Θεσσαλονίκη: Τρία έργα προϋπολογισμού €1 εκατ. έρχονται στη Θέρμη (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Τρία έργα προϋπολογισμού €1 εκατ. έρχονται στη Θέρμη (ΦΩΤΟ)

Τρία μεγάλα έργα, συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, δημοπρατούνται μέσα σε τρεις μέρες στην επόμενη εβδομάδα στο δήμο Θέρμης της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την πυροπροστασία βρεφονηπιακών σταθμών Θέρμης & Βασιλικών που δημοπρατείται την Τετάρτη 12 Ιουνίου, την ανάπλαση της Πλατείας του Πλαγιαρίου που δημοπρατείται την Πέμπτη 13 Ιουνίου και τους κυκλικούς κόμβους στην οδό Α. Κουγιάμη, που δημοπρατείται την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

«Είναι έργα αναγκαία, που αφορούν την ασφάλεια και την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των πολιτών, για τη δημοπράτηση των οποίων έχουμε δώσει αγώνα» σημειώνει ο Απόστολος Τσολάκης, αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών. Η δημοπράτηση τους είχε προγραμματιστεί να γίνει στις αρχές Απριλίου, ωστόσο, μια αλλαγή στο νόμο περί ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων υπαγόρευσε νέες αλλαγές στα τεύχη δημοπράτησης και τη συνεπακόλουθη μετάθεση των δημοπρατήσεων.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 δημοπρατείται της εφαρμογής μελετών ενεργητικής πυροπροστασίας βρεφονηπιακών σταθμών Θέρμης & Βασιλικών

Δημοπρατούνται οι δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι στην οδό Α. Κουγιάμη

Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες πρόκειται να γίνει η δημοπράτηση των έργων στην οδό Α. Κουγιάμη που στόχο έχουν την ενίσχυση της ασφάλειας των διερχομένων. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης δύο κυκλικών κόμβων στη συμβολή της οδού Α. Κουγιάμη με τις οδούς Αθανασίου Διάκου και Ανδρέα Παπανδρέου, του οικισμού της Θέρμης. Επίσης, θα κατασκευαστούν και πεζοδρόμια στον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο της οδού Α. Κουγιάμη με την οδό Π. Τσαλδάρη.

Στο πλαίσιο του έργου, που έχει προϋπολογισμό περίπου 600.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου Θέρμης, θα κατασκευαστούν επίσης:

α. Νησίδα και κράσπεδα, μήκους 160 μ., της οδού Αγιορειτών Πατέρων του οικισμού Τριαδίου, μεταξύ των κοιμητηρίων Τριαδίου και του υπό κατασκευή 5ου Δημοτικού Σχολείου. Στο τμήμα αυτό θα γίνει και ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση του οδοστρώματος (κατά μήκος και διάβαση).

Το έργο αυτό έχει στόχο την εξυπηρέτηση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης (Τριαδίου) το οποίο ολοκληρώνεται σύντομα και πρέπει να συνδεθεί ομαλά με το οδικό δίκτυο, ώστε να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις των μαθητών

και των λοιπών χρηστών του σχολείου.

β. Τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικών σωμάτων στον κόμβο της οδού Θέρμης-Χαριλάου με τις οδούς εισόδου στο συγκρότημα κατοικιών Λήδα-Μαρία και στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ, με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων του οικισμού και των φοιτητών και λοιπών χρηστών των εγκαταστάσεων του ΑΠΘ.

Δημοπρατείται η ανάπλαση του κεντρικού πάρκου στο Πλαγιάρι

Σε ανάπλαση του κεντρικού πάρκου Πλαγιαρίου προχωρά ο δήμος Θέρμης. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει τις προσεχείς εβδομάδες, ακόμη και εντός του Μαΐου, αντί των αρχών Απριλίου που ήταν προγραμματισμένο. Η μικρή αυτή καθυστέρηση οφείλεται στην ανάγκη τροποποίησης των τευχών δημοπράτησης εξ αιτίας αλλαγών που επήλθαν την 1η Απριλίου στο νόμο περί ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα γίνουν εργασίες επισκευής και συντήρησης του πάρκου της Κοινότητας Πλαγιαρίου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του κοινόχρηστου χώρου και την εξυπηρέτηση των δημοτών. Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει:

α. ανακατασκευή της παιδικής χαράς, αποξήλωση των υφιστάμενων παιχνιδιών και αντικατάστασή τους με πιστοποιημένα, και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, δημιουργία ελεύθερου χώρου άσκησης στο ΒΔ τμήμα του οικοπέδου με πιστοποιημένα όργανα ενηλίκων, ώστε να δημιουργηθεί λειτουργικό και καλαίσθητο περιβάλλον, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

β. αποξήλωση, ανακατασκευή, συντήρηση και επισκευή των αρχιτεκτονικών κατασκευών του πάρκου (πεζοδρόμια, πλακοστρώσεις, τοιχία, κιόσκι, κερκίδες, χώρος εκδηλώσεων), τοπική αύξηση πλάτους πεζοδρομίων, τοποθέτηση περίφραξης στην παιδική χαρά, τοποθέτηση βρύσης με πόσιμο νερό, τοποθέτηση καλαθιών απορριμμάτων και καθιστικών, αντικατάσταση και ενίσχυση αρδευτικού συστήματος.

γ. εργασίες συντήρησης του κτιρίου του αναψυκτήριου.

δ. νέο υπόγειο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με 17 νέους ιστούς και καλαίσθητα φωτιστικά σώματα, για εξασφάλιση επαρκούς και ομοιόμορφου επιπέδου φωτισμού.

ε. ενίσχυση και πύκνωση του πρασίνου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του δήμου Θέρμης.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια