Καταγγελίες για ρίψη βοθρολυμάτων στο ρέμα Διαλογής - Τι απαντά ο δήμος (ΦΩΤΟ)

Καταγγελίες για ρίψη βοθρολυμάτων στο ρέμα Διαλογής - Τι απαντά ο δήμος (ΦΩΤΟ)

Σε μέρος ρίψης βοθρολυμάτων έχει μετατραπεί το ανοιχτό ρέμα Διαλογής, το οποίο περνά μέσα από την ομώνυμη κοινότητα  στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Σύμφωνα με καταγγελίες της πρώην προέδρου της κοινότητας και νυν δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου Μαρίας Πασχαλίδου, ασυνείδητοι βοθροκαθαριστές αδειάζουν το περιεχόμενο των βυτίων τους στο ρέμα σε σημεία που είναι εύκολα προσβάσιμα αντί να τα μεταφέρουν στον βιολογικό της Σίνδου.

Στην περιοχή υπάρχει κατά διαστήματα έντονη δυσοσμία με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν καθώς το ρέμα περνά δίπλα από τα σπίτια τους, ενώ σε απόσταση αναπνοής υπάρχουν σχολεία και πάρκο με παιδική χαρά όπου παίζουν μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την κ. Πασχαλίδου η απελθούσα δημοτική αρχή δεν έδωσε σημασία στα παράπονα των κατοίκων της κοινότητας παρά τις συνεχείς οχλήσεις για την εντεινόμενη υποβάθμιση της περιοχής.

Το ανοιχτό ρέμα ξεκινά από τον ποταμό Λουδία, διασχίζει τον αστικό ιστό και καταλήγει στο ρέμα Δενδροποτάμου, το οποίο με τη σειρά του καταλήγει στον Θερμαϊκό με συνέπεια τα λύματα που πέφτουν σε αυτό να καταλήγουν στη θάλασσα.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μαξούρας σημείωσε ότι εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια μαζί με κλιμάκιο της περιφέρειας είχαν επισκεφθεί το ρέμα με πρόταση να καλυφθεί.

Πάντως ο ίδιος εκτίμησε ότι η δυσοσμία δεν προέρχεται από βοθρολύματα αλλά από λύματα μεγάλων βιομηχανιών.

πηγή: thessnews.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια