Τα ποντιακά του Σαββίδη: Στα ξένα ήμασταν Έλληνες και στην Ελλάδα ξένοι (VID)

Τα ποντιακά του Σαββίδη: Στα ξένα ήμασταν Έλληνες και στην Ελλάδα ξένοι

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε να μην μεταφραστεί η ομιλία του καθώς «η γλώσσα του δεν μεταφράζεται, είναι η γλώσσα της καρδιάς».

Στη μητρική του γλώσσα, στην ποντιακή διάλεκτο,μίλησε ο Ιβάν Σαββίδης στο τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του στο ΑΠΘ για τα εγκαίνια του Αρχείου του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας & του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε να μην μεταφραστεί η ομιλία του καθώς «η γλώσσα του δεν μεταφράζεται, είναι η γλώσσα της καρδιάς».

«Πέρασαν 100 χρόνια γιατί χάσαμε αυτά τα 100 χρόνια και δεν έγινε τίποτα;» διερωτήθηκε ο ομογενής επιχειρηματίας αναφερόμενος στα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων, έχοντας διακόψει δύο φορές τον λόγο του από τη συγκίνηση.

Ακόμη ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως «στα ξένα είμαστε Έλληνες και στην Ελλάδα ξένοι» λαμβάνοντας το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην αίθουσα.

πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια