Οι πρώτες δηλώσεις από 8 εκλεγμένους βουλευτές στη Θεσσαλονίκη

Το εκλογικό αποτέλεσμα σχολιάζουν βουλευτές από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ

Επιμέλεια: Λεμονιά Βασβάνη, Γιώργος Καλλίνης, Μαρία Κουζούφη

 Έτοιμοι για να πιάσουν δουλειά είναι οι βουλευτές τους οποίους ανέδειξε η κάλπη της 7ης Ιουλίου 2019. Ο «Τύπος Θεσσαλονίκης» μίλησε με 8 από αυτούς ζητώντας ένα σχόλιό τους για το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς και για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας:

«Λίγα λόγια και πολλή δουλειά»

«Το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν μια επιβράβευση των θέσεων και των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια συνολική πρόταση για να βγει ο τόπος από το αδιέξοδο. Παράλληλα οι συμπολίτες μας γύρισαν την πλάτη σε μια κυβέρνηση που εξαπέλυσε μια πρωτοφανή υπερ-φορολόγηση, που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με δεσμεύσεις που δεν τήρησε και με ένα ύφος και ήθος το οποίο μας γύριζε πολλά χρόνια πίσω», σχολίασε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας που εξελέγη για άλλη μια τετραετία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Και συμπλήρωσε: «Το μήνυμα για την επόμενη μέρα για μας είναι μόνον ένα: λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Ο κόσμος περιμένει αποτελέσματα και γι’ αυτό ξεκινάμε τη δουλειά για να βοηθήσουμε τον τόπο μας, για να αλλάξουμε πραγματικά σελίδα».

Δημήτρης Κούβελας:

«Νιώθω την ευθύνη της σκληρής δουλειάς που μας περιμένει»

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο Δημήτρης Σ. Κούβελας που κέρδισε μια έδρα στη Βουλή για την ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που όλο αυτό το διάστημα στάθηκαν στο πλευρό μου και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Σήμερα, η χώρα μας αφήνει πίσω της ένα σκοτεινό παρελθόν και με την εντολή που δίνει το 40% των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ευρύτερη στήριξη της κοινωνίας, αλλάζει σελίδα και ξεκινά ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένη κοστολόγηση, συγκεκριμένους στόχους, με νέα πρόσωπα που καλούνται να το υπηρετήσουν. Η χώρα έχει ανάγκη αυτήν την πολιτική αλλαγή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή, αυτοδύναμη και ανεξάρτητη Ελλάδα με ασφάλεια και προοπτική για κάθε Έλληνα πολίτη.

Από τη μεριά μου, νιώθω την ευθύνη της σκληρής δουλειάς που μας περιμένει για να δώσουμε ανάσα σε όλους τους Θεσσαλονικείς που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Η ανασφάλεια και η εγκληματικότητα στις γειτονιές και το πανεπιστήμιο, οι άθλιες συγκοινωνίες και η ανάγκη για νέες καλύτερες δουλειές για τους νέους μας είναι προβλήματα καθημερινότητας που χρήζουν άμεσης επίλυσης για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών και ποιότητα ζωής για κάθε πολίτη της Θεσσαλονίκης».

Άννα Ευθυμίου:

«Σαφής λαϊκή εντολή τα αποτελέσματα των εκλογών»

«Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν μια σαφής λαϊκή εντολή. Θέλαμε την αυτοδυναμία ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε καλύτερα το προγραμματικό μας έργο και να το εφαρμόσουμε. Έχουμε την ευρεία εντολή των πολιτών για μπορέσουμε να επαναδιαπραγματευτούμε καλύτερα με τους εταίρους τους σκληρούς όρους της εποπτείας στην οποία μας έχει εντάξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε η Άννα Ευθυμίου στον «Τύπο Θεσσαλονίκης».

Όσο για την επόμενη μέρα είπε πως: «Η ΝΔ θα προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμά της ψηφίζοντας άμεσα τα 7 νομοσχέδια τα οποία έχει ανακοινώσει και όλα αυτά θα δημιουργήσουν μια μεταρρυθμιστική πνοή τόσο προς την κατεύθυνση της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, όσο και προς την κατεύθυνση της στήριξης του ιδιωτικού τομέα και των εργαζόμενων δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες με βιώσιμο τρόπο».

Εστιάζοντας στη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως «έχει τεράστιο πρόβλημα με τις αστικές συγκοινωνίες που υπολειτουργούν. Είναι άμεση προτεραιότητα της ΝΔ να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Έχει ήδη συσταθεί μια ομάδα εργασίας που έχει κάνει πολλή δουλειά και τα ευρήματά της θα αξιοποιηθούν αναλόγως».

Γιώργος Αρβανιτίδης:

«Το ΚΙΝΑΛ άντεξε την ακραία πόλωση»

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης επανεκλέχθηκε βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης με άνετη επικράτηση επί των συνυποψήφιων του και κατέγραψε 3.931 σταυρούς. Το μήνυμα του στον «Τ.Θ.» για την επανεκλογή του αλλά και την επόμενη μέρα για το ΚΙΝΑΛ είναι ξεκάθαρο και αισιόδοξο, ενώ η στήριξη στην κυβέρνηση μπορεί να έρθει σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα.

«Μέσα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης και δικομματισμού, το ΚΙΝΑΛ κατάφερε να μείνει όρθιο και είναι πανέτοιμο να έχει μια πολύ σημαντική παρουσία στη Βουλή, με το μήνυμα εθνικής συνεννόησης αλλά και υπεράσπισης των ασθενέστερων τάξεων και των μη προνομιούχων στρωμάτων της κοινωνίας. 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες της Β΄ Θεσσαλονίκης για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Η στήριξη αυτή με γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να συνεχίσω την υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση με το Κίνημα Αλλαγής απέναντι στη νέα κυβέρνηση.

Θα είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα που συνεχίζεται με βάση τα νέα δεδομένα, υπερασπιζόμενος αρχές και αξίες της προοδευτικής παράταξης και της Εθνικής Συνεννόησης.

Η νέα κυβέρνηση έχει όλο το περιθώριο για να πάρει πρωτοβουλίες και εμείς ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα κρίνουμε τις αποφάσεις της. Σε κρίσιμα ζητήματα, όπως για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, μπορούμε να κρίνουμε συγκεκριμένες θέσεις και να στηρίξουμε εάν συμφωνούμε».

Κωνσταντίνος Ζουράρης:

«Ο Τσίπρας έπρεπε να εξαντλήσει τη θητεία της κυβέρνησης»

 Ο Κωνσταντίνος Ζουράρης θα δώσει τη μάχη της αντιπολίτευσης και πάλι από τα έδρανα της Βουλής, εφόσον εκλέχθηκε με 15.368 σταυρούς στην Α’ Θεσσαλονίκης. Σε μια ιδιαίτερα θερμή συνομιλία με τον «Τ.Θ.», ο κ. Ζουράρης ανέλυσε το εκλογικό αποτέλεσμα, τις αιτίες της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και τι θα γίνει με το… άσυλο που θα ζητούσε στη Γαλλία, μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία της χώρας.

«Είναι σαφές ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα επιστρέφει η Δεξιά. Όμως η αποχή ήταν πολύ μεγάλη, πάνω από 40% και η νέα κυβέρνηση είναι ελάχιστα αντιπροσωπευτική, αντιπροσωπεύει περίπου το πραγματικό 20% των ψηφοφόρων.

Η νεολαία, η συντριπτική πλειοψηφία στις ηλικίες 17-34 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο συνέβη και στις λαϊκές γειτονιές. Αντίθετα, γειτονιές της μεσαίας αστικής τάξης στις μεγάλες πόλεις και μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν προτίμησαν το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε γιατί υπήρξε μεγάλη κούραση από την 10ετή χρεωκοπία που βίωσε η Ελλάδα, μια χρεωκοπία που την προκάλεσαν οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους κερδοσκόπους του ΔΝΤ και της Ευρώπης. Αυτή η δυσφορία όμως εκφράστηκε σε εμάς, όπως ήταν φυσικό.

Αυτό που προκύπτει από το αρνητικό αποτέλεσμα, ήταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπρεπε να κάνει τις εκλογές σε αυτό το χρονικό σημείο, αλλά να περιμένει να εξαντλήσει τη θητεία της κυβέρνησης τον Οκτώβριο, για να δώσει το χρόνο στην κοινωνία να αφομοιώσει όλα τα θετικά μέτρα που έχει εφαρμόσει. Όλα τα παραπάνω συν την αποχή, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα και το ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση για να παρακολουθεί και να ελέγχει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Από την πλευρά μου, θα κρατήσω τη δυνατότητα για ασυλία στη Γαλλία ως… καβάντζα για το μέλλον, μιας που έχω πλέον τη βουλευτική ασυλία», κατέληξε με αρκετή δόση χιούμορ ο κ. Ζουράρης.  

Κ. Νοτοπούλου: Είμαστε εδώ, ως ισχυρός πόλος της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων

Με ένα μήνυμα στην σελίδα της στο facebook η Κατερίνα Νοτοπούλου που ήρθε πρώτη σε σταυρούς στην Α΄Θεσσαλονίκης στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (28.049), ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν ενώ αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

"Πριν από 4,5 χρόνια ο Αλεξης Τσιπρας παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα με ανθρωπιστική κρίση. Σήμερα παραδίδει μία χώρα ελεύθερη ξανά, με την κοινωνία όρθια. Σήμερα είμαστε εδώ, ως ισχυρός πόλος της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τη θέση της δυναμικής και υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με την στήριξή σας για να διαφυλάξουμε όσα καταφέραμε και να αποτρέψουμε τα σκληρά νεοφιλελεύθερα σχέδια της ΝΔ", γράφει μεταξύ άλλων η κ. Νοτοπούλου.

Για τη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα αναφέρει: Εργαστήκαμε σκληρά και η Θεσσαλονίκη αποκτά χαρακτηριστικά ευρωπαϊκής μητρόπολης, κέντρου των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Θα αγωνιστούμε για να συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που πίστεψαν ότι μπορούμε και με εμπιστεύθηκαν. Η εμπιστοσύνη σας με τιμά και με γεμίζει ευθύνη αλλά και δύναμη.

Για το σήμερα και το αύριο. Για να συνεχίσω να παλεύω για τις αξίες μας και για το δίκαιο.

Για την ευτυχία των ανθρώπων. Με πείσμα και με όνειρο. Προχωράμε μαζί.

Χρ. Γιαννούλης:

“Ευκαιρία για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ”


Την εκλογή του στην Α΄Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιαννούλης. Ο κ. Γιαννούλης, ο οποίος ήταν και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε τρίτος σε σταυρούς (17.645) στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Μιλώντας στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το αποτέλεσμα της κάλπης επισημαίνει μεν την ήττα με 8 μονάδες για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά προσθέτει ότι το ποσοστό του 32% περίπου που έλαβε το κόμμα δίνει τη δυνατότητα "η κρίση να γίνεται ευκαιρία".

"Η δεύτερη θέση να γίνεται ευκαιρία για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προοδευτική παράταξη που θα έχει και βαθιές ρίζες στην κοινωνία και θα αντιστοιχίζεται σε κοινωνικές και πολιτικές δράσεις", όπως λέει. "Ο λαός μας έταξε στην αντιπολίτευση, θεσμική υποχρέωση που πρέπει να υπηρετήσουμε με μεγάλη συνέπεια, ένταση και αποτελεσματικότητα. Το κύριο μέλημά μας θα είναι να προστατεύσουμε και τις κατακτήσεις των 4,5 ετών αλλά και τα δικαιώματα όλων και όχι των λίγων", καταλήγει η δήλωση του κ. Γιαννούλη.

Σ. Φάμελλος:

“Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη Β΄Θεσσαλονίκης”

"Ο ελληνικός λαός επέλεξε να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Εμείς σεβόμαστε αυτό το αποτέλεσμα", δήλωσε στον "Τύπο Θεσσαλονίκης" ο Σωκράτης Φάμελλος, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανεκλέχθηκε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους σταυρούς (17.184).

Ο κ. Φάμελλος μίλησε ακόμη για ισχυρή εντολή που έδωσε ο λαός "για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπής στην άσκηση μιας πολιτικής για την πρόοδο και προκοπή στον τόπο μας".

Τόνισε ότι ιδιαίτερα για την περιοχή της Β΄ Θεσσαλονίκης "θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό" ώστε να μην αμφισβητηθούν όσα έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια.

Σε ότι αφορά την ατζέντα για τη Β΄Θεσσαλονίκης μίλησε συγκεκριμένα για τα ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της δημιουργίας περισσότερων θέσεων εργασίας με καλύτερες αμοιβές που να αφορούν και τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα, για την ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών υποδομών στη διαχείριση των αποβλήτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ήδη πολλές προσπάθειες που δημιουργούν καλύτερες δυνατότητες για την επόμενη μέρα, όπως είναι η οργάνωση της βιομηχανικής ζώνης του Καλοχωρίου, η λειτουργία του Φορέα του Θερμαϊκού Κόλπου, η ολοκλήρωση των μελετών για τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων και για την ανακύκλωση κ.ά. 

Δ. Αυγέρη:

“Επανασυντονισμός με την κοινωνία και τους ανθρώπους της”

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Δώρα Αυγέρη εκλέχθηκε βουλευτής στη Β΄Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας 10.610 ψήφους, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Δημήτρη Μάρδα.

Μιλώντας στον “Τύπο Θεσσαλονίκης” για το τι σημαίνει το αποτέλεσμα της κάλπης για την ίδια, έκανε λόγο για μια πολύ μεγάλη αναγνώριση της προσωπικής της προσπάθειας αλλά και του πολιτικού στίγματος που προσπάθησε να δώσει μέσα στο σύντομο διάστημα του προεκλογικού αγώνα.

Όσο για το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα είπε ότι "πρόκειται προφανώς για μια μεγάλη νίκη της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη", ενώ ευχήθηκε προσωπικά και στον νέο πρωθυπουργό και στο κόμμα του καλή επιτυχία. "Αυτό επιβάλει ο πολιτικός πολιτισμός. Τον επέβαλε πρώτος ο κ. Τσίπρας με την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μαξίμου, σε αντίθεση με τα όσα είχαν γίνει 4 χρόνια πριν με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά", όπως τονίζει η κ. Αυγέρη. Επισημαίνει ακόμη ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στρατηγική ήττα, καθώς "το 32% σε εδραιώνει σε αυτό που λέμε χώρο της κεντροαριστεράς και μεσαίο χώρο". Όσο για τα αίτια της εκλογικής ήττας, η οποία κατά την άποψή της μπορεί να είναι και γόνιμη, τόνισε ότι "πρέπει να αναζητήσουμε πολλά σε αυτό που λέμε κόμμα". "Το είπε και ο κ. Τσίπρας, ότι το κόμμα πρέπει να μετασχηματιστεί. Εγώ χρησιμοποιώ τον όρο επανασυντονισμός με την κοινωνία και τους ανθρώπους της. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό είναι που πρέπει να προηγηθεί πριν τεθούν όλα τα άλλα πολιτικά ερωτήματα". 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης".

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Διάφορα
Δύο ή και περισσότερες μεγάλες σκηνές-κατασκευές θα χρησιμοποιηθούν, για να στεγάσουν τα 90 νήπια που αναμένεται να ξεκινήσουν τη νέα σχολική τους χρονιά στον οικισμό Ρομά «Αγία σοφία» στα Διαβατά. Από τον περασμένο Απρίλιο, η λειτουργία του λυόμενου νηπιαγωγείου του οικισμού ανεστάλη, έπειτα από επιδρομή αγνώστων, οι οποίοι έκλεψαν αντικείμενα, κατέστρεψαν τις αίθουσες, έσπασαν τα παράθυρα αφήνοντας πίσω τους κυριολεκτικά ένα ερείπιο. «Θα μας δοθούν κάποι...
Πολιτισμός
Στο πλαίσια της νέας ταινίας του Χρήστου Πασσαλή και του Σύλλα Τζουμέρκα “Η Πόλη και η Πόλη” αναζητούνται άτομα, τα οποία θα πλαισιώσουν ιστορίες που διαδραματίζονται στην Θεσσαλονίκη από το 1910 έως το 1980, ανασυστήνοντας κινηματογραφικά το σύγχρονο αστικό τοπίο της πόλης. Το «The City and the City» είναι ένα πολυπλατφορμικό καλλιτεχνικό εγχείρημα διάρκειας 70 λεπτών, που ισορροπεί ανάμεσα στην κινηματογραφική ταινία και το installation και παρουσιάζει...
Διάφορα
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε προ ολίγου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέροντας πως θα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια, από αύριο Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο. Όπως αναφέρει:  1. Αύριο Πέμπτη (19-09-2019) από αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν η Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική), προς...
Διάφορα
Σε σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στέλνουν να κάνουν μάθημα περίπου 90 τσιγγανόπουλα νηπιακής ηλικίας, τα οποία διαμένουν στον οικισμό Αγία Σοφία», λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Από τον περασμένο Απρίλιο, όταν εγκληματικά στοιχεία και βάνδαλοι κατέστρεψαν το νηπιαγωγείο και έκλεψαν κουφώματα και μεταλλικές κατασκευές, κανείς δεν ασχολήθηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα, ώστε με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς να υπάρχει...
Πολιτισμός
«Άναψαν οι μηχανές» για την 85η ΔΕΘ που θα πραγματοποιηθεί από τις 5-13 Σεπτεμβρίου 2020 και έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση της σε όλα τα επίπεδα. Η οργανωτική προετοιμασία της Γερμανίας, που είναι η Τιμώμενη Χώρα της 85ης ΔΕΘ, εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο Εκθεσιακός Οργανισμός της Κολωνίας (Koelnmesse), που διαχειρίζεται την υλοποίηση της Γερμανικής συμμετοχής, θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής στην 85η ΔΕΘ από Γερμανικές...
Κοινωνία
Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε με την διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ο ίδιος σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξει και ο έλεγχος των εισιτηρίων. Το φαινόμενο της φοροδιαφυγής ανθεί τα τελευταία χρόνια. Τείνει να δημιουργηθεί μια κουλτούρα «δεν πληρώνω». Βεβαίως είναι κατανοητό ότι όταν το παρεχόμενο μεταφορικό έργο είναι κακής ποιότητας, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις. Σταδιακά είναι ορατή η βελτίωση των...
Κοινωνία
Ραντεβού για μια αξέχαστη βραδιά κάτω από τα αστέρια δίνουν μικροί και μεγάλοι σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών. Η «Βουτιά στ’ αστέρια» φιλοδοξεί να αποχαιρετήσει με τον καλύτερο τρόπο το φετινό καλοκαίρι και να μείνει χαραγμένη στη μνήμη όσων την παρακολουθήσουν, αλλά και σε όσους συμμετάσχουν στο πάρτι-υπερπαραγωγή. Το κοινό που έχει αγκαλιάσει αυτόν τον νέο θεσμό υψηλό προδιαγραφών, που διοργανώνε...
Διάφορα
Βανδαλισμό από αγνώστους υπέστη και ο νέος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, άγνωστοι κατάφεραν και μπήκαν ξανά στο αμαξοστάσιο όπου βρίσκεται ο συρμός και στο αμαξοστάσιο, παρά το ότι ο χώρος φυλάσσεται, και ζωγράφισαν graffiti ενώ έγραψαν και συνθήματα με σπρέι. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και τον περασμένο Μάιο. Δείτε τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο facebook από τον Παναγιώτη Κρινή: Πηγή: typosthes.gr
Πολιτισμός
Εξήντα χρόνων, άστεγη απο ιδρύσεώς της, με εντυπωσιακή παρουσία στα μουσικά πράγματα της χώρας, αλλά...με καινούργια μουσικά όργανα που κατάφερε - δίκην “ δώρου γενεθλίων” να εξασφαλίσει, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει την πορεία της στους μουσικούς δρόμους και εγκαινιάζει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο (Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2019) με τα ...εγκαίνια ενός πιάνου - “ όνειρο” με...ουρά.  Είναι το εξαιρετικής τεχνικής και μορφής πιάνο Fazioli ( grand...
Σχετικά νέα
Τσίπρας για Μακεδονικό: Όσοι υποδαύλισαν τις αντιδράσεις θα το βρουν μπροστά τους
Το μεσημέρι στις 12:30 η συνέντευξη Τύπου του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ
Εγκαινίασε τα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη ο Γιάνης Βαρουφάκης
Αλέξης Τσίπρας: Γιατί του έβαλαν κόκκινη βούλα στο μέτωπο;
Πανό για το μετρό ανήρτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του
Σήμερα στις 19:30 η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
Παναγιώτης Ψωμιάδης: "Ο ρόλος μου στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι διακοσμητικός"
Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με Μπουτάρη (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)
Πότε θα έρθει ο Αλέξης Τσίπρας για τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη
Τζιτζικώστας για Μπουτάρη: «Τι θέλει; Αρκετή ζημιά έκανε στην πόλη» (VIDEO)