Στις φλόγες η Ελλάδα, 45 ανοιχτά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα!

 Στις φλόγες η Ελλάδα, 45 ανοιχτά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια

Κάθε καλοκαίρι τα ίδια… Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 45 ολόκληρα πύρινα μέτωπα υπάρχουν αυτή την στιγμή σε όλη την Ελλάδα με πιο μεγάλο και επικίνδυνο της Εύβοιας. Εκεί, έχουν εκκενωθεί ήδη τέσσερα χωριά Μακρύμαλλι, Σταυρός, Πλατάνα, Κοντοδεσπότι χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα μέχρι και αυτή τη στιγμή. Μόνο ένας εθελοντής στην πυρόσβεση μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα. Το δάσος είναι πυκνό, οι άνεμοι συνεχίζουν στην περιοχή, κάτι που κάνει ολοένα και πιο δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι και πιο συγκεκριμένα στον ANT1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βαθραντώνης υπογράμμισε  «Όλες οι δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Υπάρχουν και άλλα ανοικτά μέτωπα ανά την Ελλάδα, αλλά είναι υπό έλεγχο. Αυτό που πρωτεύει για μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια τα σπίτια και οι οικισμοί. Οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί».

Πηγή: life-events.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια