Δήμος Θερμαϊκού: Βουνό τα σκουπίδια στην παραλία Αγίας Τριάδας (φωτό)

Δήμος Θερμαϊκού: Βουνό τα σκουπίδια στην παραλία Αγίας Τριάδας (φωτό)

Τι συμβαίνει με την ανακύκλωση στην Αγία Τριάδα; Και μάλιστα σε μια άκρως τουριστική περίοδο που η κωμόπολη είναι γεμάτη με τουρίστες -Βαλκάνιους στην πλειονότητα και μερικούς Γερμανούς- οι οποίοι έχουν καταλύσει στα Airbnb, όπως ανέφερε στο makthes.gr η κ. Σπυριδούλα Παξιμαδά επιχειρηματίας και κάτοικος της περιοχής.

Συνεχίζοντας η κ. Παξιμαδά επιβεβαίωσε ότι στην Αγία Τριάδα έχουν μέρες να μαζέψουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους. Ανέφερε πως η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται κανονικά όχι όμως και αυτών της ανακύκλωσης.

Το δε κακό είναι πως η μη συγκομιδή των ανακυκλώσιμων μαζί με τη μη συμμόρφωση των πολιτών στις οδηγίες που συνοδεύουν την ανακύκλωση έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε ντροπιαστικό επίπεδο. Διότι έξω από τους κάδους της παραλίας της Αγίας Τριάδας υπάρχουν πλέον τα πάντα από σκουπίδια. Και μάλιστα όλα αυτά με μια βροχή ή με ένα φύσημα του αέρα θα καταλήξουν στο περιβάλλον.

Επίσης, η κα Παξιμαδά τόνισε πως η χρονική συγκυρία δεν είναι καλή υπό την έννοια ότι διανύουμε την πιο τουριστική περίοδο του καλοκαιριού και πρόσθεσε πως μόλις πριν λίγες μέρες οι αρχές "χτένισαν" την παραλία, κάτι που συνήθως γινόταν και πιο νωρίς και με μεγαλύτερη συχνότητα.   Η κ. Παξιμαδά κατήγγειλε ακόμη την ασυνειδησία που επιδεικνύουν ορισμένοι - κάτοικοι, τουρίστες ή και επαγγελματίες από τα μπαρ της περιοχής- οι οποίοι ενώ βλέπουν τον όγκο των σκουπιδιών που έχει συσσωρευθεί συνεχίζουν αδιάφοροι να πετούν τα σκουπίδια τους. 

ble-kadoi-skoupidia.jpg

Απουσία

Οι κάτοικοι της Αγίας Τράδας διαμαρτύρονται για απουσία της αρμόδιας υπηρεσίας για την αποκομιδή των σκουπιδιών ή καλύτερα για επιλεκτική αποκομιδή από ορισμένους μόνο μπλε κάδους στην ανατολική περιοχή του δήμου Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα ενός κατοίκου της περιοχής - του κ. Λεωνίδα Συρόπουλου- στην ομάδα Θερμαϊκού Δρώμενα- στο Facebook, τα απορριμματοφόρα έχουν να περάσουν δέκα μέρες για την περισυλλογή των σκουπιδιών στην παραλία της Αγίας Τριάδας από τους κάδους ανακύκλωσης που ξεχειλίζουν όμως από πάσης φύσεως απορρίμματα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανήρτησε.

Όπως αναγράφεται στη δημοσίευση, οι οδηγοί του απορριμματοφόρου που εκτελούν τη διαδρομή για να μαζέψουν τα σκουπίδια, δηλώνουν αρμόδιοι μόνο για τους πράσινους κάδους. Κάτι αντίστοιχο ωστόσο δεν συμβαίνει με τους μπλε κάδους καθώς το όχημα έχει να εμφανιστεί περίπου δέκα μέρες και "κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό", όπως ανέφερε στο makthes.gr η κα Παξιμαδά.

Οι κάτοικοι ζητούν από τον δήμο να ασχοληθεί με το πρόβλημα, καθώς πέραν του ότι πρόκειται για τουριστική περίοδο, αποτελεί παράλληλα και μια εστία μόλυνσης άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Στην στοίβα από σκουπίδια, όπως μπορεί κάνεις να διακρίνει, υπάρχουν από κουτιά πίτσας, πλαστικά μπουκάλια μέχρι και ογκώδη απορρίμματα.

ble-kadoi-skoupidia2.jpg

Αρκετοί ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να σχολιάσουν κάτω από τη σχετική ανάρτηση επιβεβαιώνοντας την αδιαφορία του δήμου και επισημαίνοντας τη δυσωδία που επικρατεί στο σημείο.

Το σίγουρο είναι η έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων ανακύκλωσης. Πρόκειται για ένα κομμάτι στο οποίο η Ελλάδα, παρά τα βήματα που κάνει, έχει να διανύσει ακόμη χιλιόμετρα.

Πηγή: seleo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια