Σκόπια: Από σήμερα η απαγόρευση του ήλιου της Βεργίνας

Σκόπια: Από σήμερα η απαγόρευση του ήλιου της Βεργίνας

Η αφαίρεση του μακεδονικού ήλιου από όλους τους δημόσιους χώρους της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το σύμβολο της πρώτης σημαίας της ανεξάρτητης ‘Μακεδονίας’, ο Ήλιος της Βεργίνας, από αύριο δεν πρέπει να υπάρχει σε μνημεία, ιδρύματα ή δημόσιους χώρους, όπως συμφωνήθηκε στους Ψαράδες από την κυβέρνηση τον Ιούνιο του περασμένου έτους, γράφει Alfa.mk.
Από την έναρξη της ισχύος της Συμφωνίας, τέθηκε μια χρονική περίοδος έξι μηνών, που λήγει αύριο και η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να αφαιρέσει το σύμβολο του μακεδονικού ήλιου από όλα τα μνημεία, λόγω του ότι αποτελεί μέρος της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου ανήκουν στην Ελλάδα.
Αυτό προβλέπει το άρθρο 8 της Συνθήκης. Για αυτό η κυβέρνησησυνεδρίασε στις 4 Ιουλίου και ζήτησε από όλα τα θεσμικά όργανα να καταγράψουν όλα τα μνημεία, δημόσιους χώρους και άλλες υποδομές, που περιέχουν στοιχεία τα οποία ανήκουν στην αρχαία ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό.
Σημειώνεται ότι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων αν πρόκειται για έργο τέχνης, όπως είναι ο ήλιος της Βεργίνας, είναι η Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα.
πηγή: echedoros-a.gr
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια