Έξι μετανάστες σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη

Έξι μετανάστες σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη

Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τις 18.30 τη Δευτέρα στα Λουτρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όταν όχημα που μετέφερε παράτυπους μετανάστες εξετράπη της πορείας του και ανετράπη παρακειμένως χωματόδρομου που οδηγεί στο Δέλτα του Έβρου.

Οι τέσσερις εκ των έξι νεκρών πέθαναν ακαριαία ενώ οι άλλοι δύο είτε κατά τη μεταφορά, είτε αμέσως μόλις μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Το υπερμεγέθες τζιπ μετέφερε τουλάχιστον δεκαέξι άτομα καθώς υπάρχουν και δέκα τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο οδηγός του τζιπ αντιλήφθηκε το μπλόκο της Αστυνομίας ερχόμενος προς την Αλεξανδρούπολη από την παλια εθνική οδό στο ύψος των Λουτρών. Αντί να συνεχίσει την πορεία του, έστριψε δεξιά σε έναν από τους δρόμους που οδηγούν προς το Δέλτα του Έβρου και σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την εθνική έχασε τον έλεγχό του.

Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει σε χαντάκι δεξιά του δρόμου παρασύροντας την βλάστηση, ενώ την πορεία του ανέκοψε μία καρυδιά (την οποία εν τέλει έκοψε η πυροσβεστική για να  εξυπηρετήσει τον απεγκλωβισμό).

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό το συμβάν στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση τόσο για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων, όσο και για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, της Τροχαίας αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο σημείο έσπευσε και ο Αστυνομικός Διοικητής της Αλεξανδρούπολης κ. Καρτάλης ο οποίος επιθεώρησε την κατάσταση και αφού ολοκληρώθηκε σχολίασε «ζούμε μία τραγωδία». Εν τω μεταξύ, έγινε και έρευνα στη γύρω περιοχή για το ενδεχόμενο να υπάρχουν μετανστες που διέφυγαν της σύλληψης.

Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης πάντως, επικράτησε «πολεμικός» συναγερμός προκειμένου να διαχειριστούν σωστά όλα τα περιστατικά.

πηγή: xronos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια