Πόσους σταυρούς βάζουμε στη Θεσσαλονίκη για Περιφέρεια και Δήμο

Οι σταυροί που θα πρέπει να βάλουν οι πολίτες στα ψηφοδέλτια, σε κάθε δήμο της Θεσσαλονίκης καθώς και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Περίπου 10.000 υποψήφιοι ζητούν σήμερα την ψήφο των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίαςκαι στους δεκατέσσερις δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, για την εκλογή των μελών των δημοτικών συμβουλίων σημειώνονται:

-Ένας σταυρός σε εκλογικές περιφέρειες με μία έως τρεις έδρες.

-Τρεις σταυροί στους ενιαίους δήμους που δεν προέρχονται από συγχώνευση, όπως είναι για παράδειγμα η Καλαμαριά.

-Τρεις σταυροί συν ένας για μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες, όταν πρόκειται για δήμους που έχουν προέλθει από συνένωση.

Για τα κοινοτικά συμβούλια προβλέπονται δύο σταυροί, εάν η κοινότητα είναι άνω των 300 κατοίκων, κι ένας σταυρός, εάν η κοινότητα έχει πληθυσμό μικρότερο των 300 κατοίκων.

Για τις περιφέρειες προβλέπονται ένας σταυρός, εάν εκλέγονται έως τρεις σύμβουλοι, δύο σταυροί, εάν εκλέγονται τέσσερις έως επτά σύμβουλοι, τρεις σταυροί, εάν εκλέγονται οκτώ έως δώδεκα, κι έως τέσσερις σταυροί, εάν εκλέγονται πάνω από δώδεκα σύμβουλοι.

Αναλυτικά οι σταυροί που θα πρέπει να βάλουν οι ψηφοφόροι, σε κάθε δήμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Δημοτική Τηλεόραση TV100.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αποτελείται από τη δημοτική ενότητα Θεσσαλονίκης και τη δημοτική ενότητα Τριανδρίας.

Όσοι εκλογείς είναι εγγεγραμμένοι στη δημοτική ενότητα Θεσσαλονίκης μπορούν να ψηφίζουν για το δημοτικό συμβούλιο τρεις υποψηφίους από την οικεία εκλογική περιφέρεια κι άλλον έναν υποψήφιο από την περιοχή της Τριανδρίας. Για τα κοινοτικά συμβούλια του πρώτου, του δεύτερου, του τρίτου, του τέταρτου και του πέμπτου δημοτικού διαμερίσματος σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Οι εκλογείς που προέρχονται από τη δημοτική ενότητα Τριανδρίας μπορούν να ψηφίζουν έναν υποψήφιο από τη δική τους εκλογική περιφέρεια κι έναν από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Για το κοινοτικό συμβούλιο της Τριανδρίας σημειώνονται δύο σταυροί προτίμησης.

Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Ο δήμος απαρτίζεται από τις δημοτικές ενότητες Αμπελοκήπων και Μενεμένης, όπου η σταυροδοσία γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Οι εκλογείς μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους σε τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από τη δική τους εκλογική περιφέρεια και σε έναν από την άλλη εκλογική περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά τις κοινότητες Αμπελοκήπων και Μενεμένης προβλέπονται από δύο σταυροί.

Στον δήμο Βόλβης

Ο δήμος Βόλβης χωρίζεται σε έξι δημοτικές ενότητες.

Στη δημοτική ενότητα της Αρέθουσας οι ψηφοφόροι μπορούν να σημειώνουν έναν σταυρό προτίμησης κι επιπλέον έναν σταυρό σε υποψήφιο άλλης εκλογικής περιφέρειας. Για τις κοινότητες Αρέθουσας, Μαυρούδας, Σκεπαστού, Στεφανινών και Φιλαδελφίου σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Στη δημοτική ενότητα Αγίου Γεωργίου οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να σημειώσουν τρεις σταυρούς προτίμησης κι επιπλέον έναν σταυρό σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από άλλη εκλογική περιφέρεια. Από δύο σταυρούς προτίμησης μπορούν να σημειώνουν οι εκλογείς για τις κοινότητες της Ασπροβάλτας και των Βρασνών.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτική ενότητα της Ρεντίνας οι εκλογείς μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους σε τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και σε επιπλέον έναν υποψήφιο από άλλη εκλογική περιφέρεια. Στις κοινότητες του Σταυρού, του Άνω Σταυρού και της Βόλβης σημειώνονται από δύο σταυρούς προτίμησης.

Η τέταρτη δημοτική ενότητα του δήμου Βόλβης είναι αυτή της Εγνατίας. Εκεί οι εκλογείς μπορούν να σημειώνουν έναν σταυρό προτίμησης κι ακόμη έναν σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από άλλη εκλογική περιφέρεια. Στις κοινότητες Ευαγγελισμού, Νυμφόπετρας, Προφήτου και Σχολαρίου σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Στη δημοτική ενότητα Απολλωνίας οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να σημειώσουν τρεις σταυρούς προτίμησης και ακόμη έναν σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από άλλη εκλογική περιφέρεια. Από δύο σταυρούς μπορούν να σημειώσουν οι υποψήφιοι στις κοινότητες Μελισσουργού, Νέας Απολλωνίας, Νικομηδινού, Περιστερώνας και Στίβου.

Στη δημοτική ενότητα Μαδύτου οι εκλογείς μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους σε έναν υποψήφιο της περιοχής και σε ακόμη έναν άλλης εκλογικής περιφέρειας. Στις κοινότητες Απολλωνίας, Μοδίου και Νέας Μαδύτου σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Στον δήμο Δέλτα

Ο δήμος Δέλτα αποτελείται από τρεις δημοτικές ενότητες (Εχεδώρου, Χαλάστρας, Αξιού), όπου η σταυροδοσία γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από τη δική τους εκλογική περιφέρεια και από επιπλέον έναν από τις υπόλοιπες περιοχές.

Στη δημοτική ενότητα Εχεδώρου υπάγονται οι κοινότητες Διαβατών, Καλοχωρίου, Νέας Μαγνησίας και Σίνδου. Για την ανάδειξη των συμβουλίων τους οι ψηφοφόροι μπορούν να σημειώνουν από δύο σταυρούς.

Ο ίδιος αριθμός σταυρών ισχύει για τις κοινότητες Ανατολικού και Χαλάστρας (υπάγονται στη δημοτική ενότητα Χαλάστρας) όπως και για τις κοινότητες Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων και Βραχιάς (υπάγονται στη δημοτική ενότητα Αξιού).

Στον δήμο Θέρμης

Στον δήμο Θέρμης υπάρχουν τρεις δημοτικές ενότητες.

Τόσο στη δημοτική ενότητα Θέρμης όσο και στις δημοτικές ενότητες Βασιλικών και Μίκρας η σταυροδοσία γίνεται κατά τον ίδιο τρόπο. Οι ψηφοφόροι εκφράζουν την προτίμησή τους σε τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από τη δική τους ενότητα και σε άλλον έναν από διαφορετική εκλογική περιφέρεια.

Στη δημοτική ενότητα Θέρμης υπάγονται οι κοινότητες Θέρμης, Νέας Ραιδεστού, Νέου Ρυσίου και Ταγαράδων, όπου οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν από δύο πρόσωπα.

Από δύο σταυροί σημειώνονται και στις κοινότητες της Καρδίας, του Πλαγιαρίου, του Τριλόφου και του Κάτω Σχολαρίου, οι οποίες υπάγονται στη δημοτική ενότητα της Μίκρας.

Στη δημοτική ενότητα Βασιλικών υπάγονται οι κοινότητες Αγίας Παρασκευής, Βασιλικών, Αγίου Αντωνίου, Περιστεράς και Σουρωτής, στις οποίες οι ψηφοφόροι μπορούν να “σταυρώνουν” από δύο υποψηφίους. Έναν υποψήφιο έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν οι εκλογείς για την  κοινότητα Λιβαδίου, που επίσης υπάγεται στην ενότητα Βασιλικών.

Στον δήμο Θερμαϊκού

Στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Θερμαϊκού (Επανομής, Θερμαϊκού, Μηχανιώνας) η σταυροδοσία γίνεται κατά τον ίδιο τρόπο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν τρεις υποψηφίους από τη δική τους εκλογική περιφέρεια κι ακόμη έναν από τις άλλες περιφέρειες.

Στη δημοτική ενότητα Επανομής υπάγονται οι κοινότητες Επανομής, Μεσημερίου και Θερμαϊκού, για τις οποίες σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Ίδιο αριθμό υποψηφίων μπορούν να “σταυρώνουν” οι εκλογείς για τις κοινότητες Αγίας Τριάδας, Νέων Επιβατών και Περαίας, οι οποίες υπάγονται στη δημοτική ενότητα Θερμαϊκού.

Στη δημοτική ενότητα Μηχανιώνας ανήκουν οι κοινότητες Νέας Μηχανιώνας, Αγγελοχωρίου και Νέας Κερασιάς. Για την ανάδειξη των κοινοτικών συμβουλίων οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε δύο υποψηφίους.

Στον δήμο Καλαμαριάς

Η Καλαμαριά είναι ο μόνος δήμος στον νομό Θεσσαλονίκης που δεν χωρίζεται σε δημοτικές ενότητες και δεν διαθέτει τοπικές κοινότητες, καθώς δεν επηρεάστηκε ούτε από το πρόγραμμα “Καποδίστριας” ούτε μετέπειτα από τον “Καλλικράτη”.

Για το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς οι εκλογείς μπορούν να εκφράζουν την προτίμησή τους σε τρεις υποψηφίους.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου απαρτίζεται από δύο δημοτικές ενότητες, στις οποίες η σταυροδοσία εξελίσσεται κατά τον ίδιο τρόπο.

Τόσο στη δημοτική ενότητα Ευόσμου όσο και στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου – Κορδελιού οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν από τρεις υποψηφίους της δικής τους περιοχής κι από επιπλέον έναν της άλλης περιοχής.

Όσο για τα κοινοτικά συμβούλια Ευόσμου και Ελευθερίου – Κορδελιού προβλέπονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Στον δήμο Λαγκαδά

Επτά δημοτικές ενότητες συνθέτουν τον δήμο Λαγκαδά.

Στη δημοτική ενότητα Σοχού οι ψηφοφόροι μπορούν να σημειώνουν τρεις σταυρούς προτίμησης κι επιπλέον έναν σε υποψήφιο από άλλη εκλογική περιφέρεια. Στις κοινότητες Σοχού, Ασκού και Κρυονερίου σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Σε επίπεδο δημοτικής ενότητας Λαχανά οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν έναν υποψήφιο κι ακόμη έναν από άλλη εκλογική περιφέρεια. Στις κοινότητες Καρτερών, Λαχανά και Ξυλοπόλεως σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης, ενώ στις κοινότητες Λευκοχωρίου και Νικοπόλεως σημειώνονται από ένας σταυρός προτίμησης.

Στη δημοτική ενότητα Βερτίσκου οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν έναν υποψήφιο κι ακόμη έναν από άλλη εκλογική περιφέρεια. Στις κοινότητες Βερτίσκου, Εξαλόφου, Λοφίσκου και Όσσης σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτική ενότητα Ασσήρου οι εκλογείς μπορούν να εκφράζουν την προτίμησή τους σε τρεις υποψηφίους και σε ακόμη έναν από άλλη εκλογική περιφέρεια. Στις κοινότητες Ασσήρου και Κριθιάς σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Στη δημοτική ενότητα Λαγκαδά σημειώνονται επίσης τρεις σταυροί προτίμησης και άλλος ένας σε υποψήφιο από άλλη εκλογική περιφέρεια. Στις κοινότητες Κολχικού, Λαγκαδά, Λαγυνών. Αναλήψεως. Ηρακλείου. Καβαλλαρίου, Περιβολακίου και Χρυσαυγής σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Τρεις σταυρούς προτίμησης μπορούν να σημειώνουν και οι εκλογείς που ψηφίζουν στη δημοτική ενότητα Κορώνειας. Επιπλέον, μπορούν να εκφράζουν την προτίμησή τους και σε ακόμη έναν υποψήφιο από άλλη εκλογική περιφέρεια. Στις κοινότητες Αγίου Βασιλείου, Βασιλουδίου, Γερακαρούς και Λαγκαδικίων σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης, ενώ στην κοινότητα Αρδαμερίου σημειώνεται ένας σταυρός προτίμησης.

Στη δημοτική ενότητα Καλλινδοίων σημειώνονται τρεις σταυροί στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κι ακόμη ένας σε υποψήφιους από άλλη εκλογική περιφέρεια. Στις κοινότητες Ζαγκλιβερίου και Αδάμ σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης, ενώ στις κοινότητες Πετροκεράσων και Σαρακήνας από ένας.

Στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

Τον δήμο Νεάπολης – Συκεών απαρτίζουν τέσσερις δημοτικές ενότητες.

Στις ενότητες Πεύκων, Συκεών και Νεάπολης η σταυροδοσία γίνεται κατά τον ίδιο τρόπο. Ειδικότερα, οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από τη δική τους ενότητα και επιπλέον έναν από άλλη δημοτική ενότητα. Όσο για τις κοινότητες Πεύκων, Συκεών και Νεάπολης σημειώνονται δύο σταυροί προτίμησης.

Διαφορετικό είναι το τοπίο στη δημοτική ενότητα Αγίου Παύλου. Εκεί οι εκλογείς μπορούν να εκφράζουν την προτίμησή τους σε έναν υποψήφιο και σε ακόμη έναν από άλλη εκλογική περιφέρεια. Για το κοινοτικό συμβούλιο Αγίου Παύλου σημειώνονται δύο σταυροί προτίμησης.

Στον δήμο Παύλου Μελά

Στον δήμο Παύλου Μελά υπάρχουν τρεις δημοτικές ενότητες, αυτές της Ευκαρπίας, της Πολίχνης και της Σταυρούπολης. Και στις τρεις οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν από τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από την οικεία δημοτική ενότητα και από έναν υποψήφιο άλλης εκλογικής περιφέρειας.

Αντίστοιχα, για τα κοινοτικά συμβούλια της Ευκαρπίας, της Πολίχνης και της Σταυρούπολης σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αποτελείται από τρεις δημοτικές ενότητες.

Στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους κι άλλον έναν από τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες. Στις κοινότητες Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου, Χορτιάτη και Εξοχής σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Από τρεις σταυρούς προτίμησης μπορούν να σημειώνουν δίπλα από τα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και οι ψηφοφόροι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις δημοτικές ενότητες της Πυλαίας και του Πανοράματος. Ακόμη, θα μπορούν να σημειώνουν επιπλέον έναν σταυρό σε υποψηφίους από άλλη εκλογική περιφέρεια. Σε ό,τι αφορά τα κοινοτικά συμβούλια της Πυλαίας και του Πανοράματος σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης δίπλα από τα ονόματα των υποψηφίων.

Δήμος Χαλκηδόνας

Στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Χαλκηδόνας (Άγιος Αθανάσιος, Κουφάλια, Χαλκηδόνα) η σταυροδοσία γίνεται κατά τον ίδιο τρόπο.

Κάθε εκλογέας μπορεί να σημειώνει τρεις σταυρούς προτίμησης από τη δική του εκλογική περιφέρεια κι από επιπλέον έναν σταυρό σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από άλλη εκλογική περιφέρεια.

Στη δημοτική ενότητα Αγίου Αθανασίου υπάγονται η ομώνυμη όπως και οι κοινότητες Βαθυλάκκου, Γέφυρας, Νέας Μεσήμβριας, Αγχιάλου και Ξηροχωρίου. Για την ανάδειξη των μελών των κοινοτικών συμβουλίων οι εκλογείς μπορούν να “σταυρώνουν” από δύο υποψηφίους.

Το ίδιο ισχύει και για τις κοινότητες Κουφαλίων και Προχώματος, που υπάγονται στη δημοτική ενότητα Κουφαλίων.

Σε ότι αφορά τις κοινότητες που εντάσσονται στη δημοτική ενότητα Χαλκηδόνας οι δύο σταυροί ισχύουν για το Άδενδρο, το Μικρό Μοναστήρι, τη Χαλκηδόνα, την Ελεούσα και το Παρθένι. Για την κοινότητα Βαλτοχωρίου σημειώνεται ένας σταυρός προτίμησης.

Στον δήμο Ωραιοκάστρου

Ο σημερινός δήμος Ωραιοκάστρου απαρτίζεται από τρεις δημοτικές ενότητες.

Σε αυτή της Μυγδονίας οι ψηφοφόροι μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους σε τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και σε ακόμη έναν υποψήφιο από άλλη εκλογική περιφέρεια. Στις κοινότητες Δρυμού, Λητής και Μελισσοχωρίου σημειώνονται από δύο σταυροί προτίμησης.

Με ανάλογο τρόπο γίνεται η σταυροδοσία και στις άλλες δύο δημοτικές ενότητες, αυτές της Καλλιθέας και του Ωραιοκάστρου. Και στην Καλλιθέα και στο Ωραιόκαστρο οι ψηφοφόροι σημειώνουν από τρεις σταυρούς προτίμησης στους υποψηφίους της οικείας ενότητας και από έναν στους υποψηφίους από άλλη εκλογική περιφέρεια.

Στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας υπάγονται οι κοινότητες Πενταλόφου, Μεσαίου, Νέας Φιλαδέλφειας και Νεοχωρούδας, στις οποίες οι εκλογείς σημειώνουν από δύο σταυρούς προτίμησης.

Από δύο σταυροί σημειώνονται και στην κοινότητα Ωραιοκάστρου, η οποία υπάγεται στην ομώνυμη δημοτική ενότητα.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι εκλογείς από την περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης έχουν το δικαίωμα να σημειώσουν τέσσερις σταυρούς προτίμησης.

Οι ψηφοφόροι από τις περιφερειακές ενότητες της Χαλκιδικής, των Σερρών, της Πέλλας, της Ημαθίας και της Πιερίας μπορούν να “σταυρώνουν” από δύο υποψηφίους, ενώ οι εκλογείς από την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς μπορούν να σημειώνουν έναν σταυρό προτίμησης.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια

Κοινωνία
Πλήρης αστυνόμευση για το σύστημα THESi στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και μετά ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης ήταν αυτό της «απελευθέρωσης» του πάρκινγκ στους χώρους όπου αυτό επιτρέπεται ώστε να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους της πόλης για τις μετακινήσεις τους. Πλέον, η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων λειτουργεί και πάλι κανονικά, με την πόλη να βρίσκει σι...
Διάφορα
Οι ρύποι των αυτοκινήτων που διέρχονται νυχθημερόν από την Εγνατία Οδό, τα περιττώματα των περιστεριών που κουρνιάζουν στις κόγχες της και τα μικρά φυτἀ (ριζίδια) που φυτρώνουν ανάμεσα στις ρωγμές, φθείρουν κι απειλούν το μνημείο της Καμάρας (Αψίδα του Γαλερίου) στη Θεσσαλονίκη.    Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία- τοπόσημα της πόλης, που άντεξε στο πέρασμα 17 αιώνων από σεισμούς, πυρκαγιές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα και φαίνεται να γλίτωσε από το φαι...
Διάφορα
Τη δρομολόγηση τριών σημαντικών έργων για την πόλη της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν Τζιτζικώστας και Ζέρβας σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα ενταχθούν μέσω της Περιφέρειας στο νέο ΕΣΠΑ. Τα έργα αυτά είναι: η επέκταση της παλιάς παραλίας, η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους και της πλατείας Διοικητηρίου. Περιφερειάρχης και Δήμαρχος στη συνάντησή τους στο γραφείο του Περιφερειάρχ...
Διάφορα
Με εξαιρετική συνέπεια και για μια ακόμη χρονιά, οκτώ «Γαλάζιες Σημαίες» θα εξακολουθήσουν να κυματίζουν σε ισάριθμες παραλίες του δήμου Βόλβης, σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα των νερών και την πιστοποιημένη ασφάλεια των κολυμβητών, και άλλα 32 αυστηρά ελεγμένα κριτήρια. Οι οκτώ οργανωμένες ακτές: Ασπροβάλτα, Νέα Βρασνά, Παραλία Βρασνών, Πόρτο Φίνο, Σερραϊκή Ακτή (Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου) και Σταυρός Ανατ...
Περιστατικά
Στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν τρεις άνδρες που συνεπλάκησαν το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Τριανδρία, για μία θέση στάθμευσης. Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν από τη μία δύο αδέλφια, 62 και 57 ετών, και από την άλλη ένας 37χρονος γείτονάς τους. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, απ’ όπου εξήλθαν μετά την εξέταση και περιποίηση των τραυμάτων τους. Σήμερα οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα πλημμελ...
Διάφορα
Σε μία όμορφη τοποθεσία, 20 λεπτά περίπου από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και λίγο έξω από το Πανόραμα, στους πρόποδες του Χορτιάτη, βρίσκεται η τοποθεσία Πλατανάκια. Τα Πλατανάκια, για όσους δεν είχαν ακόμη την τύχη να τα ανακαλύψουν, αποτελούν έναν πράσινο παράδεισο, με υπέροχα φυσικά τοπία, γάργαρα νερά, μοναδικές περιπατητικές διαδρομές μέσα στο δάσος και έναν προσεγμένο χώρο δασικής αναψυχής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως τα Πλατανάκια ξετρελαίνουν μικρ...
Διάφορα
Βίντεο με πως θα γίνει ο Σταθμός Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή. Στο βίντεο παρουσιάστηκε κατά τη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Αττικό Μετρό ΑE στην Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ....
Κοινωνία
Η σημερινή επαναλειτουργία των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και η παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων αποτελεί το πρώτο μέρος των αποφάσεων της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την οργάνωση και τη λειτουργία της πόλης. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σταθμίζοντας τα δικαιώματα όλων των πολιτών στο δημόσιο χώρο και λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον  κορωνοϊό, θα υπάρξει εισήγηση και αποφάσεις σχετι...
Πολιτική
«Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν για το Μετρό Θεσσαλονίκης και η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται και γι' αυτόν τον λόγο, για να σηματοδοτήσουμε ότι κάτι αλλάζει σε αυτή την πόλη, το έργο θα συνεχιστεί και θα παραδοθεί ολόκληρο το 2023», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών . Κώστας Καραμανλής Ο υπουργός κατέβηκε στον σταθμό Βενιζέλου, όπου διαπίστωσε ότι έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση της επίχωσης και τόνισε πως αυτό σημαίνει...