Θεσσαλονίκη: Έρχονται νέοι αστυνομικοί τον Οκτώβριο, λέει ο Χρυσοχοΐδης

Θεσσαλονίκη: Έρχονται νέοι αστυνομικοί τον Οκτώβριο, λέει ο Χρυσοχοΐδης

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχοντας συναντήσεις με επιχειρησιακούς παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προήδρευσε σε δύο συσκέψεις στις οποίες συζητήθηκαν θέματα υπηρεσιακού χαρακτήρα των δύο σωμάτων.

Κατά την ενημέρωση που υπήρξε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για ενίσχυσης της σε έμψυχο δυναμικό στην πόλη μιλώντας μάλιστα για σημαντικό αριθμό αστυνομικών που θα αφιχθούν στην πόλη τον Οκτώβριο με τις έκτακτες μεταθέσεις.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για αλλαγή σελίδας, καθώς όπως είπε η Αστυνομία έκανε βήματα πίσω τα τελευταία χρόνια.

Ως προς τα προβλήματα που υπάρχουν με την παλαιότητα των οχημάτων και την ανανέωση του στόλου στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι θα απλοποιηθεί η διαδικασία ώστε να γίνεται χρήση οχημάτων που έχουν κατασχεθεί, ενώ δεν απέκλεισε να χρησιμοποιηθεί και η χρήση οχημάτων μέσω leasing.  

Ένα ακόμα ζήτημα που έθιξε ο υπουργός είναι η παρουσία αστυνομικών σε αθλητικά γεγονότα και συγκεκριμένα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι θα μειωθεί η αστυνομική παρουσία σε επαγγελματικούς αγώνες ενώ δε θα υπάρξει ξανά παρουσία σε ερασιτεχνικούς αγώνες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης θα υπάρξει ακόμα επανεξέταση των στόχων που φυλάσσονται, ενώ ως προς το μεταναστευτικό δήλωσε πως για συλληφθέντες θα ανακαλείται το άσυλο ή θα απορρίπτεται το αίτημα τους αν βρίσκεται υπό εξέταση.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια