Πέθανε σήμερα ο «Πόντιος Γίγαντας» Γιώργος Ποζίδης

Πέθανε σήμερα ο «Πόντιος Γίγαντας» Γιώργος Ποζίδης

Ο Κοζανίτης ολυμπιονίκης στους αγώνες του Λος Άντζελες

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 63 ετών ο Ολυμπιονίκης και αθλητής της Ελληνορωμαϊκής πάλης, Γιώργος Ποζίδης. Ο 63χρονος επιχειρηματίας και πρώην αθλητής υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στην Επανομή. Ο Γιώργος Ποζίδης ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη και η είδηση σκόρπισε θλίψη σε δικούς του ανθρώπους.

Ο Ποζίδης ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες παλαιστές με αμέτρητες διακρίσεις στην πολύχρονη καριέρα του. Είχε αναδειχθεί έκτος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980, ενώ είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981,1984), τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1983, και ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979.

Γεννήθηκε στη Μαυροπηγή Κοζάνης το 1956, ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα και αγάπησε από νεαρή ηλικία τον αθλητισμό. Δίδαξε ως καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ, θεωρία και μεθοδική της πάλης, ενώ διετέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, 1992 και 1996. Αργότερα διετέλεσε και πρόεδρος της ομοσπονδίας πάλης.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια