Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης με "άρωμα" τρομοκρατίας

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης με "άρωμα" τρομοκρατίας

Δύο ένοπλοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους security που μετέφεραν τα χρήματα για το ATM.

Στην επ'αυτοφώρω σύλληψη τριών δραστών, μίας γυναίκας και δύο ανδρών που παρακολουθούσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και οι οποίοι αποπειράθηκαν να ληστέψουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι χρηματαποστολή για τον εφοδιασμό του ATM στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προχώρησαν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο άνδρες οπλοφορώντας και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους security που μετέφεραν τα χρήματα, τα άρπαξαν και κινήθηκαν μέσα από το νοσοκομείο για να διαφύγουν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Κώστα Σακκά και τον Γιάννη Δημητράκη.

Την ώρα που βγήκαν επί της Αγίου Δημητρίου, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία που παρακολουθούσε τις κινήσεις των δραστών τους συνέλαβε.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα γίνεται η παραλαβή της μισθοδοσίας και οι αρχές εκτιμούν πως οι δράστες ήταν ενήμεροι.

Οι δύο ένοπλοι φορούσαν ιατρικές ποδιές και μάσκες, με τον έναν να προσποιείται τον γιατρό και τον δεύτερο τον ασθενή.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήρθαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να πραγματοποιήσουν τη ληστεία. Ο ένας παρίστανε τον γιατρό και ο άλλος τον ασθενή και ακινητοποιώντας τους υπαλλήλους απέσπασαν την κασετίνα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Διασχίζοντας το νοσοκομείο οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν, ωστόσο έξω από το κτήριο βρίσκονταν δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής που τους παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα.

Τρία συνολικά άτομα συνελήφθησαν, ο χώρος του ΑΧΕΠΑ αποκλείστηκε και αυτή τη στιγμή οι αρχές πραγματοποιούν ελέγχους σε σημεία στη Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες φέρεται να είχαν κατηγορηθεί για τρομοκρατικές ενέργειες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο ένας είχε κατηγορηθεί ότι ανήκε στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και ο δεύτερος στη συμμορία «Ληστές με τα μαύρα». Ως προς τον δεύτερο, φέρεται να ήταν ο δράστης που είχε τραυματιστεί σε ληστεία στο κέντρο της Αθήνας το 2006.

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης με "άρωμα" τρομοκρατίας, φωτογραφία-1

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια