Θεσσαλονίκη: Χάος στον ΟΑΣΘ - Ο Παππάς καταγγέλει σαμποτάζ στα λεωφορεία

Θεσσαλονίκη: Χάος στον ΟΑΣΘ - Ο Παππάς καταγγέλει σαμποτάζ στα λεωφορεία

Στον εισαγγελέα θα πάει ο Στέλιος Παππάς

Στον εισαγγελέα για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για σαμποτάζ στον ΟΑΣΘ, θα πάει πιθανότατα σήμερα ο πρόεδρος του οργανισμού, Στέλιος Παππάς, όπως επιβεβαίωσε στο TyposThes. Μαζί με την μηνυτήρια αναφορά, θα καταθέσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν το σαμποτάζ στον ΟΑΣΘ «εκ των έσω». Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες, ο κ. Παππάς είχε αφήσει υπόνοιες δημοσίως σε συνέντευξη του ότι υπάρχει μια σύγκρουση στον ΟΑΣΘ με «θύματα τους πολίτες».

Μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση και επιβεβαιώνοντας την κάθε του λέξη και στο TyposThes, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα που έχουν προκληθεί από το σαμποτάζ. «Ήδη έχω μια αναφορά από τον υπεύθυνο ασφαλείας στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης που λέει ότι εδώ συνέβησαν πράγματα που έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια του χώρου. Έκοψαν καλώδια με κίνδυνο να εκραγούμε. Αυτό είναι προφανές ότι θα το στείλω στον Εισαγγελέα» σημείωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού στην εκπομπή του Παναγιώτη Κρινή "Δημότης On-Line" και πρόσθεσε: «Θέλουν να δείξουν ότι η κρατική παρέμβαση στη λαμογιά έχει αποτύχει, αλλά δεν θα τους περάσει».

Ο κ. Παππάς έκανε αναφορά σε «συντονισμένες κινήσεις στο εσωτερικό του οργανισμού» και αναφέρθηκε στον ΟΑΣΘ ως «πεδίο μάχης», ώστε να προκαλούνται προβλήματα, τα οποία και μετακυλίονται σε όλες τις γραμμές του ΟΑΣΘ και κατ’ επέκταση στο επιβατικό κοινό. «Τον Μάιο έβγαιναν περίπου 363 λεωφορεία την ημέρα και ξαφνικά, μέσα σε λίγες ημέρες, φτάσαμε στα 280. Δεν μπορεί να πήγαν όλα στραβά. Υπήρχαν μέρες που γυρνούσαν πίσω λεωφορεία λόγω υποτιθέμενης βλάβης, αλλά οι τεχνικοί δεν έβρισκαν τίποτα. Υπάρχουν συντονισμένες ενέργειες» σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Ο κ. Παππάς τόνισε την ύπαρξη περιστατικών δολιοφθοράς στον Οργανισμό, στοιχεία για τα οποία επίσης θα καταθέσει στον Εισαγγελέα. «Κάποια λεωφορεία είχαν προβλήματα και κάποια αποκτούσαν. Έχω στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει δολιοφθορά. Κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν τη μαρμίτα. Ένα δίλημμα υπάρχει σε αυτή την περίπτωση: Εκκαθάριση ή όχι. Να το χωνέψουν αυτοί που νομίζουν ότι θα ξαναπάει η ιστορία στο παλιό καθεστώς: Να το ξεχάσουν. Κανείς δεν θα αναλάβει αυτή την πολιτική ευθύνη . Είναι τόσες οι αμαρτίες που κανείς δεν θα αναλάβει αυτό το πολιτικό φορτίο» σχολίασε.

Όσον αφορά την καθημερινή κατάσταση των λεωφορείων στην πόλη, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ τόνισε ότι σήμερα πραγματοποιούν δρομολόγια συνολικά 330 λεωφορεία, ενώ απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν «χάος» την κατάσταση που επικρατεί, τόνισε ότι αυτό που έγινε επί της σημερινής διοίκησης είναι «η απόλυτη εξυγίανση».

Για τη διαδικασία εκκαθάρισης του Οργανισμού, ο Στέλιος Παππάς τόνισε ότι αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο. Επισήμανε δε την ανάγκη να διαχωριστεί από αυτή του μεταφορικού έργου. «Δυο πράγματα δεν μπορούν να ανακοπούν αυτή τη στιγμή: Η διαδικασία εκκαθάρισης και η διαδικασία δημιουργίας της ΑΣΥΘ. Όποιος νομίζει ότι μπορεί, κάνει πολύ μεγάλο λάθος και θα βασανίσει την πόλη» εξήγησε.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, τοποθετήθηκε στο TyposThes για τις βαριές σκιές που αφήνουν οι καταγγελίες Παππά για σαμποτάζ εκ των έσω, τονίζοντας ότι είναι λυπηρά αυτά που λέει ο πρόεδρος. «Δεν υπάρχει κανένα σαμποτάζ από εργαζομένους στον ΟΑΣΘ, αυτά που λέει ο κ. Παππάς είναι λυπηρά, αλλά φυσικά αν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν σαμποτάζ, ας πάει στον εισαγγελέα και ας πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης η υπόθεση».

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια