενημερωτικό υλικό με ξενόγλωσσους ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες της πόλης, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες για τις μετακινήσεις τους προς τις αγορές, τα αξιοθέατα και τα εμπορικά κέντρα.

-Το τηλεοπτικό συνεργείο του γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού οργανισμού ZDF, ξεναγήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον ΟΤΘ και η Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε στο πρωϊνό τηλεοπτικό προγράμμα “ Volle Kanne” . Η παρουσία της πόλης ήταν έντονη και στο τηλεοπτικό κανάλι της δημόσιας Βουλγαρικής τηλεόρασης ΒΝΤ.

-H Θεσσαλονίκη έχει πλέον μηνιαία παρουσία στο newsletter του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019 ο ΟΤΘ διοργάνωσε, συμμετείχε, υποστήριξε και συνεργάστηκε κατά περίπτωση με άλλους φορείς της πόλης για την πραγματοποίηση 22 Fam Trips και Press Trips, 28 επιστημονικών συνεδρίων και συναντήσεων νέων, φοιτητών και μαθητών, ΕΠΤΆ Φεστιβάλ, Αθλητικών διοργανώσεων και της παράστασης «Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2019», στο πλαίσιο του εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Η αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο Μακεδονίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Fraport- Greece (Διεθνείς Αφίξεις + 10,6%) πιστοποιεί την ανοδική πορεία του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη καθώς 248.000 άτομα παραπάνω επισκέφτηκαν την πόλη μέχρι τα τέλη Ιουλίου σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια