Το Thessaloniki Pride σε Εικόνες: H πόλη χθες έγραψε ιστορία!

Το Thessaloniki Pride σε Εικόνες: H πόλη χθες έγραψε ιστορία!

Εικόνες: Κωνσταντίνα Θεοφάνους, Γιώργος Δόνιος

Κάτι σπουδαίο συνέβη χθες-για μία ακόμη χρονιά- στην πόλη, γράφοντας μια ξεχωριστή, “χρωματιστή” ιστορία. Ο λόγος για το 8ο Thessaloniki Pride, του φεστιβάλ της LGBTI κοινότητας στο βωμό της αγάπης και της αποδοχής.

Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης τίμησαν πριν από λίγες ώρες αυτήν την μεγάλη και όλο νόημα γιορτή που αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης και σεβασμού της πόλης ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και όποιας άλλης διαφορετικότητας.

Όμως, αυτό που συνέβη χθες ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικό. Είχε ιστορική διάσταση και αυτό γιατί συντελέστηκε  με την αφορμή της 50ής επετείου της εξέγερσης του Stonewall στη Νέα Υόρκη, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη του LGBTI κινήματος. Μια κορυφαία πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών σε ανοιχτή σύμπραξη με πολλούς κοινωνικούς φορείς, που μας υπενθύμισε ότι η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας και όχι μιας μερίδας της.

Δείτε, παρακάτω, περισσότερες εικόνες από αυτό που συνέβη χθες:

Πηγή: parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια