Θεσσαλονίκη: Διακοπές και μάθηση με χαμηλό κόστος για παιδιά στην πόλη

Θεσσαλονίκη: Διακοπές και μάθηση με χαμηλό κόστος για παιδιά στην πόλη

Για τους μικρούς δημότες του δήμου Θέρμης σε θάλασσα, βιβλιοθήκες και με δημιουργική απασχόληση

Στιγμές ξενοιασιάς, αλλά και μάθησης παρέχουν τα προσιτά προγράμματα που πραγματοποιεί κατά τους θερινούς μήνες ο δήμος Θέρμης.

Πάνω από 860 παιδιά απόλαυσαν τα θαλάσσια μπάνια τους με την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής, παρουσία ναυαγοσώστη και γιατρού σε κοντινές παραλίες με το πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα” της ΔΕΠΠΑΘ.

Αναφερόμενη στη σημασία του η Αθηνά Παπαδάκη πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»: «Είναι ένα πρόγραμμα που υπήρχε όταν κι εγώ πήγαινα σχολείο που τώρα είμαι 40. Λειτουργεί γύρω στα 30 χρόνια. Και έχει μεγάλη σημασία, γιατί δίνει μια θερινή διέξοδο στα παιδιά που θα πάνε λίγο αργότερα με τους γονείς τους διακοπές, αλλά και σε αυτά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε για μπάνια. Με χαμηλή τιμή, 20 ευρώ ανά εβδομάδα, τα παιδιά μπορούν να πάνε στη θάλασσα και να κάνουν μπάνιο. Καλύπτεται η μεταφορά τους, ενώ συνοδεύονται και από γυμναστές που τους μαθαίνουν κολύμπι, και παράλληλα υπάρχει ναυαγοσώστης και γιατρός. Θεωρώ πως είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να κάνουν μπάνιο. Και παράλληλα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ξέρετε δεν είναι ωραίο να μένουν κλεισμένα στο σπίτι».

550 παιδιά στη δημιουργική απασχόληση

3f1b.jpg
3f1b.jpg

Περί τα 550 παιδιά συμμετείχαν στα προγράμματα καλοκαιρινής φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης. Εξάλλου, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και καλοκαιρινής φύλαξης τα προγράμματα που διοργάνωσαν φέτος τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής στο Ν.Ρύσιο, τον Τρίλοφο και τα Βασιλικά, ενώ στη Θέρμη το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι την 31 Αυγούστου 2019.

Επίσης, ολοκληρώθηκαν και τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης που υλοποίησε η ΔΕΠΠΑΘ στο Τριάδι, τη Ν.Ραιδεστό, το Ν.Ρύσιο και τον Τρίλοφο.

«Τα προγράμματα στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών έχουν μεγάλη ζήτηση από τους γονείς που εργάζονται και δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Οι μικροί μας δημότες έρχονται στα ΚΔΑΠ και απασχολούνται  δημιουργικά από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι», σχολίασε η κυρία Παπαδάκη. Μας είπε πως περί τα 600 παιδιά συμμετέχουν στα ΚΔΑΠ, ενώ αναφερόμενη στο κόστος συμμετοχής είπε πως είναι στα 12 ευρώ την εβδομάδα.

3f1c.jpg
3f1c.jpg

Παρέα με ένα ή και περισσότερα βιβλία!

Ανέκαθεν το διάβασμα υπήρξε μια διασκέδαση με παιδαγωγικά οφέλη. Η ΔΕΠΠΑΘ μέσω της δημοτικής βιβλιοθήκης διοργανώνει δράσεις φιλαναγνωσίας  και εξερεύνησης με τίτλο “Για Φαντάσου”.

«Εκτείνεται μόνο κατά το καλοκαίρι στην κεντρική βιβλιοθήκη του δήμου αλλά και σε αυτές που υπάρχουν σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας και παρέχει ποιοτικές δράσεις για παιδιά. Θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο», εξήγηγσε η κα Παπαδάκη.

Κοινωνική μέριμνα και για παιδιά με αναπηρία

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει κοινωνική μέριμνα με προγράμματα και για τα παιδιά με αναπηρία. Συγκεκριμένα από τις 26 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα πάνε παραθαλάσσια κατασκήνωση με τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής.

πηγή:typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια