Καθαριότητα, ασφάλεια και σχολική στέγη στο επίκεντρο της σύσκεψης Θεοδωρικάκου με τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Καθαριότητα, ασφάλεια και σχολική στέγη στο επίκεντρο της σύσκεψης Θεοδωρικάκου με τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε η σύσκεψη εργασίας του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου με τους 14 δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, στο ΥΜΑΘ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν μεταξύ άλλων, τα ζητήματα της σχολικής στέγης, της καθαριότητας αλλά και της ασφάλειας.

foto22.jpg
foto22.jpg
foto3.jpg
foto3.jpg

«Στη συζήτηση που είχαμε τέθηκαν όλα τα ζητήματα, από τις μεγάλες αναπτυξιακές ανάγκες και προκλήσεις στον νομό, τα άμεσα θέματα και προβλήματα που σχετίζονται και την οικονομία αλλά με την ποιότητα ζωής των πολιτών, όπως είναι το θέμα των απορριμμάτων και γενικότερα το θέμα της διαχείρισης του περιβάλλοντος μέχρι κι το θέμα της λειτουργίας των δήμων και το πως θα μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους δημότες τους», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

«Είναι δεδομένη η απόλυτη στήριξη των δημάρχων της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδας και ολόκληρης της Μακεδονίας. Δεν εξετάζουμε και δεν μας ενδιαφέρουν που ανήκουν πολιτικά. Τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα της σχολικής στέγης, στην ασφάλεια και την αξιοποίησης συγκεκριμένων δημοτικών υπηρεσιών.

Ερωτηθείς για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να φέρει μέσα στο 2019 την νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των Ελλήνων να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι σύντομα ο υπουργός Εσωτερικών θα βρεθεί και πάλι στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να γίνουν συναντήσεις κατά τόπους αλλά και στην Κοζάνη και την Κομοτηνή έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις άλλες δυο περιφέρειες.

Την ικανοποίηση του για την σύσκεψη εξέφρασε ο πρόεδρος της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελόκηπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Θέλουμε τον διάλογο, την συνεργασία με την κεντρική εξουσία κάτι το οποίο είναι υπέρ και των πολιτών των τοπικών κοινωνιών αλλά και υπέρ της κυβέρνησης», σημείωσε.

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν και οι 14 δήμαρχοι: Δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, Δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης: Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.

foto5.jpg
foto5.jpg

Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου η οποία επισήμανε ότι το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Μακεδονία εκφράζεται με τις συχνές επισκέψεις των υπουργών στην πόλη.

Δείτε τα βίντεο του Thestival.gr:

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια