Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις το Σ/Κ

Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις το Σ/Κ

Οδηγός διασκέδασης από το TyposThes

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 Το καλοκαίρι είναι εδώ και, αν και έχουμε εκλογές την Κυριακή, δράσεις πραγματοποιούνται στην πόλη και αυτό το Σαββατοκύριακο. Το TyposThes επέλεξε μερικές από τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη μας και σας τις προτείνει. Η επιλογή δική σας!

«ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ εν καιρώ ΠΟΛΕΜΟΥ στο ΚΙΛΚΙΣ…» στο Γενί Τζαμί

Στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης (Αρχαιολογικού Μουσείου 30) μεταφέρεται και φιλοξενείται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς η περιοδική επετειακή έκθεση 'ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ εν καιρώ ΠΟΛΕΜΟΥ στο ΚΙΛΚΙΣ. Από τα χαρακώματα των μαχών... στα σκάμματα των ανασκαφών' με διάρκεια από 27 Ιουνίου 2019 έως 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Η έκθεση Αφηγείται πολλές ιστορίες για τη Μνήμη του Μεγάλου Πολέμου στα πεδία των μαχών του Μακεδονικού Μετώπου στο Κιλκίς. «Ειδικό αντικείμενό της αποτελεί η συνάντηση των χαρακωμάτων του Μακεδονικού Μετώπου (1915 - 1918) με οικιστικά κατάλοιπα και ταφικούς τύμβους προϊστορικών και πρωτο-ιστορικών περιόδων (περ. 1400 έως 700 π.Χ.). Η τυχαία αυτή συνάντηση οδήγησε στην έναρξη της αρχαιολογικής έρευνας στην Κεντρική Μακεδονία λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου».

Αναπτύσσεται σε τρεις θεματικές ενότητες: «Ο Μεγάλος Πόλεμος και το Μακεδονικό Μέτωπο», «Το Κιλκίς στη σκιά του πολέμου» και «Οι ανασκαφικές τομές στα χαρακώματα». Σήμερα λειτουργεί 11.00-14.45. Καλό όμως θα ήταν πριν πάτε να κάνετε ένα τηλέφωνο στο 231 085 7978.

«Ο Φυτικός Πλούτος της Χερσονήσου του Αγίου Όρους» στην Αγιορειτική Εστία

Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις το Σ/Κ, φωτογραφία-1

Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας και του ενδιαφέροντος που προσελκύει η έκθεση Herbarium «Ο Φυτικός Πλούτος της Χερσονήσου του Αγίου Όρους», παρατείνεται η λειτουργία της για όλο το καλοκαίρι (έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019).

Η Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με την Αγιορειτική Βοτανοθήκη, παρουσιάζουν στην έκθεση Herbarium* το φυτικό πλούτο της χερσονήσου του Άθω, ο οποίος αποτελείται από διάφορα χλωριστικά στοιχεία όπως μεσογειακά, βαλκανικά, ευρωπαϊκά, ευρωσιβηρικά, ανατολικά και ενδημικά από τα οποία υπερέχουν εκείνα της Ανατολικής Μεσογείου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 15.9.2019, στον εκθεσιακό χώρο της Αγιορειτικής Εστίας(Εγνατίας 109, Κτίριο Νεδέλκου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310263308, [email protected]   και www.agioritikiestia.gr), κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Το Σάββατο λειτουργεί 09.00-14.00.

«Το Δεινοθήριο της Λέσβου»

στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις το Σ/Κ, φωτογραφία-2

Νέο ωράριο για την περιοδική έκθεση «Το Δεινοθήριο της Λέσβου»,που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και που φιλοξενεί το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Α.Μ.Φ.Ι.Θ.) στον δικό του χώρο, στην Προβλήτα Α, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το Δεινοθήριο της Λέσβου είναι ένα από τα παλαιότερα απολιθώματα θηλαστικών της Ελλάδας, ηλικίας μεγαλύτερης των 18,5 εκατομμυρίων ετών, γεγονός που καθιστά την ανακάλυψη πολύ σημαντική. Στην έκθεση παρουσιάζονται τεκμήρια παλαιοντολογικών ανασκαφών στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου που ανασυνθέτουν την εικόνα του παλαιο-περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκει το Δεινοθήριο. Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα φυτά και τα σπονδυλωτά ζώα (μικροθηλαστικά, ερπετά, αμφίβια και ψάρια) που έζησαν στη Λέσβο την εποχή εκείνη. Τους επισκέπτες εντυπωσιάζει το μεγάλο πρόπλασμα του Δεινοθηρίου σε φυσικές διαστάσεις, με κίνηση και ήχο, και οι απολιθωμένοι κορμοί κωνοφόρων και καρποφόρων δένδρων. H Έκθεση πλαισιώνεται από ενημερωτικό υλικό, καθώς και από προβολή ηλεκτρονικού υλικού.

Το Δεινοθήριο της Λέσβου ανακαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 1999, κοντά στο χωριό Γαβαθάς της Λέσβου.

Ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης: Καθημερινές: 18.30-21.30 και Σαββατοκύριακο: 12.00-15.00 & 18.30-21.30.

Υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης και εκτός ωραρίου λειτουργίας, μετά από επικοινωνία στο [email protected]

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

AffordableArt στην γκαλερί Λόλας Νικολάου

Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις το Σ/Κ, φωτογραφία-3

Affordable Art. Δηλαδή προσιτή τέχνη. Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενεί μέχρι 25/7 η γκαλερί Λόλας Νικολάου ((Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη, 2310 240416).

Με έργα τους συμμετέχουν οι: Πηνελόπη ΑκριτΊδου, Βασίλης Αλεξάνδρου,Δημήτρης Αμελαδιώτης,Πάρις Ασημακόπουλος, Ελένη Γάτσιου,  Αρτέμιος Γεωργιάδης, Μπόρις Γεωργιτσέλη,  Γεωργία Δαμιανού, Κωστής Δαμουλάκης, Θανάσης Δάπης, Φένια Ηλιάδου, Μαρί Θεοφιλου,  Ljilja Jaric, Χρήστος Κάλφας, Έλλη Κατσάρα, Πέγκυ Κλιάφα, Χάρης Κοντοσφύρης, Δημήτρης Λάμπρου,  Θωμάς Μακινατζής,Ντορίνα Μάλλιου, Αντιγόνη Μανωλίδου, Φώτιος Μπάλας, Ζήσης Μπλιάτκας, Όλγα Μπογδάνου, Αλεξάνδρα Νάκου, Χαρούλα Νικολαΐδου, Αλεξία Ξαφοπούλου, Δημήτρης Παλάντζας, Γιώργος Πανταζής, Άννα Παπαβασιλείου, Χριστίνα Παπαϊωάννου,Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος, Μαργαρίτα Πέτροβα, Σταύρος Πλαρινός,  Ίων Ρούντολφ,  Ιωάννα Σάκκουλα, Ελευθερία Στόικου,  Γιώργος Τσακίρης, Κωνσταντίνος Τσακίρης, Μάνθα Τσιάλιου, Γαβριήλ Φτελκόπουλος.

Ωρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00.

 "Γρίφοι" στο Metropolitan Thessaloniki

Στο Ξενοδοχείο Metropolitan Thessaloniki παρουσιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Σούττη με τον τίτλο "Γρίφοι". Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 30 Αυγούστου του 2019 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 9.00 π.μ. έως 22.30.μ.μ.

Δωρεάν σινεμά στην Πολίχνη

Με την  ταινία «Bohemian Rhapsody», που αναφέρεται στους Queen και στον μοναδικό Φρέντι Μέρκιουρι, αρχίζουν στις 21.30 οι δωρεάν προβολές στο θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη στο Δήμο Παύλου Μελά (Μαυρομιχάλη & Φιλίππου, Πολίχνη δίπλα στο Πάρκο Κρύας Βρύσης 2313 643-963, 2313 302833).

Είσοδος ελεύθερη, οι θεατές καλούνται προαιρετικά να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με είδη πρώτης ανάγκης, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας.

Toy Story 4 στο σινεμά

Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις το Σ/Κ, φωτογραφία-4

Δείτε το Toy Story 4 στους κινηματογράφους. Η υπόθεση; Όταν το καινούργιο παιχνίδι της Μπόνι, φτιαγμένο στο χέρι από αναλώσιμα, με το όνομα «Φόρκι», αυτοαποκαλείται «σκουπίδι» και το σκάει από την παρέα, ο Γούντι αναλαμβάνει να το βρει και να το κάνει να αποδεχτεί πως είναι παιχνίδι.

Ταρατσογραφία στην ταράτσα Capsis

Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις το Σ/Κ, φωτογραφία-5

Ο Διογένης Δασκάλου και οι Monie & Monie Conniente παρουσιάζουν την «ΤΑΡΑΤΣΟΓΡΑΦΙΑ» τα Σάββατα στην Ταράτσα του CAPSIS Hotel με αφορμή και τον εορτασμό των 50 χρόνων του γνωστού ξενοδοχείου, αλλά και τα 25 χρόνια των MMC.

Σωτήρης Δασκάλου: τενόρο σαξόφωνο, Λεωνίδας Βλάχος - Κώστας Δαμιανίδης: τρομπέτες, Φώτης Μίγγας: τρομπόνι, Βίκυ Βογιατζόγλου- Δημήτρης Κρανιδιώτης: φωνές, Παντελής Αμπατζής: ηχητικά, Παύλος Αζναουρίδης - Γιώργος Κοκκινάκης: ενορχήστρωση - επεξεργασία ήχων, Λάζαρος Γρεκός : video, Αλκμήνη Τριγωνάκη: ενδυματολογική επιμέλεια, Κείμενα: Διογένης Δασκάλου – Βάγια Ματζάρογλου.

Δημιουργικό αφίσας : ROOF TOP

Έρχεστε στις 21.00,  αρχίζουν στις 22.00 ακριβώς! Λίγο μετά τα μεσάνυχτα,  χαμηλώνει η μουσική, παραμένει αυξημένη η διάθεση!

Η κράτηση για τραπέζι απαραίτητη (2310 59 6800, 6978897612).

Capsis Hotel Thessaloniki, Μοναστηρίου 16, 54629 Θεσσαλονίκη

Εισιτήριο θεάματος 10€ (με μπύρα ή 1 ποτήρι κρασί).

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια