Άνω κάτω στο Δήμο Παύλου Μελά, χάθηκαν 83 σφραγίδες αντιπροσώπων

Άνω κάτω στο Δήμο Παύλου Μελά, χάθηκαν 83 σφραγίδες αντιπροσώπων

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε πριν από ελάχιστες ώρες και αρκετοί εκ των υποψηφίων δημάρχων εκφράζουν φόβους για τη διασφάλιση του εκλογικού αποτελέσματος

Αναστάτωση επικρατεί στον δήμο Παύλου Μελά τις τελευταίες ώρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες εξ αιτίας της απώλειας 83 σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων. Το γεγονός έγινε γνωστό πριν από ελάχιστες ώρες και προκάλεσε ανησυχία σε αρκετούς από τους υποψηφίους δημάρχους οι οποίοι εκφράζουν φόβους σχετικά με τη διασφάλιση του εκλογικού αποτελέσματος.

Μάλιστα, αυτήν την ώρα, ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «αναΤΡΟΠΗ» Γιώργος Λίλτσης βρίσκεται στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταγγείλει το γεγονός, ενώ ένας ακόμη υποψήφιος με το συνδυασμό «Αλλάζω την Πόλη μου», ο Δημήτρης Δεληγιάννης βρίσκεται την ίδια ώρα στο τμήμα Ασφάλειας του δήμου Παύλου Μελά προκειμένου να προβεί και αυτός σε ανάλογη καταγγελία.

Στο ίδιο τμήμα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες και ο γενικός γραμματέας του δήμου Κίμωνας Σαραφίδης ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο κ. Σαραφίδης διαβεβαίωσε ότι οι σφραγίδες έχουν αντικατασταθεί, ωστόσο, από τους υποψήφιους εκφράζονται φόβοι για το γεγονός ότι άλλες 83 σφραγίδες βρίσκονται σε χέρια αγνώστων και ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν κατά την εκλογική διαδικασία. Παράλληλα, εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν ενημερώθηκαν για το περιστατικό, αλλά το έμαθαν τυχαία.

Προς το τμήμα Ασφαλείας κατευθύνεται αυτήν την ώρα και η υποψήφια του συνδυασμού «Πόλη Μπροστά Προοδευτική Συμμαχία για τον Δήμο Παύλου Μελά» Σίσσυ Φραγκοπούλου η οποία δήλωσε στην Voria.gr ότι μόλις εκείνη την ώρα ενημερώθηκε για το γεγονός. Αμέσως τηλεφώνησε στον γενικό γραμματέα του δήμου ο οποίος της είπε ότι βρισκόταν στην ασφάλεια. Σύμφωνα με την ενημέρωση προς την κ. Φραγκοπούλου η κλοπή έγινε χθες Παρασκευή, όμως κανείς από τον δήμο δεν ενημέρωσε τους υπόλοιπους υποψηφίους για το περιστατικό.

«Εμείς το μάθαμε τυχαία από υπαλλήλους του δήμου» δήλωσε στην Voria.gr ο κ. Λίλτσης ο οποίος βρίσκεται ακόμη στα Δικαστήρια. Είπε, επίσης, ότι το περιστατικό συνέβη πιθανότατα την Πέμπτη.

«Είμαι εδώ στην Ασφάλεια για να κάνω καταγγελία, περιμένω από το δήμο να μου δώσει εξηγήσεις για το πώς χάθηκαν οι σφραγίδες» αναφέρει ο κ. Δεληγιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποιους από τους δικαστικούς οι οποίοι πήγαν από τους πρώτους για να παραλάβουν το εκλογικό υλικό ειπώθηκε ότι οι σφραγίδες δεν είχαν πάει ακόμη και ότι θα τους δίνονταν σήμερα Σάββατο, όπως και έγινε, χωρίς, ωστόσο να ειπωθεί τίποτε σχετικό με την απώλειά τους.

Τονίζεται ότι οι 83 σφραγίδες αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 των εκλογικών τμημάτων του δήμου Παύλου Μελά.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια