Θεσσαλονίκη: Τέλος το Γραφείο του Πρωθυπουργού στην πόλη;

Θεσσαλονίκη: Τέλος το Γραφείο του Πρωθυπουργού στην πόλη;

Οργιάζουν οι φήμες για οριστική κατάργηση του Γραφείου

Του Γιώργου Καλλίνη

Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκε από το απόγευμα της Δευτέρας και σήμερα Τετάρτη, οι νέοι υπουργοί έχουν πιάσει ήδη δουλειά, έχοντας παραλάβει το χαρτοφύλακα με τα νέα καθήκοντα τους. Όλοι; Όχι ακόμη! Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου θα κάνει το ξεκίνημα του την Πέμπτη το πρωί, ενώ το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είναι κυριολεκτικά… στον αέρα.

Ο θεσμός του γραφείου του πρωθυπουργού, μια πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης φαίνεται να είναι έτοιμο να αποτελέσει παρελθόν, καθώς οι πληροφορίες του «Τ.Θ.» όπως και η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών υποδεικνύουν ότι το γραφείο ήδη… μετράει αντίστροφα για την κατάργηση του.

Παρότι πηγές στη Νέα Δημοκρατία δεν επιβεβαιώνουν ακόμη επίσημα την κατάργηση του Γραφείο του Πρωθυπουργού, όλα δείχνουν ότι όχι μόνο θα αποτελέσει παρελθόν, αλλά και ότι η κατάργηση του θα οδηγήσει σε νέες και αυξημένες αρμοδιότητες για τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει τα μάτια και τα αυτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρειο Ελλάδα.

Άλλωστε, ο κ. Καράογλου είναι το μοναδικό πολιτικό στέλεχος από την B’ Θεσσαλονίκης στο νέο υπουργικό συμβούλιο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να… ρεφάρει για την υποεκπροσώπηση της Βόρειας Ελλάδας, αναμορφώνοντας το πρώην ΥΜΑΘ, σε ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό υπουργείο με σημαντικό όφελος για όλη τη Μακεδονία και Θράκη.

Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα νέο «ΥΜΑΘ» να λειτουργήσει μόνο καταπραϋντικά ως προς τους Θεσσαλονικείς βουλευτές που δεν επιλέχθηκαν για το νέο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και ανασταλτικά ενάντια στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ήδη αρχίσει τονίζοντας το «μειωμένο ενδιαφέρον της ΝΔ για τη Θεσσαλονίκη και τα προβλήματα της», σε μια Α’ Θεσσαλονίκη που τα δύο πρώτα κόμματα τερμάτισαν αρκετά κοντά στα ποσοστά και κανένας δεν θέλει να αφήσει παραπονεμένη!

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια