Θεσσαλονίκη: Έντονη οσμή αερίου στην πόλη - Πού οφείλεται

Θεσσαλονίκη: Έντονη οσμή αερίου στην πόλη - Πού οφείλεται

Έντονη δυσοσμία επικρατεί για ακόμη μία φορά σήμερα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης με πολλούς κατοίκους να παραπονιούνται για έντονη μυρωδιά αερίου, γεγονός το οποίο τους προκαλεί εύλογη ανησυχία.

Δεκάδες τηλεφωνήματα έχει δεχθεί για το λόγο αυτό η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), με πολίτες από το κέντρο αλλά και από την ανατολική Θεσσαλονίκη να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη δυσάρεστη οσμή.

Το φαινόμενο είχε επαναληφθεί περίπου πριν από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 9 και 10 Ιουλίου με την Πυροσβεστική σε εκείνη την περίπτωση να δέχεται περισσότερες από 100 κλήσεις από κατοίκους περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης. 

H ΕΔΑ ΘΕΣΣ, είχε προχωρήσει τότε σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και επεμβάσεις καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η οσμή δεν σχετίζεται με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου.

Πηγή της δυσοσμία ήταν τελικά η αποσύνθεση των φυκιών στον πυθμένα του Θερμαϊκού κόλπου, σε συνθήκες ανεπάρκειας οξυγόνου, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν.

Πιθανότερο σενάριο θεωρείται πως και σήμερα η έντονη οσμή αερίου προέρχεται ξανά από το Θερμαϊκό Κόλπο.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια