Έρευνα: Έτσι θέλουν οι νέοι τον επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Έρευνα: Έτσι θέλουν οι νέοι τον επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα της ierax analytix σε συνεργασία με το thestival.gr, σχετικά με τα χαρακτηριστικά που θέλουν οι νέοι της πόλης να έχει ο/η νέος/α δήμαρχος Θεσσαλονίκης!

Ως πρώτη επιλογή οι νέοι θέλουν το/την Δήμαρχο να έχει ασχοληθεί ενεργά με τον εθελοντισμό, στοιχείο που δείχνει ότι επιθυμούν το άτομο που θα γίνει Δήμαρχος να έχει διάθεση για προσφορά και ανιδιοτελή στήριξη στο κοινωνικό σύνολο.

Αμέσως μετά έρχεται η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, ως δείγμα ότι γνωρίζει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην αγορά εργασίας και η μετακίνηση εντός πόλης χωρίς οδηγό καθώς θα πρέπει ο/η Δήμαρχος να ξέρει την κατάσταση με τα ΜΜΜ στη Θεσσαλονίκης.

Έρευνα: Έτσι θέλουν οι νέοι τον επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, φωτογραφία-1

Ακολουθεί η επιλογή το να έχει ο/η Δήμαρχος social media, επειδή οι νέοι θέλουν να μπορούν εύκολα να επικοινωνούν και να μαθαίνουν για τις αποφάσεις και τα έργα στην πόλη.

Δε θέλουν ο/η Δήμαρχος να έχει κομματική υποστήριξη, καθώς θέλουν το άτομο αυτό να ενδιαφέρεται μόνο για το συμφέρον της πόλης, και θέλουν να είναι τακτικός αιμοδότης/τρια πάλι επειδή δείχνει αλτρουισμό και προσφορά στην κοινωνία.

Τέλος, οι νέοι προτιμούν ο/η Δήμαρχος να είναι κάτω των 50 ετών ώστε να βλέπουν ένα άτομο που να μπορούν ευκολότερα να ταυτιστούν μαζί του και να νιώσουν πως γνωρίζει το τι αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Έρευνα: Έτσι θέλουν οι νέοι τον επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, φωτογραφία-2

Η έρευνα έγινε διαδικτυακά μέσω των social media της ierax analytix και της ιστοσελίδας thestival.gr από 08 μέχρι 12 Μαΐου και είχαμε 796 έγκυρες και μοναδικές συμμετοχές, άνδρες και γυναίκες 17-30 ετών, δημότες Θεσσαλονίκης!

Έρευνα: Έτσι θέλουν οι νέοι τον επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, φωτογραφία-3
Έρευνα: Έτσι θέλουν οι νέοι τον επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, φωτογραφία-4
Έρευνα: Έτσι θέλουν οι νέοι τον επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, φωτογραφία-5

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια