Θεσσαλονίκη: Πολύωρες διακοπές νερού εν μέσω καύσωνα στο Φίλυρο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Πολύωρες διακοπές νερού εν μέσω καύσωνα στο Φίλυρο (ΦΩΤΟ)

Διαμαρτυρίες κατοίκων για τις διακοπές υδροδότησης

Διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Φιλύρου στη Θεσσαλονίκη έχουν προκαλέσει τα σημαντικά προβλήματα υδροδότησης που καταγγέλλουν.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι «Για ένα ακόμη καλοκαίρι και από το πρώτο κιόλας 15νθήμερο του Ιούνη, η περιοχή του Φιλύρου, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με την υδροδότηση της. Οι διακοπές πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση κι έχουν διάρκεια μέχρι και 13 συνεχόμενες ώρες»

Όπως τονίζουν, «οι καθημερινές επικοινωνίες των κατοίκων με τις υπηρεσίες του δήμου Πυλαίας/Χορτιάτη, στην προσπάθεια να εισακουσθεί  το πρόβλημα, δεν έχουν ικανοποιήσει ούτε προφορικά, ούτε πρακτικά το πιο βασικό  δικαίωμα του ανθρώπου, το δικαίωμα στο νερό. Το οποίο νερό στο Φίλυρο, ούτε άριστης ποιότητας είναι, αλλά ούτε και οικονομικό στις χρεώσεις της κατανάλωσης.

Πέρα από το ότι δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των Φιλυραίων (θέματα υγιεινής, μέχρι αξιοποίησης του για την συντήρηση κήπων), περισσεύουνε τα έξοδα του νοικοκυριού, αισθάνονται ανασφαλείς οι κάτοικοι απέναντι σε μια έκτακτη ανάγκη χρήσης του(περίπτωση πυρκαγιάς). Μέχρι σήμερα, δεν φαίνεται να έχει βρεθεί, καμία απολύτως λύση στο ζήτημα. Η διαχείριση στην παροχή του νερού, δεν δείχνει να γίνεται ούτε με δίκαιο, ούτε με αποτελεσματικό τρόπο».

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουνε το δικαίωμα πρόσβασης σε ασφαλές νερό, εν μέσω καύσωνα.

Μάλιστα, οι κάτοικοι στην καταγγελία τους αποστέλλουν και την παρακάτω φωτογραφία με το νερό που τρέχει από την βρύση τους.

πηγή:typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια