Τρεις προτάσεις για τη μετεγκατάσταση του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου

Τρεις προτάσεις για τη μετεγκατάσταση του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου

Σε τρεις πιθανές λύσεις για τη μετεγκατάσταση του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης κατέληξαν οι εκπρόσωποι των φορέων του Δήμου Θεσσαλονίκης και του υπουργείου Παιδείας.
Η λύση που συμφωνήθηκε ως προτιμότερη, στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αφορά σε χώρο που και παλιότερα φιλοξενούσε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά σήμερα είναι ανεκμετάλλευτος. Οι άλλες δύο προτάσεις, που προέκυψαν έπειτα από αυτοψίες, αφορούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις άλλων σχολείων.  
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σήμερα το απόγευμα -το αργότερο αύριο- η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας θα ενημερώσει τους γονείς των μαθητών του σχολείου και για τις τρεις πιθανές λύσεις. Διευκρίνισε, δε, πως σε κάθε περίπτωση, όποια λύση κι αν προκριθεί, είναι μικρές οι παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε ο χώρος που θα επιλεγεί να είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και τα μαθήματα στο Πειραματικό Σχολείο να ξεκινήσουν κανονικά μετά τον αγιασμό στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως σε όλες τις σχολικές μονάδες.
Μετά την ενημέρωση των γονέων θα γίνει νέα σύσκεψη των εκπροσώπων του Δήμου με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και πιθανόν έως το τέλος της εβδομάδας να έχει δοθεί και η λύση στο πρόβλημα, που ανέκυψε για τους μαθητές του Πειραματικού Σχολείου, όταν στο πλαίσιο του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου που διενεργείται στα σχολικά κτίρια τα τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν προβλήματα στατικότητας και έκριναν ακατάλληλο το κτίριο που φιλοξενούσε μέχρι σήμερα το σχολείο, στην οδό Αρχαιολογικού Μουσείου 29.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια