Θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα Κέντρα Τουριστικής Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης

Θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα Κέντρα Τουριστικής Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης

Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα εξακολουθήσουν τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2021 να δίνουν χρήσιμες πληροφορίες στους επισκέπτες της πόλης

Παρατείνεται για έναν επιπλέον χρόνο, έως τον Μάιο του 2021, η λειτουργία των Κέντρων Τουριστικής Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι αποτέλεσμα σύμπραξης και συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Thessaloniki Convention Bureau, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τα Tourist Information Centers (TIC) Θεσσαλονίκης, έχοντας ολοκληρώσει έναν σημαντικό κύκλο 12 μηνών λειτουργίας, θα συνεχίσουν για τα επόμενα δύο χρόνια να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και να συμβάλουν σημαντικά στον σχεδιασμό και προγραμματισμό μοναδικών και εξατομικευμένων τουριστικών εμπειριών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα εν λόγω κέντρα, που βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους και στη νέα παραλία, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, έκλεισαν τον Ιούνιο του 2019 έναν χρόνο λειτουργίας, κατά τον οποίο περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες της Θεσσαλονίκης είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από εξειδικευμένο προσωπικό. Ένας χρόνος με επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι χάρη στην καθοδήγηση και στις προτάσεις των στελεχών των κέντρων τουριστικής Πληροφόρησης ανακάλυψαν τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

“Η επιτυχία της συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Thessaloniki Convention Bureau και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει η ομάδα των στελεχών για την άψογη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των επισκεπτών επιβεβαιώνονται με τη συνέχιση της λειτουργίας των Tourist Information Centers με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έως τον Μάιο του 2021” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

"Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνέχιση της επιτυχημένης αυτής πρωτοβουλίας που προσφέρει στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή με τον καλύτερο τρόπο. Τα Tourist Information Centers αποτελούν μια υπηρεσία προφανή για κάθε τουριστικό προορισμό που δέχεται επισκέπτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, εξυπηρετώντας τους 7 ημέρες την εβδομάδα με εξειδικευμένο προσωπικό και η Θεσσαλονίκη έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες των επισκεπτών της χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος" δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των Κέντρων Τουριστικής Πληροφόρησης υλοποιείται στο πλαίσιο της δωρεάς ύψους 10.000.000 ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανακούφιση ευπαθών ομάδων που υποφέρουν από τη συνεχιζόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση και την υλοποίηση της πολιτικής και του οράματος της διοίκησης του Δήμου για μια πόλη εξωστρεφή, που αναπτύσσεται ως τουριστικός προορισμός, ανοικτή σε καινοτόμες δράσεις πολιτισμού και επιχειρηματικότητας, προσιτή στους επισκέπτες και φιλική προς τους νέους.

Τα Κέντρα Τουριστικής Πληροφόρησης (Tourist Information Centers) λειτουργούν Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 21.00 κατά την εαρινή περίοδο, 10.00 – 18.00 κατά τη χειμερινή και Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 18:00 όλον τον χρόνο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια