Σκληρή δουλειά και όραμα η "συνταγή" του Κ. Ζέρβα

Σκληρή δουλειά και όραμα η "συνταγή" του Κ. Ζέρβα

"Θα σταθώ δίπλα στον Κ. Ζέρβα" δεσμεύθηκε ο Γ. Μπουτάρης στο δημοτικό συμβούλιο- Βέβαιος για την ομαλή διακυβέρνηση του δήμου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος

Με την ευχή στην επόμενη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου "Να υπερισχύσει η διάθεση για συναινετικές διαδικασίες" διότι αλλιώς "δεν θα πάρει ποτέ ο δήμος καμιά απόφαση" ξεκίνησε τη γενική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

"Να κάνουμε λίγο πέρα τους εγωισμούς, να είμαστε σοβαροί και να σεβόμαστε τη διαδικασία. Να γίνει ο δήμος πρότυπο καλής συνεργασίας", ζήτησε από μικροφώνου ο κ. Μπουτάρης αποδίδοντας τα συγχαρητήριά του σε όσους συμμετείχαν στις εκλογές και στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στη διάρκεια των επόμενων μηνών και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε θα αναλάβει η νέα διοίκηση όπως πηγάζει από τις εκλογές, ο κ. Μπουτάρης θα ενημερώνει την παράταξη του κου Ζέρβα για "όλες τις εκκρεμότητες", τα πεπραγμένα της νυν διοίκησης και τα δεδομένα, "ώστε να παραλάβει και ο Θεός βοηθός", κατά τη ρήση του κ. Μπουτάρη. "Εγώ θα σταθώ δίπλα του προκειμένου να προχωρήσει μπροστά ο δήμος. Ο δήμος δεν είναι προσωπική υπόθεση. Είναι ολονών. Ο Κωνσταντίνος πρέπει να αφήσει τη σφραγίδα του", κατέληξε ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης στηλίτευσε τον τρόπο λειτουργίας των αρχαιολογικών υπηρεσιών σε περιπτώσεις που δεν άπτονται αρχαιολογικών ευρημάτων, όπως η άρνηση ή η καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε πεζόδρομους της πόλης και ευχήθηκε "να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που συναντήσαμε μέχρι σήμερα με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες. Νομίζω ότι πια η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Να γίνει κάτι μέσω ΚΕΔΕ ή ΠΕΔ να αλλάξει ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους αρχαιολογικούς χώρους".

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος

Μετά τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον λόγο έλαβε ο επερχόμενος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Αφού ευχαρίστησε όλους τους Θεσσαλονικείς για τη στήριξή τους, έστειλε μήνυμα συναίνεσης, ενότητας και κυρίως σκληρής δουλειάς. "Αρκετά από τα σωρευμένα προβλήματα της πόλης μπορούσαν και μπορούν να λυθούν αν εργαστούμε πιο σκληρά, αν εργαστούμε πιο πολύ, αν εργαστούμε με ρυθμούς που επιβάλλει η σύγχρονη εποχή, οι σύγχρονες αντιλήψεις. Αν εργαστούμε ομαδικότερα, με καταμερισμό έργου και ανάληψη ευθύνης, αν εργαστούμε συστηματικά έχοντας κατά νου ένα στόχο, ένα όραμα που θα μας εμπνέει που θα μας κινητοποιεί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.
Παράλληλα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος τόνισε ότι η καθημερινότητα θα είναι η προτεραιότητά του, καθώς κρίνει πως σε αυτό υστέρησε η διοίκηση του Γ. Μπουτάρη.

Χαρακτήρισε τον "Κλεισθένη" και την απλή αναλογική που φέρει "Πρωτόγνωρη κατάσταση όπου η σύνθεση είναι μονόδρομος". Εμφανιζόμενος αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα, ο κ. Ζέρβας τόνισε: "Πιστέψτε με, ο δήμος θα πορευθεί χωρίς προβλήματα".

Ακόμα, ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι θα αναζητήσει τρόπους για συντομότερες και πιο ουσιαστικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, "στόχος είναι να κινητοποιήσουμε την πόλη, να πάρει την υπόθεση στα χέρια της", κατέληξε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τα συγχαρητ;ήριά του στον κ. Ζέρβα απέδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Εντάξει", Νίκος Ζεϊμπέκης.

Η επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης", Γλυκερία Καλφακάκου, εξέφρασε την ελπίδα και στο νέο δημοτικό συμβούλιο ο κάθε αιρετός να μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του καθώς επίσης και να υπάρχει πνεύμα συνεργασιών.

"Ευχόμαστε ολόψυχα τα χρόνια της θητείας του κου Ζέρβα να συνδυαστούν με την πνευματική και οικονομική ανάκαμψη της πόλης", σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη", Κωνσταντής Σεβρής. Πρότεινε μάλιστα στην επόμενη διοίκηση, να εκδώσει ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ κατέκρινε και τη μονοκαλλιέργεια των πεύκων στο δάσος του Σέιχ Σου, τονίζοντας την ανάγκη ο δήμος να εστιάσει στην προστασία του δάσους μετά και τον εντοπισμό εντόμου που κατατρώει τα δέντρα.

πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια