ΕΒΕΘ: 572 νέες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

ΕΒΕΘ: 572 νέες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη
Αύξηση κατέγραψαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στα μητρώα μελών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Παράλληλα, την περίοδο από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2019, υποχώρηση παρουσίασαν οι διαγραφές επιχειρήσεων έναντι του α’ εξαμήνου του 2018.

Αναλυτικότερα, το α’ εξάμηνο του 2019 έγιναν εγγραφές 572 νέων επιχειρήσεων, έναντι 538 νέων επιχειρήσεων, πέρυσι. Αντίστοιχα, οι διαγραφές (λουκέτα) επιχειρήσεων έφτασαν φέτος τις 286, έναντι 305 το α’ εξάμηνο του 2018. Οι περισσότερες νέες επιχειρήσεις και φέτος, όπως και πέρυσι είναι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ), ενώ ακολουθούν οι ατομικές, οι ομόρρυθμες, οι ετερόρρυθμες και οι ανώνυμες. Ουσιαστικά, συνεχίζεται η βελτιωμένη εικόνα στις εγγραφές – διαγραφές, η οποία είχε αποτυπωθεί και στη σύγκριση μεταξύ των ετών 2018 και 2017. Αυτή η εικόνα στις εγγραφές – διαγραφές συνάδει και με τη βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών που καταγράφηκε στην τελευταία εξαμηνιαία έρευνα – Βαρόμετρο του ΕΒΕΘ. 

«Ας ελπίσουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και θα επαληθευτούν οι προσδοκίες για δημιουργία ενός καλύτερου επιχειρηματικού κλίματος. Η βελτίωση των εγγραφών-διαγραφών, σε σχέση με πέρσι, μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση, αλλά μας επιφορτίζει και με επιπλέον ευθύνη για να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχυ των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη μας», επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης
Πηγή: seleo.gr
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια