Το 3ο Λύκειο Θεσσαλονίκης δεν θα είναι ξανά το ίδιο!

Το 3ο Λύκειο Θεσσαλονίκης δεν θα είναι ξανά το ίδιο!

Εθελοντές από το Νόβι Σαντ της Σερβίας έπιασαν δουλειά με βούρτσες και χρώματα σε εξωτερικό τοίχο σχολείου της Θεσσαλονίκης, με στόχο να δημιουργήσουν ένα γκράφιτι που θα συνδέει τις δύο πόλεις.

Έσβησαν τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στον τοίχο του σχολικού συγκροτήματος και μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, 17 Αυγούστου, θα δημιουργήσουν ένα γκράφιτι στο 3ο Λύκειο Θεσσαλονίκης που βρίσκεται επί της οδού Ολυμπιάδος 137 και Αποστόλου Παύλου, αφιερωμένο στη μαθητική κοινότητα.

Το Νόβι Σαντ είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2019 και προσφέρει ως δώρο σε μια σειρά από πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη, τη δημιουργία ενός γκράφιτι σε δημόσιο χώρο.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Θεσσαλονίκης που είχε την ευθύνη υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας του 2014 σε συνεργασία με το 3ο Λύκειο πρότεινε μέρος του εξωτερικού τοίχου του σχολείου για την εγκατάσταση του γκράφιτι.

Επίσης, σήμερα και αύριο, Σάββατο, οι εθελοντές από τη σερβική πόλη θα ενημερώνουν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2019 καλώντας τους κατοίκους να παραστούν στις εκδηλώσεις που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στη Σερβία.

«Η δημιουργία του γκράφιτι θα γίνει αύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019. Θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί στον εξωτερικό χώρο του 3ου Λυκείου Θεσσαλονίκης επί της οδού Ολυμπιάδος 137 και Αποστόλου Παύλου», γράφει η Μαρία Πασχαλίδου, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης.Πηγή: parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια