Υπηρεσία 112: Αποστολή δοκιμαστικών SMS την Τετάρτη

Υπηρεσία 112: Αποστολή δοκιμαστικών SMS την Τετάρτη

Τι ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η νέα δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων  του 112 θα γίνει αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι νέες δοκιμαστικές αποστολές SMS του Συστήματος Συναγερμού Πολιτών θα γίνουν στο χρονικό διάστημα από τα 10:00 έως τις 12:00 με ευθύνη του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, εκπομπές - μηνύματα της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS στην περιοχή της Σύρου».

Σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας «οι εκπομπές Cell Broadcast θα ληφθούν από όσες κινητές συσκευές βρίσκονται εντός της περιοχής και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη».

Τι θα γράφουν τα συγκεκριμένα SMS:

Τα μηνύματα SMS που θα λάβουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου στα κινητά τους, σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, θα έχουν την εξής μορφή:

«ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ ΩΩ:ΛΛ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ».

Οι πρώτες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων είχαν γίνει στις 12 Ιουλίου, ενώ την ίδια ημέρα έγινε η πρώτη πιλοτική δοκιμή του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

πηγή: star.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια