Δ. Θεσσαλονίκης: Αυτή θα είναι η νέα διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Δ. Θεσσαλονίκης: Αυτή θα είναι η νέα διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Τη νέα διοίκησή του αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η ορκωμοσία των νέων μελών του δημοτικού συμβουλίου τελέστηκε χθες Δευτέρα 26 Αυγούστου και ο νέος δήμαρχος, ο οποίος αναλαμβάνει τυπικά καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, έχει ήδη καταλήξει στην ομάδα η οποία θα διοικήσει τον δήμο. 

Οι αντιδημαρχίες στη διοίκηση Ζέρβα θα είναι συνολικά οκτώ. 

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα αναλάβει τις αρμοδιότητες του τομέα Καθαριότητας του δήμου το πρώτο έτος της διοίκησής του, θέλοντας να καταδείξει τη σημασία που έχει για τον ίδιο αυτός ο τομέας. Σύμφωνα με πληροφορίες εντεταλμένος στον ίδιο τομέα αναμένεται να είναι ο Νίκος Ζεϊμπέκης, ο οποίος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα".

Την αντιδημαρχία Οικονομικών θα αναλάβει ο Μιχάλης Κούπκας, Πρόεδρος Εφοριακών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου, από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα.

Επικεφαλής της αντιδημαρχίας Επιχειρηματικότητας θα είναι ο Γιώργος Αβαρλήςαπό την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος αναμένεται να ανάλαβει και πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρόκειται να αναλάβει ο επικεφαλής της παράταξης "Συνέργεια πρώτα η πόλη μας" Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος γνωρίζει καλά τον συγκεκριμένο τομέα, μιας και τον υπηρέτησε και ως περιφερειακός σύμβουλος.

Νέος αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Τουρισμού, θα είναι ο Πέτρος Λεκάκης. Εντεταλμένη σε θέματα Τουρισμού θα αναλάβει η Μαρία Καραγιάννη από την παράταξη "Ναι στη Θεσσαλονίκη". Ο  επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Θετικά, Μάκης Κυριζίδης, θα είναι ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και ο νέος Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακόμη ένας δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ταχιάου που θα συμπεριληφθεί στη νέα διοίκηση και ανεξαρτητοποιήθηκε, είναι ο Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του αντιδημάρχου Βιώσιμης Κινητικότητας και Πρασίνου του δήμου.

Η Στεφανία Τανιμανίδου, η οποία εξελέγη με τον συνδυασμό του κ. Ζέρβα θα αναλάβει τη θέση της αντιδημάρχου Πολιτισμού.

Αντιδήμαρχος Παιδείας επιλέγει η Δήμητρα Ακριτίδου, η οποία εκλέχθηκε με την παράταξη "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα" αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε.

Για πρόεδρο της ΚΕΔΗΘ ο κ. Ζέρβας έχει καταλήξει στην  Ιωάννα Κοσμοπούλου, η οποία επίσης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση της, από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου.

Όσον αφορά τη θέση του προέδρου της ΔΕΠΘΕ, παρότι αρχικά ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Αβαρλή, τη θέση φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Νίκος Ζεϊμπέκης.

Πρόεδρος στα ΚΑΠΗ θα είναι ο Στέλιος Λιακόπουλος από την παράταξη "Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον".

Τέλος υπάρχουν σκέψεις να αξιοποιηθεί ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο οποίος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και εκλέχθηκε με την "ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη", ως πρόεδρος σε νομικό πρόσωπο του Δήμου.

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια