Η στάση των εκτός δεύτερου γύρου συνδυασμών στον δήμο Θεσσαλονίκης

Όλοι, σχεδόν, οι συνδυασμοί που έχουν μείνει εκτός β' γύρου στον δήμο Θεσσαλονίκης πρόκειται να πάρουν θέση σχετικά για την αναμέτρηση της Κυριακής

Όλοι, σχεδόν, οι συνδυασμοί οι οποίοι έχουν μείνει εκτός δεύτερου γύρου στον δήμο Θεσσαλονίκης πρόκειται να πάρουν θέση σχετικά με την αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής, μεταξύ του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ταχιάου και του ανεξάρτητου Κωνσταντίνου Ζέρβα ο οποίος, παρότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί στο 100% το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι μάλλον σίγουρο ότι επικρατεί του Γιώργου Ορφανού (στο 98,95% των εκλογικών τμημάτων, 470 από 475, προηγείται με 450 ψήφους).

Ήδη η “Λαϊκή Συσπείρωση” με υποψήφιο τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο η οποία υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και συγκέντρωσε το 4,49% εκλέγοντας δύο δημοτικούς συμβούλους, έχει ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν από τους δύο υποψηφίους. Το ΚΚΕ καλεί τους ψηφοφόρους του, όπου δεν έχει περάσει υποψήφιος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στον β’ γύρο να επιλέξουν μεταξύ “λευκού” και “άκυρου”.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Μαζί” που έλαβε 13,5% εκλέγοντας επτά δημοτικούς συμβούλους, σε χθεσινές της δηλώσεις, παρότι ήταν επικριτική για την προεκλογική του εκστρατεία, άφησε να εννοηθεί ότι βρίσκεται πιο κοντά στον κ. Ζέρβα, λέγοντας ότι δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι το ίδιο. «Ο κ. Ταχιάος έχει ένα ιδιαίτερα βεβαρυμμένο παρελθόν. Είναι διαφορετικό να έχεις ένα παρελθόν ανεπάρκειας ή απουσίας πολιτικής δράσης και διαφορετικό να είσαι συνδεδεμένος με το παρελθόν του κ. Παπαγεωργόπουλου ή να κουβαλάς την ατζέντα του κ. Μητσοτάκη. Ήδη μία διαφορά την εντοπίζω αλλά μένω εκεί, είναι θέμα συζήτησης της παράταξης και θα ακολουθήσω πιστά ότι αποφασιστεί συλλογικά» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης. Ο συνδυασμός της, πάντως, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται μάλλον δύσκολο να εκφραστρεί ανοιχτά υπέρ του κ. Ζέρβα όπως και να μπει στη συζήτηση για τη συγκρότηση δημοτικής πλειοψηφίας η οποία θα ανοίξει μετά την προσεχή Κυριακή, πιθανότατα και μετά τις εθνικές εκλογές. Ωστόσο, η πλειονότητα των ψηφοφόρων της κ. Νοτοπούλου οι οποίοι θα αποφασίσουν να πάνε την Κυριακή στην κάλπη είναι λογικό να προτιμήσουν την υποψηφιότητα του κ. Ζέρβα προκειμένου να ηττηθεί ο υποψήφιος της ΝΔ.

Ο συνδυασμός “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” με υποψήφιο τον Σπύρο Βούγια ο οποίος έλαβε 7,01% εκλέγοντας τρεις δημοτικούς συμβούλους, επισήμως δεν πρόκειται να λάβει θέση. Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε τη Δευτέρα ο κ. Βούγιας τόνιζε πως στη μάχη του δεύτερου γύρου δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο και πως τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης θα τον επιλέξουν οι πολίτες. Ωστόσο, ορισμένα από τα στελέχη του συνδυασμού έχουν τη γνώμη ότι η παράταξη θα πρέπει να λάβει θέση και δεν αποκλείεται μάλιστα να την εκφράσουν, έστω και μεμονωμένα. Μεταξύ αυτών είναι ο Νίκος Νυφούδης ο οποίος δήλωσε στον fm100 ότι θα πει ανοιχτά τη γνώμη του. Επίσης, ο Ανδρέας Κουράκης ανέφερε στη Voria.gr ότι θα ζητήσει να συνεδριάσει η παράταξη για να συζητήσει το θέμα αυτό και να αποφασίσει εάν θα πρέπει να πάρει θέση ή όχι.

Η παράταξη του Παναγιώτη Ψωμιάδη «Δύναμη Πολιτών» αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση της αύριο Πέμπτη. Υποψήφιοι του συνδυασμού, μέσω κοινωνικών δικτύων εκφράζουν τις προτιμήσεις τους, κάτι το οποίο εξόργισε τον κ. Ψωμιάδη ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση. Αφήνει, δε, να εννοηθεί, ότι θα τηρήσει, επισήμως τουλάχιστον, ουδετερότητα. 

Ο συνδυασμός “Θεσσαλονίκη Πρώτη” με υποψήφιο τον Πέτρο Λεκάκη ο οποίος έλαβε 2,59%, εκλέγοντας έναν δημοτικό σύμβουλο δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα λάβει σαφή θέση υπέρ κάποιου εκ των υποψηφίων. Ωστόσο, η κεντροαριστερή προέλευση του επικεφαλής και των περισσοτέρων εκ των υποψηφίων προοιωνίζεται θετικότερη προδιάθεση προς την πλευρά του κ. Ζέρβα.

Ο συνδυασμός “Θεσσαλονίκη Θετικά” με υποψήφιο τον Μάκη Κυριζίδη ο οποίος έλαβε 2,58%, εκλέγοντας έναν δημοτικό σύμβουλο, αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει εάν θα ταχθεί υπέρ κάποιου εκ των υποψηφίων ή εάν θα δηλώσει ουδετερότητα. Σημειώνεται, πάντως, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο συνδυασμός και προσωπικά και ο κ. Κυριζίδης είχαν υψώσει πολύ τους τόνους έναντι του κ. Ταχιάου.

Ο συνδυασμός “Συνέργεια, Πρώτα η Πόλη μας” με υποψήφιο τον Χάρη Αηδονόπουλο ο οποίος έλαβε 2,47%, εκλέγοντας έναν δημοτικό σύμβουλο, έκανε χθες το βράδυ μια πρώτη συζήτηση, ενώ η τελική σύσκεψη από την οποία θα προκύψει και η τελική θέση του συνδυασμού θα γίνει σήμερα το βράδυ. Σύμφωνα με τον κ. Αηδονόπουλο το πιθανότερο είναι ο συνδυασμός να πάρει σαφή θέση υπέρ ενός εκ των υποψηφίων.

Κανέναν εκ των δύο αντιπάλων του β’ γύρου δεν θα στηρίξει ο συνδυασμός «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής – Ενωτικό ψηφοδέλτιο» που είχε υποψήφιο τον Αντώνη Γαζάκη και έλαβε στις εκλογές 1,71% εκλέγοντας έναν δημοτικό σύμβουλο.

Αύριο συνεδριάζουν τα μέλη του συνδυασμού “Οικολογία Αλληλεγγύη” με υποψήφιο τον Μιχάλη Τρεμόπουλο ο οποίος έλαβε 1,74%, εκλέγοντας έναν δημοτικό σύμβουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση θα υποδηλώνει πλήρη ουδετερότητα, με τη σχετική ασφαλώς επιχειρηματολογία, ενδεχομένως διαφορετική για καθέναν από τους δύο υποψηφίους.

Ο συνδυασμός “Μένουμε Θεσσαλονίκη” με υποψήφιο τον Γιώργο Ρακκά ο οποίος έλαβε 2,59%, εκλέγοντας έναν δημοτικό σύμβουλο, αναμένει την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος και στη συνέχεια θα συνεδριάσει ώστε να λάβει αποφάσεις. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο Πέμπτη. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι “Μένουμε Θεσσαλονίκη” εμφανίζονται να βρίσκονται εγγύτερα προς τον κ. Ζέρβα.

Ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» με υποψήφιο τον Γιάννη Κουριανίδη ο οποίος έλαβε 1,07% εκλέγοντας έναν δημοτικό σύμβουλο θα πάρει θέση. Όπως εξήγησε ο κ. Κουριανίδης σήμερα θα δημοσιοποιήσει ένα κείμενο προϋποθέσεων και όποιος από τους δύο συμφωνήσει με αυτές θα τύχει της υποστήριξης του συνδυασμού.

Σαφή θέση υπέρ κάποιου εκ των δύο υποψηφίων θα λάβει ο συνδυασμός «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη», όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Γιάννης Νασιούλας. Αυτό θα ανακοινωθεί πιθανότατα αύριο. Ο συνδυασμός του έλαβε 1,04% εκλέγοντας έναν δημοτικό σύμβουλο.

Σαφή θέση υπέρ ενός εκ των υποψηφίων, την οποία όμως θα την ανακοινώσει την Παρασκευή θα πάρει και ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη των Πολιτών» με υποψήφιο τον Βασίλη Μωϋσίδη που πήρε στις εκλογές 1,02% εκλέγοντας έναν δημοτικό σύμβουλο.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η στάση την οποία θα τηρήσει ο Γιώργος Ορφανός. Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μεταξύ του συνδυασμού του και αυτού του κ. Ζέρβα υπήρχε ώσμωση καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο. Κοινό σημείο αναφοράς τους ήταν και ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο, η μάχη για τη δεύτερη θέση, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό κάποιες εντάσεις οι οποίες ενδέχεται να συνεχιστούν στην περίπτωση που ο κ. Ορφανός αποφασίσει τελικά να καταθέσει αίτημα επανακαταμέτρησης των ψήφων του ιδίου και του κ. Ζέρβα. Το αντίθετο πιθανώς θα συμβεί εάν τελικά δεν κατατεθεί το αίτημα επανακαταμέτρησης.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Διάφορα
Καθημερινότητα είναι πλέον οι πνιγμοί στη θάλασσα και στην πισίνα στην χώρα μας. Περισσότεροι από 400 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από πνιγμό. Μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και νεαροί άνδρες οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει ο πνιγμός στη θάλασσα και στην πισίνα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το 2018 πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν 413 άνθρωποι, έναντι 357 το 2017. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται περίπου 10 παιδιά και έφηβοι πο...
Κοινωνία
Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αλλά και μια μοτοπορεία θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στις 10:00, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως, θα συγκεντρωθούν άτομα που εργάζονται στον επισιτισμό και τον τουρισμό προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για ζητήματα του κλάδου τους. Λίγο αργότερα, στις 10:30 στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μ...
Οικονομία
Κάθε επιχειρηματίας, φροντίζει για την ανάπτυξη της δικής του επιχείρησης, μέσα στην έλλειψη γενικής κατεύθυνσης τουριστικής ανάπτυξης. Μας αρέσει να κτίζουμε στην άμμο και να περηφανευόμαστε για τα άνευ θεμελίων αποτελέσματα. Από την δεκαετία του ’60, όταν ευτυχείς συγκυρίες -και με διεθνείς κινηματογραφικές ταινίες- έκαναν γνωστές τις ελληνικές θάλασσες, στηριζόμαστε στον τουρισμό, χωρίς καμιά συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση. Κάθε επιχειρηματίας, φροντί...
Διάφορα
Νέο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Μπορντό και το αντίστροφο ξεκινά η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους από την άνοιξη του 2020 Mε την πανέμορφη γαλλική πόλη Μπορντό θα συνδέσει από τις 29 Μαρτίου του 2020 η Ryanair τη Θεσσαλονίκη, με συχνότητα πτήσεων δύο φορές την εβδομάδα.  Το δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Τετάρτη και Κυριακή, με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη στις 17.00 και από Μπορντό στις 19.30. Το Μπορντό είναι μια από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγ...
Περιστατικά
Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και χτύπησε σε κολόνα Τροχαίο ατύχημα από το οποίο τραυματίστηκαν δύο άτομα, σημειώθηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου, στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, το ατύχημα συνέβη περίπου στις 03.30 στην επαρχιακή οδό Ιερισσού - Αγίου Όρους, όταν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και προσέκρουσε σε κολόνα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα που επέβαινα...
Πολιτισμός
Τι θα γίνει στην πόλη μας με αφορμή τον εορτασμό Μουσική για όλους έχει το πρόγραμμα εορτασμού της Ευρωπαϊκής Μέρας Μουσικής που ως συνήθως γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου, μέρα του θερινού ηλιοαστάσιου, σε όλη την Ευρώπη, και φυσικά και στην πόλη μας. Φορείς της μουσικής όπως το Μέγαρο Μουσικής και η Κρατική Ορχήστρα, αλλά και η Συμφωνική Ορχήστρα έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με αφορμή τον εορτασμό. 4 εποχές για όλη την οικογένεια Με τις ‘4 εποχές’...
Οικονομία
Προσφορά από την αλυσίδα καταστημάτων YES STORES Η αλυσίδα καταστημάτων YES STORES σε μία άκρως καλοκαιρινή προσφορά κερνάει δωρεάν καφέ σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα στο κατάστημα στην οδό Δελφών 120! Το κατάστημα των YES STORES, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, επί της οδού Δελφών μεταξύ της Συνδίκα και της Μπότσαρη. Ο απολαυστικότερος καφές της πόλης, λοιπόν, δωρεάν για όλους για 7...
Κοινωνία
Κατηγορηματικός ήταν μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ κ. Σάββας Παναγιωτίδης στις καταγγελίες για λεωφορεία χωρίς κλιματισμό. Όπως διαβεβαίωσε από τις 10 Ιουνίου είναι σε ισχύ η εγκύκλιος για την λειτουργία του κλιματισμού σε όλα τα αστικά λεωφορεία. Ωστόσο ανέφερε πως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υπάρχουν περιπτώσεις λεωφορείων όπου ο κλιματισμός παρουσιάζει βλάβη. «Άλλες οι συνθήκες στο αμαξοστάσιο, άλλες στην ένταση της κ...
Περιστατικά
Συγκλονιστικές προσπάθειες από εκπαιδευμένους πολίτες από το Πολύχρονο Συγκλονιστική μάχη προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή έναν άνθρωπο που υπέστη καρδιακή ανακοπή έδωσαν στη Χαλκιδική διασώστες του πληρώματος του ασθενοφόρου Κασσάνδρας, από κοινού με απλούς εκπαιδευμένους πολίτες από το Πολύχρονο της Χαλκιδικής. Τις συγκλονιστικές προσπάθειες για να σωθεί η ζωή του 64χρονου «κυρίου Kaas» περιγράφει με ανάρτησή της στο facebook η σελίδα του Ανθρωπιστικού Ο...
Σχετικά νέα
Σκληρή δουλειά και όραμα η "συνταγή" του Κ. Ζέρβα
Σήμερα η πρώτη συνάντηση Ζέρβα με Μπουτάρη στο δημαρχείο
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας όλων των υποψηφίων
"Από την 1η Σεπτεμβρίου η πόλη θα νιώσει τις διαφορές στη διοίκηση"
Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία αποκτούν προξενεία σε Θεσσαλονίκη και Μοναστρήρι
Απάντηση Γ. Μπουτάρη, μέσω twitter, σε δημοσιεύματα ενόψει του β΄ γύρου των εκλογών στον κεντρικό δήμο
Εκτός ΚΙΝ.ΑΛ ο Βενιζέλος - Επικεφαλής στο επικρατείας ο Καμίνης
Ο Σπίρτζης, βλέποντας την ήττα να έρχεται, εγκαταλείπει τον ΟΑΣΘ
Η στάση των εκτός δεύτερου γύρου συνδυασμών στον δήμο Θεσσαλονίκης
Καταθέτει αίτημα επανακαταμέτρησης η πλευρά του Γιώργου Ορφανού