Διαμαρτυρία εργαζομένων στον Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη για την ακύρωση απολύσεων εργαζομένων

Διαμαρτυρία εργαζομένων στον Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη για την ακύρωση απολύσεων εργαζομένων

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί με αίτημα την ακύρωση απολύσεων συναδέλφων τους που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς.

Στις 15:00 οι διαδηλωτές θα κάνουν παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων:

«Το ΔΣ του νομικού προσώπου του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη συνεδρίασε σήμερα στις 3μμ, με θέμα στην ημερήσια διάταξη (τελικά) την μη «ανανέωση των συμβάσεων» συναδέλφων μας, εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς ( ΕΣΠΑ).. Προχωρούν λοιπόν, εν μέσω αδειών, σε απολύσεις συναδέλφων που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς, οι περισσότεροι, πέραν της πενταετίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι προεκλογικά οι συνάδελφοι λάμβαναν διαβεβαιώσεις από την διοίκηση ότι ακόμα και αν έκλεινε τελικά η δομή, δε θα «έφευγε» κανείς.. αλλά τώρα δεν είναι πια προεκλογική περίοδος..

Πιστεύοντας ματαίως, απ’ ότι φάνηκε, ότι θα μας πιάσουν εξ’ απινης, έφεραν μέσα στον Αύγουστο- και με κλειστούς τους παιδικούς σταθμούς- το θέμα προς συζήτηση.

Ο σύλλογος μας κάλεσε με ανακοίνωση του, τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε κινητοποίηση προκειμένου να μην παρθεί τέτοια απόφαση. Μετά από δυναμική παρέμβαση μας αποτρέψαμε – προς στιγμήν τουλάχιστον- την λήψη απόφασης απόλυσης των συναδέλφων.

Συνάδελφοι

Μετά από την μικρή νίκη που κερδίσαμε συνεχίζουμε, ακόμα πιο δυναμικά το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού μας είναι στις 21/8 και ώρα 3μμ για παρέμβαση στο ΔΣ του δήμου».

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια