Άκης Σκέρτσος: Ποιος είναι ο Θεσσαλονικιός "chief of staff" του Κυριάκου Μητσοτάκη

Άκης Σκέρτσος: Ποιος είναι ο Θεσσαλονικιός "chief of staff" του Κυριάκου Μητσοτάκη

Έναν Θεσσαλονικιό επέλεξε ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συντονίζει το κυβερνητικό έργο.

Ο λόγος για τον Άκη Σκέρτσο, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη και ήδη πολλοί τον αποκαλούν chief of staff του Μητσοτάκη. ΠΑΟΚτσης, με μεταπτυχιακά στο εξωτερικό.

Διατηρεί χαμηλό προφίλ και ξέρει να δουλεύει πλάι σε ισχυρούς άνδρες, αφού έγινε γνωστός και ως μέλος της dream team του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Έχει υπηρετήσει στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα (Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2014), αλλά και ως διευθυντής γραφείου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου.

Ο Άκης Σκέρτσος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2019.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Arts) στον τομέα του Political Management and Lobbying από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ και πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-1999).

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Έως τον Ιούνιο του 2019 ήταν, επίσης, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, Γραμματέας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ- Junior Achievement) και Ταμίας του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ). 

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια