Καφετέρια στην Casa Bianca - Αντιδράσεις για το ύψος του μισθώματος

Καφετέρια στην Casa Bianca - Αντιδράσεις για το ύψος του μισθώματος

Το ζήτημα του μισθώματος έθεσε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το μίσθωμα με το οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην εκμίσθωση χώρου για καφέ - αναψυκτήριο στο διατηρητέο κτήριο της Casa Bianca και του κήπου του, που βρίσκεται στη λεωφόρο Βασ. Όλγας 180.

Ο δήμος, μετά από φανερή πλειοδοτική δημοπρασία, που διενεργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, εκμίσθωσε για έξι χρόνια το διατηρητέο κτήριο με μίσθωμα 5.500 ευρώ ετησίως.

Το ζήτημα του μισθώματος έθεσε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το μίσθωμα είναι 5.500 ευρώ το χρόνο. Κάνοντας την αναγωγή είναι λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα». «Γνωρίζοντας πως όταν νοικιάζουν κάποιοι άνθρωποι ένα καφέ χώρους 80-90 τμ σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης, όχι στο κέντρο, τα μισθώματα είναι 500 – 1.000 ευρώ. Μήπως έχει γίνει λάθος; Ποιος το καθόρισε το ύψος των μισθωμάτων. Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος», διερωτήθηκε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «στο παρελθόν είχε απασχολήσει το θέμα της Casa Bianca καθώς ο δήμαρχος είχε κάνει μια πρόταση να παραχωρηθεί στην Πολιτιστική Εταιρεία και είχαμε πει ότι ήταν μια καλή πρόταση».

Απαντώντας από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου υπενθύμισε αρχικά πως υπήρχε ομόφωνη απόφαση του 2017 στο δημοτικό συμβούλιο για την εκμίσθωση καφέ στην Casa Bianca.

Αναφερόμενη στο μίσθωμα τόνισε η Επιτροπή Εκτίμησης Εκμισθώσεων Ακινήτων πρότεινε την αφετηρία έναρξης πλειοδοτικής ανοιχτής δημοπρασίας το ποσό των 6.000 ευρώ ετησίως, ωστόσο, η Οικονομική Επιτροπή θεώρησε ως αφετηρία έναρξης να είναι 6.600 ευρώ. «Όταν έγινε η πρώτη δημοπρασία με μίσθωμα 6.600 ευρώ δεν παρουσιάστηκε κανένας, ήταν άγονη. Στη δεύτερη δημοπρασία με χαμηλότερο τίμημα, 6.000 ευρώ, πάλι δεν παρουσιάστηκε κανένας και ματαιώθηκε πάλι. Στην τρίτη δημοπρασία κατέβηκε το μίσθωμα στις 5.500 ευρώ και παρουσιάστηκε μόνο ένας», τόνισε η κ. Αγγελίδου.  

Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα μικρό καφέ στο ημιυπόγειο της Casa Bianca, όπου μέσα θα επιτρέπonται οκτώ τραπεζοκαθίσματα μόνο και έξω σε ένα μικρό κομμάτι του κήπου τα διπλάσια». Σύμφωνα με την ίδια, «ο επενδυτής δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή ανακατασκευή αν δεν πάρει την έγκριση της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων και των Τεχνικών  Υπηρεσιών».

Σημειώνεται ότι στο διατηρητέο κτήριο στεγάζεται το τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια