ΑΠΘ: 17 προτάσεις που θα αλλάξουν την Πανεπιστημιούπολη

ΑΠΘ: 17 προτάσεις που θα αλλάξουν την Πανεπιστημιούπολη

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναζήτησε μέσω της δράσης ImproveMyCampus, προτάσεις από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για παρεμβάσεις και υπηρεσίες που θα δώσουν λύση σε υπαρκτά προβλήματα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των φοιτητών, των εργαζομένων και των επισκεπτών της Πανεπιστημιούπολης.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ImproveMyCampus υποβλήθηκαν συνολικά 154 τεκμηριωμένες προτάσεις που ομαδοποιήθηκαν στις ακόλουθες πέντε θεματικές ενότητες:

Α. Μετακίνηση (στάθμευση – μετακίνηση – μεταφορά – σήμανση)

Β. Υποδομές (εγκαταστάσεις – δομές – χώροι)

Γ. Λειτουργία (οργάνωση και λειτουργία/παροχή υπηρεσιών)

Δ. Περιβάλλον (οικολογία – κάπνισμα)

Ε. Ασφάλεια (ασφάλεια στο campus – ναρκωτικά)

Η πλειονότητα (58%) των ιδεών προήλθε από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και Υποψήφιους Διδάκτορες. Υψηλό ποσοστό (19%) των προτάσεων υποβλήθηκε από μέλη ΔΕΠ, ενώ οι υπόλοιπες προτάσεις υποβλήθηκαν από τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού και αποφοίτους του ΑΠΘ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκπροσωπήθηκε το σύνολο των Σχολών του ΑΠΘ, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής καταγράφηκαν από την Πολυτεχνική Σχολή (23%), τη Φιλοσοφική Σχολή (14%), τη Σχολή Θετικών Επιστημών (14%) και τη Σχολή Επιστημών Υγείας (10%).

Μετά την ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και τη συλλογή των 154 προτάσεων, ακολούθησε η διαδικασία αξιολόγησης σε δύο φάσεις. Οι επιτροπές αξιολόγησης επέλεξαν τελικά 17 προτάσεις, οι οποίες επιβραβεύονται και προκρίνονται στο στάδιο της υλοποίησης, είτε πιλοτικά είτε πλήρως.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, θα ευχαριστήσει και θα συγχαρεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας των οποίων οι προτάσεις θα υλοποιηθούν, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, στις 11.30, στην Αίθουσα Συγκλήτου (Κτίριο Διοίκησης, 7ος όροφος).

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια