Ζέρβας: Περισσότερα προβλήματα από την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας (VIDEO)

Ζέρβας: Περισσότερα προβλήματα από την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας (VIDEO)

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Magazino έδωσε ο εκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την αντίθεση του εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας κάτω από την Τσιμισκή.

Ερωτώμενος σχετικά ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «οποιαδήποτε λύση αποφασίζεται αυτή τη στιγμή για πεζοδρόμηση, για απομάκρυνση των αυτοκινήτων όταν το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται ολιστικά, όταν δεν βλέπουμε συνολικά πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του παρκαρίσματος, της κυκλοφορίας, της μαζικής μετακίνησης, το να λες εγώ διώχνω των αυτοκίνητο από την Αγίας Σοφίας που είναι ένα κεντρικό σημείο, νομίζω επιφέρει περισσότερα προβλήματα παρά λύνει κάποια».

Αναφερόμενος συνολικότερο στο κυκλοφοριακό ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε πως αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της συζήτησης που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λίγες ώρες πριν την επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές.

Ως προτεραιότητες για την αντιμετώπιση του προβλήματος έθεσε την ολοκλήρωση του Μετρό και τον ΟΑΣΘ, ζητήματα για τα οποία όπως τόνισε στη ΔΕΘ «πρέπει να υπάρχουν έτοιμες λύσεις». 

«Πιστεύω ότι ήδη έγιναν κάποια τέτοια βήματα νομίζω και ο υπουργός ο κ. Καραμανλής και ο Πρωθυπουργός, επιβλέπουν όλες τις εξελίξεις», πρόσθεσε για το θέμα.

Ο κ. Ζέρβας δήλωσε ακόμη πως με το τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που πέρασε από τη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες «υπήρξε κάποια βελτίωση κυρίως όσο αφορά τη συμμετοχή της διοικούσας παράταξη στις δύο σημαντικές επιτροπές, στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Εκεί η παράταξη του δημάρχου έχει την πλειοψηφία όπως επίσης και στα νομικά πρόσωπα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο εκλεγμένος δήμαρχος να μπορεί να ασκεί διοίκηση στα βασικά αυτά τα όργανα και στα νομικά πρόσωπα. Από την άλλη πλευρά βέβαια το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την απλή αναλογική δεν μπόρεσε να θεραπευτεί, δεν μπορεί να θεραπευτεί. Περιμένουμε τον καινούργιο νόμο που θα κατατεθεί για τις επόμενες εκλογές».

Ολοκληρώνοντας ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε χαρακτηριστικά πως αν και εκλέχτηκε με 67% και έχει μόλις το 1/7 των εδρών στο δημοτικό συμβούλιο.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια